Вълшебният плешивец или футболистът - кмет

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Вълшебният плешивец или футболистът - кмет

Мнениеот kotse_botse » Пон 30 окт 2006 11:51

Идеята за тая тема ми дойде след като видях това мнение:

4ep написа:
vassilplp написа:хора вервайте на бат'Бойко, той ще ни опраи :seeex
Само имайте търпение.

:да:
Мисля че БоБо има само един конкурент в България - Лечков, ама кой когото си избере. :wink:

Та да питам хората от Сливен (а и не само) какво мислята за Лечков като кмет.
Аз лично като се завърна в бащината къща :-) все повече и повече ми харесва. Просто града за мен върви към добро... към много добро. И все пак аз гледам от страни.
Но... от хора, които си живеят и работят в града, чувам все хубави неща - има работа, при това на доста по- нормални заплати в сравнение с преди 2-3 години, града става все по- хубав, оправят сгради, пътища, паркове и градинки и т.н. Дори човек, запознат доста добре с живота в Пловдив и Сливен твърди, че Сливен почти е настигнал по стандарт на живот Пловдив :shock Нещо, на което до преди 2-3 години бих се смял много...

П.С. Колега Чеп, интересно ми е ти от къде го реши това за Лечков, от Сливен ли си?

Потребителски аватар
gti_forever
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gti_forever » Вто 31 окт 2006 21:02

Незнам кой те е излъгал, че Сливен по стандарт почти е настигнал Пловдив. Рядко в Сливен се получава заплата повече от 200-250лв. А за това че града е "светна" - изпраха си парите мутрите, Лечков им даде зелена светлина. Асфалтира само някои от главните пътища, а кварталите? - иска да даде доста декари земя до игрището за голф и в замяна да се асфалтират само 2-3 квартала.......?
Сключи договор със Сименс да се освети града - пълни глупусти, освети си частично пътя до хотела и някои други главни улици.
Ако ти смяташ това за напредък и за добър кмет.....?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 31 окт 2006 21:17

мързи ме да пиша на дълго и на широко, само ще кажа, че ако в града се случва нещо добро, то това е въпреки управата му, а не благодарение на нея.

Всичките по-големи заплати, красиви сгради и т.н. са факт благодарение на построените фабрики, инвестирането в недвижими имоти и вобще развитието на бизнеса, колкото и да е умрял, на фона на София-Варна-Пловдив-Бургас-Стара Загора

И като цяло, икономиката ни има растеж по 5-6% официално, а в някой браншове и над 20% годишно, нормално е нещата малко по малко да мърдат напред.

Но пак казвам, в сравнение с водещите градове, сме доста назад, примерно един факт - Сливен от областните градове е с най-голяма безработица и дели позледние места за най-малко чужди инвестиции - това ако е добра, здрав му кажи

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 01 ное 2006 13:01

Ми аз за това казах, че това е, което виждам от страни... само че сравнете с един Ямбол например - мисля, че там е по- зле положението (пак НЕ преки впечатления...). Или пък със Сливен преди няколко години - майка ми работеше за 80 лв. на месец, осигуряваха я на половин работен ден (а работеше цял), а имаше много хора, които дори и такава работа не можеха да си намерят.
В момента по някакво сливенско радио чух обява за продавач в магазин Оньор на заплата 400 лв. и ми казаха, че тая обява върви от поне 2 седмици...
Отделно, че в града се построиха Технополис, Техномаркет, Кауфланд и доста други работи.
Всички тия неща ме навеждат на мисълта, че стандарта на града се вдига - може и да греша... за това и исках да чуя мнения ;-)

Потребителски аватар
gti_forever
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gti_forever » Сря 01 ное 2006 19:50

Ами то сега още си е подобно положението, аз работя по 10 часа на ден и ме осигуряват на 160лв за 8 часов работен ден и взимам 200лв. Преди време в кандидатствах за работа в Технополис, 11 часа киснеш прав - нямаш право да сядаш за 250лв.........това че има големи вериги магазини не значи че стандарта се вдига...............

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 01 ное 2006 20:22

мда, подкрепям колегата по-горе. Просто веригите строят магазини с идея за идните години. А и бедни или богати, хората имат нужда от телевизор, бойлер, печка ... :) храна :)

По-добре ще е инвестициите да са от типа на "VW строи завод край Сливен ..." :) а не "Кауфланд отвориха супермаркет" :) То винаги има къде да си изхарчиш парите, номера е, че местата където може да ги спечелиш нещо не са много ...

Много ясно, че нещата вървят напред, но с много по-бавно темпо, отколкото примерно в София и другите 3-4 водещи града. Това, което се случва в момента в столицата (като тенденции на развитие) след 2-3 години се появява и при нас. Ако в СФ се строят молове и ние ще имаме, но малко по-късно :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”