Layer написа:Ivo_Dinkov ти четеш ли кво пишеш,
Дядоти сключил договор с известни марки ,ама супер нелегално ги изнасяли за друга държава и накрая му конфискували тира.
Е за кво е тоя догор![]()
![]()
Ти май не четеш

Дядо ми беше сключил договор като подизпълнител на фирма, която шие на ишлеме за два различни концерна.
Беше наясно, че формално всеки ТИР излиза с подписана от него товарителница за бракувани дрехи, а на практика това не е така. Обясни после на митническите власти как стоят нещата, но показанията му не ги взеха под внимание и единствения санкциониран беше той. Интересното беше, че дори глоба не му наложиха, само конфискация на въпросната стока.
Не знам дали концерните са наясно с далаверите, които стават, но е факт, че дядо ми го 'врътна' възложителя му. И съм убеден, че нещата не са толкова прости, факт е, че доста убедително успяха да откажат дядо ми от този бизнес, а той досега се е преборвал със всичко, което е захващал- не искаше да споделя подробности и гледаше да държи настрани всички останали от семейството, понеже 'тези хора не си играят'. Случката е от преди няколко години, но едва ли са се подобрили нещата.