И така...
Аз също имам Ротвайлер, но вече доста по-голям-3 години(ей кога минаха

).
Та като по-малко главно с попари от манджи и такива неща—никаква специална кучешка храна! Сега като по-голямо му купувам и кучешка храна, но сравнително малко му давам от нея. Предимно яде една пилешка кайма за животни—около 80ст. е килото, сварявам я и да яде и отделно там каквото остане от манджите.
Като по-малко винаги имаше храна в паницата му и си ядеше колкото иска и когато иска. След като порасна обаче, го храня от 1 до 2 пъти дневно—не повече(е ма т’ва стабилно хранене).
Нищо му няма, нека си яде кокали и манджи! Не му избирай много много храната.
Не се препоръчва да се храни само с куч. храна, особено ако е мъжко!
Иначе, като малки са много игриви и палави, но с годините стават все по-лениви, не че не се лигавят пак де!
Кучета гледам от доста години и моят съвет е да не го храниш с гранули, ако имаш възможност! Да по-лесно е, да по-бързо е, да по-евтино е, но не е добре за животното. Особено ако пък е мъжко! Предната ми котка умря точно, защото я хранех само с гранули! Не можеше да ходи по малка нужда, именно от тях! И когато попитах доктора от какво е така, отговорът му беше „От това, че е хранена само с гранули.“. Пак казвам и сега му давам по-малко гранули, но това не му е основното ястие! Все пак всеки сам избира как да гледа любимеца си.
Щом яде супички—давай му! Купувай му и витамини и калции! Аз на моето първата година му давах редовно калции!