Егати държавата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 ное 2006 13:45

L&R написа:Германеца и швейцареца не пази чисто заради глобите - сигурен съм, а заради това че е осъзнал какво предимство е това.

а гастербайтерите в германия, дали се държат като в родните си земи ? ? :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 14 ное 2006 13:48

One написа:
L&R написа:Германеца и швейцареца не пази чисто заради глобите - сигурен съм, а заради това че е осъзнал какво предимство е това.

а гастербайтерите в германия ? :)

Те или се вписват и свикват с обществото или си заминават за ....от където са.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 14 ное 2006 13:49

L&R написа:Германеца и швейцареца....

Такае, ама ето! Ти казваш "Германеца', "Швейцареца"...
Защо го казваш? Защото са жители на съответната държава! А това значи, че тази (или онази) държава е успяла да възпита гражданите си по подобен начин!
Не казвам, че ние не сме си виновни! Но можем ли да пренебрегваме и ролята на държавата в тази ситуация?!
Според мен, НЕ! Законите са създадени, трябва да се намери кой да ги прилага. Ако не, да се намеси някой, който да накара първия да прилага законите!
А това е точно държавата.

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 14 ное 2006 13:49

One, не може да се знае всяка хартийка и всеки фас кой го е изхвърлил и да се предприемат мерки. Друг е въпроса, че дори и орган на реда да те види да си изхвърляш фаса на улицата едва ли ще ти направи нещо...
Но ако ние самите се държим културно - тогава ефект ще има!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 ное 2006 14:01

kotse_botse написа: ..Но ако ние самите се държим културно - тогава ефект ще има!

човече, как да накараш някой дето идва от село дето си изхвърля боклука на двора да не го прави в града ??? като го глобиш, нали има глоби за изхвърлена хартийка или фас ? колко беше 50 лв??? ама кой гледа за това , кой да глоби , гражданина ли ? нали държавата е призвана да налага закона чрез съответните органи? за мърсотията си има инспектори , за незапалените фарове - катаджии, ама къде са всички те ???? къде е държавата ? дървавата е на поредния коктейл просто

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 ное 2006 14:23

гледах веднъж "часът на милен" /или там както се води/. темата беше точно за траверсите около МЗ, които освен мърсотията след себе си се оказва, че и били доста шумни замърсители и притесняват хората в района ... те писали, оплаквали ли се до органите, нищо не се случило и решили да дадът гласност на случая и по ТВ. Работя в района /денем разбира се :) / и съм виждал къде нощуват патрулките и къде са "офисите" на траверсите, където си хвърлят похабените гумички. В този конкретно случай проблема вече е на държавата. Културата е ясно че я нямаме в достатъчни количества.

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Вто 14 ное 2006 15:13

само ще постна това от друг форум няма да коментирам коментара е за вас а има още много такива случаи та ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ КОЛЕГИ :?:

ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ ДА ВИ РАЗКАЖА МОЯТА ИСТОРИЯ ...
АЗ СЪМ НА 29 ГОД. И ТАЗИ ГОДИНА ЮНИ МЕСЕЦ РОДИХ ДЪЩЕРЯ .НЯМА ДА СПОМЕНАВАМ ИМЕТО НА БОЛНИЦАТА И ДОКТОРКАТА ОТ ЛИЧНИ СЪОБРАЖЕНИЯ.И ТАКА ... РОДИ МИ СЕ КРАСИВА И ЗДРАВА ЩЕРКА БЕШЕ 2630КГ. , НО ДОКТОРКАТА МИ КАЗА ЧЕ ЩЕ Я ЗАПИШЕ 2470КГ. КОГАТО ПОПИТАХ ЗАЩО ТЯ МИ ОТВЪРНА ТАКА ТРЯБВА , ТЯ И БЕЗ ТОВА ЩЕ СПАДНЕ .МАЛКО ПО- КЪСНО РАЗБИРАМ ЧЕ СА Я ЗАПИСАЛИ ТОЛКОВА ,ЗА ДА МОГАТ ДА Я СЛОЖАТ В КОВЬОЗ ЗАРАДИ КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ - ОТ ЗДРАВНАТА КАСА СЕ ПЛАЩА НА ОТДЕЛЕНИЕТО ЗА ПРОБЛЕМНИ ДЕЦА .А ТЯ НЕ БЕШЕ НИТО БОЛНА НИТО ИМАШЕ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ .ТОВА ГО РАЗБРАХМЕ И ПО- КЪСНО ОТ АУТОПСИЯТА ,ЧЕ ВСИЧКО И Е БИЛО НАРЕД. ДЕТЕТО МИ ЖИВЯ СЕДЕМ ДНИ И НА СЕДМИЯ ДЕН ЕДНА ОТ НЕКАДЪРНИТЕ ЛЕКАРКИ ТАМ Е ОБЪРКАЛА ТЕМПЕРАТУРАТА В КОВЬОЗА И Е ПРЕТОПЛИЛА ДЕТЕТО, И ТО ПОЛУЧИ КАРДИОЛОГИЧЕН ШОК. РАЗКАЗВАМ ВИ ГО НАКРАТКО ЗАЩОТО Е ТВЪРДЕ БОЛЕЗНЕНА ТЕМА ЗА НАС И ВИ МОЛЯ НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ТЕЗИ БИРНИЦИ КОИТО ГЛЕДАТ ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ, А ЗА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЕ ИМ ПУКА .РАЗБИРАТЕ ЛИ?! НЕ ИМ ПУКА !!!КАЗАХА МИ ЧЕ СЪМ МЛАДА И ЩЕ ИМАМ ДРУГО И ДА НЕ СЕ ВАЙКАМ ТОЛКОВА ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ?!?!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 14 ное 2006 16:06

itsovt написа:само ще постна това от друг форум няма да коментирам коментара е за вас а има още много такива случаи та ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ КОЛЕГИ :?:

защо ли ми е познато това, слава богу без фатален край...ужас какъв кошмар за родителите.....
та моя син като се роди преди месец, ей така за профилктика му набили антибиотик - 2 вида (така казаха лекарите, няма майтап- антибиотик за профилактика) , живо здраво дете,всичко му ОК , но за профилактика... , и като е с антибиотик 10 дена трабва да е под наблюдение - знаете ли колко плаща здравната каса за това на ден , аз се поинтересувах - 600 лв на ден !!! отделно за ВИП стаята по 75 лв на ден, щото иначе долу при циганките - ей така за профилактиката.......
за какво говорим изобщо

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Вто 14 ное 2006 16:25

One написа:
itsovt написа:само ще постна това от друг форум няма да коментирам коментара е за вас а има още много такива случаи та ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ КОЛЕГИ :?:

защо ли ми е познато това, слава богу без фатален край...ужас какъв кошмар за родителите.....
та моя син като се роди преди месец, ей така за профилктика му набили антибиотик - 2 вида (така казаха лекарите, няма майтап- антибиотик за профилактика) , живо здраво дете,всичко му ОК , но за профилактика... , и като е с антибиотик 10 дена трабва да е под наблюдение - знаете ли колко плаща здравната каса за това на ден , аз се поинтересувах - 600 лв на ден !!! отделно за ВИП стаята по 75 лв на ден, щото иначе долу при циганките - ей така за профилактиката.......
за какво говорим изобщо

ОНЕ запали свещ че всичко е минало добре, щото другите родители не са имали този късмет и аз умирах от страх като влезе жената да ражда защото месец преди да влезе за раждане, лекарите от родилно бяха убили родилка ужасна работа и сега детенцето и е сираче щото само гледат за пари мръсни главорези

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Вто 14 ное 2006 16:35

Пускам ви линка ако не ви се вярва

:arrow: http://forum.bg-mamma.com/index.php?top ... msg2669523

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Вто 14 ное 2006 16:39

Не че не ни се вярва (живеем в държавата на неограничения абсурд все пак), ама аз лично просто не мога да го асимилирам още това нещо... :shock

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Вто 14 ное 2006 17:10

One, ти си един от малкото трезво разсъждаващи в този форум.
Де да имаше повече хора като теб в тая пуста държава ....

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 14 ное 2006 17:14

Ако хората на село си изхвърлят боклука на двора то значи в София сме най-големите селяни!!! :idea: :lol:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 14 ное 2006 19:03

На мен ми се е случвало да си нося обелката от банан 10 минути и нема кофа за боклук и нема............и накрая му намерим приложение :twisted:

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 14 ное 2006 22:12

One написа:

за какво говорим изобщо

Човече, ти си невероятен късметлия! Добре че не е станало нещо по-сериозно от тая профилактична интервенция...

А защо не се опиташ да ги осъдиш тия капути? Знам, че звуци наивно,но все пак без да опиташ няма да стане със сигурност...Писмо до касата, така и така, избомбили са ви с 10*600, пишеш ква е ситуацията , писмо до медии, вестници, министър, и прочие...

Докат не измрат, е..л съм ги тарикатите!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”