Шумоизолация на входна дървена врата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
emka22
Автомобил:
Двигател:

Шумоизолация на входна дървена врата

Мнениеот emka22 » Нед 23 дек 2012 21:49

Здравейте колеги,апартамента ми е срещу асансьорите и много ме дразни блъскането на вратите.Имам една метална(ламаринена) врата и втора дървена, стара, която искам да тапицирам за по-добра шумоизолация.Можете ли да препоръчате някой, който се занимава с това?

Потребителски аватар
miro_800
Автомобил:
Двигател:

Re: Шумоизолация на входна дървена врата

Мнениеот miro_800 » Нед 23 дек 2012 22:29

Не знам какъв ви е асансьора, но едва ли е нормално да блъска така.Обади се първо на техниците, отговарящи за поддръжката на асансьора, да дойдат да оправят плавното затваряне на вратата.В кабината сигурно има залепен номера.

emka22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emka22 » Нед 23 дек 2012 22:50

miro_800 написа:Не знам какъв ви е асансьора, но едва ли е нормално да блъска така.Обади се първо на техниците, отговарящи за поддръжката на асансьора, да дойдат да оправят плавното затваряне на вратата.В кабината сигурно има залепен номера.

Друго ме интересува-как да тапицирам вратата.

EmoABS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EmoABS » Нед 23 дек 2012 23:22

Колега направи няколко снимки и тогава ще говорим за какво иде реч,а варианти има много...сещам се че със фолио може да се облепи....също така да се налепи тънък слой дунапрен и след това с плат да се облицова.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пон 24 дек 2012 16:04

Ако си е твое жилището просто си сложи още една блиндирана врата и проблема ти е решен хем ще ти е по сигурно от крадци.
Цифрата не е много голяма но ефекта е поразителен от към шумо и топло изолация. Аз го имах същия проблем и това лято го реших по този начин и съм много доволен.

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 24 дек 2012 19:15

Класическият метод: от външната страна се залепва дунапрен 5см ширина, върху който се слага изкуствена кожа която се захваща с декорни кабари има различни големини и цветове, правиш ромбове или каквато искаш подредба на кабарчетата, можеш допълнително да уплътниш врата със гумени самозалепващи се уплътнения!
Съвременният вариант, който е значително по скъп от горния е да залепиш специална шумопоглъщаща материя, която наподобява кори на яйца и много плътен дунапрен, който пак трябва да покриеш с изкуствена кожа!
Ако погледнеш реално на нещата, ромбовете, които ще се образуват от кабарчета, наподобяват на шумопоглъщащата материя, ако си припомниш от едно време вратите на канцелариите и някои медицински кабинети ще се сетиш за какво говоря!!!!!

emka22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emka22 » Чет 27 дек 2012 15:01

doaiena написа:Класическият метод: от външната страна се залепва дунапрен 5см ширина, върху който се слага изкуствена кожа която се захваща с декорни кабари има различни големини и цветове, правиш ромбове или каквато искаш подредба на кабарчетата, можеш допълнително да уплътниш врата със гумени самозалепващи се уплътнения!
Съвременният вариант, който е значително по скъп от горния е да залепиш специална шумопоглъщаща материя, която наподобява кори на яйца и много плътен дунапрен, който пак трябва да покриеш с изкуствена кожа!
Ако погледнеш реално на нещата, ромбовете, които ще се образуват от кабарчета, наподобяват на шумопоглъщащата материя, ако си припомниш от едно време вратите на канцелариите и някои медицински кабинети ще се сетиш за какво говоря!!!!!

Не знаеш ли някой да се занимава с това, че аз ако се опитам ще стане грозна работа?Къде навремето са ги правили?

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 27 дек 2012 15:19

Предполагам всеки тапицер би се справил с това начинание!!!!!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”