Шумоизолация на входна дървена врата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Шумоизолация на входна дървена врата
Здравейте колеги,апартамента ми е срещу асансьорите и много ме дразни блъскането на вратите.Имам една метална(ламаринена) врата и втора дървена, стара, която искам да тапицирам за по-добра шумоизолация.Можете ли да препоръчате някой, който се занимава с това?
Re: Шумоизолация на входна дървена врата
Не знам какъв ви е асансьора, но едва ли е нормално да блъска така.Обади се първо на техниците, отговарящи за поддръжката на асансьора, да дойдат да оправят плавното затваряне на вратата.В кабината сигурно има залепен номера.
miro_800 написа:Не знам какъв ви е асансьора, но едва ли е нормално да блъска така.Обади се първо на техниците, отговарящи за поддръжката на асансьора, да дойдат да оправят плавното затваряне на вратата.В кабината сигурно има залепен номера.
Друго ме интересува-как да тапицирам вратата.
Колега направи няколко снимки и тогава ще говорим за какво иде реч,а варианти има много...сещам се че със фолио може да се облепи....също така да се налепи тънък слой дунапрен и след това с плат да се облицова.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си е твое жилището просто си сложи още една блиндирана врата и проблема ти е решен хем ще ти е по сигурно от крадци.
Цифрата не е много голяма но ефекта е поразителен от към шумо и топло изолация. Аз го имах същия проблем и това лято го реших по този начин и съм много доволен.
Цифрата не е много голяма но ефекта е поразителен от към шумо и топло изолация. Аз го имах същия проблем и това лято го реших по този начин и съм много доволен.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Класическият метод: от външната страна се залепва дунапрен 5см ширина, върху който се слага изкуствена кожа която се захваща с декорни кабари има различни големини и цветове, правиш ромбове или каквато искаш подредба на кабарчетата, можеш допълнително да уплътниш врата със гумени самозалепващи се уплътнения!
Съвременният вариант, който е значително по скъп от горния е да залепиш специална шумопоглъщаща материя, която наподобява кори на яйца и много плътен дунапрен, който пак трябва да покриеш с изкуствена кожа!
Ако погледнеш реално на нещата, ромбовете, които ще се образуват от кабарчета, наподобяват на шумопоглъщащата материя, ако си припомниш от едно време вратите на канцелариите и някои медицински кабинети ще се сетиш за какво говоря!!!!!
Съвременният вариант, който е значително по скъп от горния е да залепиш специална шумопоглъщаща материя, която наподобява кори на яйца и много плътен дунапрен, който пак трябва да покриеш с изкуствена кожа!
Ако погледнеш реално на нещата, ромбовете, които ще се образуват от кабарчета, наподобяват на шумопоглъщащата материя, ако си припомниш от едно време вратите на канцелариите и някои медицински кабинети ще се сетиш за какво говоря!!!!!
doaiena написа:Класическият метод: от външната страна се залепва дунапрен 5см ширина, върху който се слага изкуствена кожа която се захваща с декорни кабари има различни големини и цветове, правиш ромбове или каквато искаш подредба на кабарчетата, можеш допълнително да уплътниш врата със гумени самозалепващи се уплътнения!
Не знаеш ли някой да се занимава с това, че аз ако се опитам ще стане грозна работа?Къде навремето са ги правили?
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам всеки тапицер би се справил с това начинание!!!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”