Здравейте,
Интересува ме има ли начин (не механичен) да се махне боя от един алуминиев детайл (почти съм сигурен, че е прахово боядисан). Пробвах с разни разредители като АМВ и полиуретанов разредител, но боята дори не ги и отрази. Та се чудех има ли начин такава боя да се разтвори с нещо, без разбира се да навреди на метала.
Мерси предварително!
Как да махна праховобоядисана боя.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Re: Как да махна праховобоядисана боя.
mucho написа:Здравейте,
Интересува ме има ли начин (не механичен) да се махне боя от един алуминиев детайл (почти съм сигурен, че е прахово боядисан). Пробвах с разни разредители като АМВ и полиуретанов разредител, но боята дори не ги и отрази. Та се чудех има ли начин такава боя да се разтвори с нещо, без разбира се да навреди на метала.
Мерси предварително!
Единствен вариант нагряване с пистолет и стъргане с шпатула. Пясъкоструйката се затруднява, защото покритието е еластично.
- mucho
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хм, за горещ въздух не се бях сетил. Мерси ще пробвам 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Само с обгаряне става....на работа количките на които закачаме детайлите за боядисване периодично се обгарят.Самата боя се "пали" лесно.Иначе другият вариант е да го нагрееш и тогава да търкаш с разредител(коресилин) но си е кофти работа.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
mucho написа:Хм, за горещ въздух не се бях сетил. Мерси ще пробвам
Не съм сигурен дали и пистолет ще свърши работа,когато давах в един цех за прахово боядисване да ми подновят джантите
направо ги подкараха с газовата горелка за да ги подготвят ! А иначе в "Да продадеш колата си " като боядисваха джантите на един баварец ги топнаха в някаква киселина и след няколко часа всичко се свлече като кожа на змия,но ме съмнява тук да се предлага подобна услуга за "лично" ползване

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Да не се окаже, че е анодиран. Ще има бая да си го грееш ако е така
. Ако не се получи с нагряване качи някоя снимка да се види за какво става дума.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”