Сноуборд под наем в София?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Сноуборд под наем в София?

Мнениеот Kuncavia » Пет 23 ное 2012 16:57

Здравейте,

Интересувам се от наем на сноуборд в гр. София. Понеже имам нещо като мини писта зад блока (хълма на манастира в Младост 2), мисля че е перфектното място да се самонауча да карам борд. Идеята ми е за 2-4 дена да добия някаква представа, за да мога да замина за 1 седмица по планините и там да се самоусъвършенствам, но не ми се рискува направо там. Попаднах на този магазин:

http://sofiarentcenter.com/bg/ski-i-snowbord.html

Цената е перфектна, но още не съм 100% сигурен, че може да се взима директно от София. Ясно е че по курортите има стотици такива магазини, но да ходя примерно до Витоша, за да се Върна в София, няма много голям смисъл. Ако някой е ползвал услугите на тази фирма или си е наемал борд/ски директно от София, нека каже как стоят нещата. Нещо не ми се наливат пари в учители и да се въргалям по-мечи полянки, така или иначе имам протектори и каски и достатъчно малко акъл за да се пробвам сам. mhihi А и идеята е да видя дали ще ми хареса, ако не ми хареса ще си прекарам и тази зима алкохолизирайки се, но пък ако ми допадне определено ще си накупя оборудване :beer

Поздрави.

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Re: Сноуборд под наем в София?

Мнениеот ping23 » Пет 23 ное 2012 17:30

Вземи си учител!
Ако се учиш сам има голяма вероятност да не ти хареса :)
Учител за 2 дни е 100лв
когато аз се учих преди 10-тина години си спомням че до нас (на въпросната меча поляна) се учеше и едно момче сам просто като го гледах само и мислех да се откажа.
Та извода беше че за 2дни на полянката се научихме аз и мой приятел да се спускаме и да завиваме и директно се качихме на маркуджиците а тоя същия май си остана на мечата поляна....
ако искаш пробвай :) може да си някой скрит талант :024:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 23 ное 2012 18:29

Когато тръгнеш да караш и започнеш да се чувстваш уверен в себе си, опасното е тогава, когато неволно започнат да се бъркат лицев с гръбен кант :!: Най-честите контузий са: за лицев - спукана китка и за гръбен - силен удар на главата в снега :arrow: Аз съм се учил не с учител, а с треньор на отбор по сноуборд и пак съм ги изпитал и двете неща :Mr Green Fun Главата минава бързо ако удара не е фатален mhihi но китката ми провали половината сезон :?

Успех и няма страшно, иска повечко внимание. След време всичко вече се прави неволно и този спорт започва да доставя удоволствие, докато при самото учене си е жив мазохизъм mhihi :да: :024:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 23 ное 2012 18:57

Щом ще се учиш, по-добре иди разгледай до стадион Васил Левски събота и неделя какво се предлага. Може и да намериш някоя дъска за начинаещи евтино.

Аз също съм се учил сам да карам борд в София, но преди това бях карал ски над 15 години. За 1 ден се научих да се крепя на него и после за още 2 дни на Мальовица се научих да се качвам на паничката и да спускам цялата писта без да падам.

Обаче нещо не ме грабна и се върнах към ските...

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 23 ное 2012 19:34

Мерси за отговорите, 2 дни не са време за което може да се научиш при учител, но са добър старт, но като знам, че и аз мога да се справя (до първото дърво) мисля да опитам :beer

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 24 ное 2012 11:35

Kuncavia написа:Мерси за отговорите, 2 дни не са време за което може да се научиш при учител, но са добър старт, но като знам, че и аз мога да се справя (до първото дърво) мисля да опитам :beer
Обади се като падне снега, ще ти покажа 1-2 неща като за начинаещ.
Аз сам съм се учил без учител, важното е да имаш желание.
Като Влад и аз карах ски 15-на години, но след като се качих на борд преди 6 години не съм стъпвал повече на ските :)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 26 ное 2012 11:50

Само да падне и ще те тормозя :beer Единствено ме плаши факта, че съм малко тежък и паданията ще са епик или поне така ме наплашиха, ама и със ски ме съмнява падането да е по-меко mhihi

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Пон 26 ное 2012 13:04

моят учител с клипчета на телефона и на пистата.

http://www.abc-of-snowboarding.com/learn-snowboarding/

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 26 ное 2012 13:59

Борда е лесен за учене стига да има някой който да ти показва. Аз лично се научих и придобих самочуствие за 2 дена. Преди 5 год се качих за 1ви път на борд, един приятел който беше професионален състезател ми показа това онова за 1 събота и неделя, наистина до като схванеш как аджеба се кара това чуда има доста конфузни пребивания, но след това е едно уникално изживяване. Определено мисля че трябва да вземеш някой който кара от поне 2-3 години и директно да се качите на пистата. За да се научиш ти трябва наклон, с такива леки склончета от по 15-20м. няма да успееш да се научиш, камо ли да придобиеш самочуствие. Иначе най - добре не си купувай екипировка преди да си карал поне 2-4 пъти, защото може да решиш, че този спорт не е за теб и тогава ще се чудиш на кой да продаваш екипировката си. Хващаш някой приятел който може да кара, отивате примерно на Витоша, взимаш си екипировка под наем за 1-2 дена и се качваш директно на пистата, там човек се учи и придобива самочуствие. BTW имах 2-3 момента до като се учех когато просто исках да изхвърля всичко и да се откажа, но не го направих и не съжалявам, най-вероятно и ти ще имаш такива моменти ако решиш да се учиш, така че това не бива да те отказва, а напротив трябва да те надъхва още повече към крайната цел, а тя е да започнеш да караш без да падаш без да искаш :063: най-важното е да си правиш кефа, защото пребиванията са част от карането на сноуборд и трябва да се забавляваш дори когато падаш, това трябва да ти е 1вият урок (да те научат как се пада...). Успех с учението и let the force be with you :) :beer
П.П. С нетърпение чакам снега и да овършеем пудрата :) :024:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 26 ное 2012 22:50

И помни едно - паданията не са показател дали някой може да кара или не :012: И най-добрите падат и то зверски mhihi

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Вто 29 яну 2013 23:24

Сноуборд и ски екипировка има под наем в борово,аз утре ще ходя на ветровала и ще ходя пак при момчетата от борово да си взема борд.
Наема за 1 ден е 15лв,магазинчето е супер заредено и момчетата са пичове.
Препоръчвам ги,и полека с :board2

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Сря 30 яну 2013 9:37

Аз май и тоя сезон ще пропусна :dummy

Потребителски аватар
lub0o
Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
Двигател:

Мнениеот lub0o » Чет 07 фев 2013 22:31

Защо няма тема за този прекрасен спорт.
Аз тия дни си взех пълна екипировка за сноуборд,хубаво е да има тема да има дискусии за + и – на дадени дрехи,бордове,автомати и т.н.

Последна промяна от Varbona на Пет 08 фев 2013 12:42, променено общо 1 път.
Причина: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=9624&start=705

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Съб 09 фев 2013 15:06

:offtopic
Подарявам чифт борд обувки "32", 44 номер. Не са в добро състояние, стават единствено за начинаещи бордисти, които нямат голям бюджет и не са се ориентирали още.
Който има нужда, да ми пише на лично.
Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”