Теоретична механика 2 част :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Re: Теоретична механика 2 част :)

Мнениеот Re5Pec7 » Пет 08 фев 2013 17:50

При Куртев е айляк :D лесно се минава. Добре, че не сте при Чириков.

Иначе на всяка задача пишеш първо s=1 (това са степените на свобода и навсякъде е 1). После пишеш обобщена координата - q=x. След това определяш кое тяло какво движение извършва - ротационно, транслационно или равнинно. Като ги определиш, трябва да намериш кинетичната енергия на системата. Тя е равна от сбора на кинтичните енергии на 3те тела или Т=Т1+Т2+Т3. Формулките за Т-тата ги има в примерните задачи, които ти дадох. Намираш потенциалната енергия. тя е равна на 1/2*m1*g*x, като ако нишката ти е под ъгъл, след x слагаш sina. След това привеждаш по уравненията на Лагранж. На мен това не ми беше ясно как става и затова направо преписах същите формули, както са на примерните задачи.
После намираш и ускорението и готово. Аз поне така направих, като след намирането на потенциалната енергия всичко ми беше мъгла и преписах формулките от тези задачи, които съм ти дал. Не са сложни задачките, стига ти ги обяснят. На лекции на нас поне не ни ги обясниха като хората, затова ако можеш отиди на 1-2 консултации и ще ти станат ясни работите. Мисля, че куртев по ТМ2 дава само 1 задача с макари и тяло.

Имаше някакво ръководство на Куртев - 12лв струва, което може да се ползва на изпита. За това не съм сигурен, така че ако искаш утре мога да поразпитам и да ти кажа със сигурност. Една колежка така си взе изпита, но не знам дали беше при Чириков или Куртев.... май е Куртев ама не съм на 100% сигурен.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Съб 09 фев 2013 8:35

При Чириков е ръководството и е за 1 част,1 част бях при него и го взех доооста трудно,от 9 до 13 стоях, връща ме 100 пъти :-D А Куртев не знам дали има ръководство :-)

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Съб 09 фев 2013 17:40

мда .. ръководството е при чирика

djoko91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djoko91 » Нед 10 фев 2013 17:48

Колеги,ако е възможно някои да ми прати,ако има от първия вид със тръбичка и пружина на skype: joki.bg :D Ще съм ви много благодарен ;))

Върни се в “ОФФ-Топик - други”