Стрелба с малокалибрено и пневматично оръжие Варна-Добрич

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Стрелба с малокалибрено и пневматично оръжие Варна-Добрич

Мнениеот levonik » Нед 10 фев 2013 20:01

Здравейте!
Дъщеря ми / 10 клас/ има огромно желание да тренира спортна стрелба. Порових в нета, но излизат адреси за ловно и бойно оръжие.
Моля дайте едно рамо, за предпочитане във Варна, за стрелкови клуб с група непълнолетни. Имам въздушна пушка 4,5 мм., ако се изисква да се ползва лично оръжие.
Лека поредна работна седмица!

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Стрелба с малокалибрено и пневматично оръжие Варна-Добри

Мнениеот apa6o » Нед 10 фев 2013 20:35

Малокалибреното си е съвсем бойно.
От друга страна - кой да е стрелкови клуб е твърде вероятно да има група за юноши/младежи, просто им пиши мейл, обади се по телефона и разпитай. Друг е въпроса вече кои стават за нещо.
Пушката ако е от ония китайките за по 30-50 лева, да знаеш, че става само за подпиране на вратата да не се затваря.
Стрелбата е скъпо хоби, а една добра пушка с регулируеми мерни прибори, регулируем приклад и баласти си е направо златна. Това го казвам с идеята да те насоча, че ако ще е с лично оръжие, не е много добра идея, що се отнася до спортна стрелба. Ако ще е пукане по хайдушки, няма проблеми никакви :mhihi

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Пон 11 фев 2013 17:50

Благодаря! Намерих ЛСК “Сокол” във Варна и ще звънна, че поне на картата е много забито оттатък Аспарухово, към Белослав. Колкото до хайдутлука и сега стреля добре по бирени бутилки, капачки и мишени. Пушката ми е китайска, за 108 лева /2000г./ много добра точност, но естествено при интерес ще се купува нещо специално. Дано й мине бързо!

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 11 фев 2013 23:06

Стрелбата е тегав спорт въпреки, че от страни изглежда лесно. Всеки е баш бабаит и пуцането е елементарно ама...
Като начало накарай момичето да стои права леко разкрачена без да си мърда краката и без да пристъпя около 3 часа. Отделно железото е тежко, трябва и контрол на дишането
Това е на всяка тренировка.
После пак ще си говорим/пишем :biggrin
имам няколко години стоене пред мишените :heavymetal
е в казармата на стрелби нямаше кой да ми се опре :mhihi

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пон 11 фев 2013 23:15

Хихихих, аз с една пушка-въздушка, турче, марка Hatsan, регулируеми мерни прибори към 180 лева парчето беше, не мога да докарам стабилен бой, понеже "патронника" и е малко къс и част от опашката на съчмата остава да стърчи, при което като се затваря, както се смачка, така лети :icon_lol Подмятат ми се все още разни мишени, предвидени за 10 метра пистолет, които съм ги дупчил на около 20-25 с пушкалото и са поносимо зле, имам и няколко съчми, които са залепени една за друга от добра група (зад мишената имах дървена дъска и си ги вадех като хлапе от любопитство), но пушкалото тежи много, спусъка е ужасно твърд и няма предпазител, като цяло е трагична пушка, но адски силна за сметка на това.
Истината е в пушкало с баласти, реглаж на мерните по 2 оси и реглаж на усилието на спусъка, ама парите на такава пушка гонят цената на 3-ка на старо в добро състояние :mhihi

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Вто 12 фев 2013 9:12

Здравейте
Един от най- евтините варианти на спортна пушка е Haenel 312, все още се намира по някоя за продаване в оръжейните форуми. Тази пушка не може да се сравнява с никоя 'китайка/туркиня', независимо на кой модел пушки са аналози.
Поздрави

Върни се в “ОФФ-Топик - други”