Въпрос за разрешително за оръжие...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Вто 21 ное 2006 14:24

Pichaga написа:всичко това е така, основното е да докажеш за какво ти трябва, е това е трудното
кума ми си вади наскоро разрешително за пистолет, но той работи в охранителна фирма и за 3-4 месеца без връзки и пари го извади, но му трябваше за работата...
иначе моето лично мнение е пълна забрана на огнестрелните оръжия, ама кой ли ме пита мене :roll:

Да.. на охранители и т.н. им трябва оръжие. Аз вече се отказах от боен пистолет(засега) така че може да спите спокойно :061: :ahoy След някой месец ще действам по въпроса за ловната пушка

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 21 ное 2006 15:20

osvirepql написа:Kingpin За сега нямам нужда(и дано не се налага) но се бях замислил да изкарвам ама май в скоро време ще се откажа от това :roll: Ще видя как стоят нещатата с ловната пушка защото ми е по-спешно... ама идва нещо много скъпо 1600лв :roll: Ама искам не искам ще трябва да се вади :) Благодаря много за изчерпателната информация ;)

Е тия 1600 лв. бяха тогава, сега нямам идея как е. Може и да са свлаили малко цената, щото наскоро имаше събрание на председателите на всички (почти) дружинки в България и главната тема беше рязкото намаляване на нови и млади ловци. Не знам какво измислиха, но със сигурност трябва да е паднала тая цена...поне на 1000 лева :D :D :D :D Иначе успех!!! Запътил си се към доста хубаво и интересно хоби с адски много традиции!!! :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 22 ное 2006 16:51

курса за ловец е около 350 лв с изпита :idea:
включва теория и няколко стрелби по панички за практика.
след това още около 200лв за билета-това е сумата която ще ти трябва.после вече за пушката още.....за всички други разрешителни още около 50лв....ама тия 1600 лв са космически.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 22 ное 2006 18:07

Ludia написа:курса за ловец е около 350 лв с изпита :idea:
след това още около 200лв за билета-това е сумата която ще ти трябва.после вече за пушката още.....за всички други разрешителни още около 50лв....ама тия 1600 лв са космически.

Колега благодаря ти зарадва ме :lol: Значи ще ми излезне около 600лв това е добре ;) За пушка пари няма да се дават защото тя ще си дойде по наследство :) ... примерно дядо ми може ли да я прехвърли на мен като изкарам разрешителното ?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 22 ное 2006 19:14

osvirepql написа:
Ludia написа:курса за ловец е около 350 лв с изпита :idea:

Колега благодаря ти зарадва ме :lol: Значи ще ми излезне около 600лв това е добре ;) За пушка пари няма да се дават защото тя ще си дойде по наследство :) ... примерно дядо ми може ли да я прехвърли на мен като изкарам разрешителното ?

не.първо подаваш молба за закупуване на ловно гладкоцевно оръжие.като излезе /след около 10 дни/ с него, дядо ти подава молба за разрешително за продажба.като излезе/след 10 дни/ с неговото за продажба и твоето за покупка /също ти трябва бележка от оръжеен майстор лицензиран, че пушката е годна/ отиваш в кос по район и подаваш молба за разрешително за ползване и съхранение на ловно оръжие.за него, ако нямаш вече др оръжие ти трябват по копие от двете разрешителни /за покупка и продажба/ и 2 снимки.и след 10 дни си готов ;)

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Сря 22 ное 2006 19:46

Ludia написа:...

Да аз впоследстие се сетих че трябва да стане с продажба :) Мерси много за информацията :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”