Някой ползва ли тази услуга на Глобул (iPay)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Някой ползва ли тази услуга на Глобул (iPay)

Мнениеот predat0r » Сря 27 фев 2013 20:43

Става въпрос за това: http://www.globul.bg/bg/ipay.html?posm=7

Потребителски аватар
Th3_Storm
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой ползва ли тази услуга на Глобул (iPay)

Мнениеот Th3_Storm » Сря 27 фев 2013 23:34

Да колега аз я ползвам услугата страшно съм доволен.Имах един случай трябваха ми спешно пари една вечер и понеже с приятелката ми имаме и двамата такива карти веднага от нейната сметка си прехварли в айпея и ми прати на мен за има няма 1 мин.Ако пък пътуваш навън ако привеждаш пари по картата ще ти зима само 1 евро за международен превод а не както другите банки по 20 лева.Аз лично съм страшно доволен.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Чет 28 фев 2013 8:48

Aз като цяло не мога да разбера защо в България не приемат PayPal,който се ползва по цял свят,а се правят такива простотии като iPay и още 100 подобни...PayPal си има всичко-просто да го интегрират в системите си,никой не иска iPay,EasyPay и т.н.
Първо,че в PayPal няма такси за прехвърляне,второ,че може да пазариш от цял свят без проблем,а с тези нашите измишльотини не виждам в чужбина къде може да платиш нещо... :screwy

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 28 фев 2013 10:00

toshara написа:Първо,че в PayPal няма такси за прехвърляне

А на бас :mhihi

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Чет 28 фев 2013 10:29

maxpayne написа:
toshara написа:Първо,че в PayPal няма такси за прехвърляне

А на бас :mhihi

Има,но е минимален процент върху фиксинга на банката

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 28 фев 2013 10:37

има ли функционираща система idon'tPay? искам да я ползвам и да си плащам с нея... :mhihi
сериозно сега.
да си плащам с дебитната ми карта на ПОС терминал ми е безплатно в цяла европа... в българия, откъдето ми е издадена картата и където физически са ми парите (когато ги има де...) се плаща такса...
а някой да ми го обясни?
борика се умазаха вече! такса да си провериш баланса по сметката? а вие се чудите за пейпал... :stumm :banghead :censored2

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 28 фев 2013 11:46

Ами Васко, една от най-мизерните банки, Уникредит Булбанк (които бяха наскоро осъдени за незаконна промяна на лихвите и таксите по ипотечни кредити от Русенския съд, та си правете сметка преди да влезете в техен офис:-) обяви за 1H 2012 нетна печалба от ~50млн евро. За сравнение в Сърбия за ЦЯЛАТА 2012 имат печалба от 20 милиона евро или по груба сметка в България печелят 5 ПЪТИ повече.

За същия период (първото полугодие на 2012) цялата група Булбанк декларира печалба от 1 милиард, тоест нашата страна дава около 5% от печалбата. Интересното в случая е, че Булбанк оперира в 22 страни като Германия, Австрия, Италия Русия, Украйна, Турция, Чехия и т.н. - все сериозни икономики. Та ако вземем САМО Италия и Германия, то нашия БВП е към 1.7% - 1.8% от техния. Ако съберем на всички страни сигурно ще сме някъде към 0.2%. За сметка на това даваме 5% от печалбата на групата. А не е като да няма към 30 банки в България :mhihi

Съжалявам, че така оф топик отидох, ама да не се чудите що тука ни взимат такси за щяло и нещяло

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Чет 28 фев 2013 16:22

toshara написа:Aз като цяло не мога да разбера защо в България не приемат PayPal

Тука бъркаш концепцията. Не в България да се приеме PayPal (на доста места може да платиш с paypal чрез превалутиране), а PayPal да приеме България и да оперира в левове. Това има да почакаме да стане. А иначе по темата концепцията на Globul е към мобилните разплащания от телефон, таблет, а не електронни разплащия като цяло. Това е маркетингова стратегия според мен успешна.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”