Измамника "kircheto" пазете се!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
GLI
Автомобил:
Двигател:

Re: Измамника "kircheto" пазете се!

Мнениеот GLI » Пет 26 апр 2013 13:44

Абе много странни хора сте...

От първия пост на колегата купувач:
...Звъня на г-н Киро, минали са се 24 часа от нашата сделка. Обяснявам му, че си искам таблото тъй като нещата не са такива каквито казваше и му се ИЗВИНЯВАМ АЗ. Той ми каза, че таблото ми било продадено вече и не било в него. След което, го попитах тогава какво правим да предложи.
....
Киро": "нищо какво да правиме".
Моя отговор : "Добре, ето аз казвам искам си парите(дадох му фактура на таблото, колко струва)или нещо което е читаво"
Киро: "Не, не....... аз пари няма да дам каквото и да стане"
.............. нататък не ми се продължава, само казах, че ще съобщя на екипа на vwclub.bg. Отговора беше: "прави каквото искаш"....

Значи това отношение е напълно нормално, така ли да разбирам??

99.9% от вас, които обвинявате купувача, че "той сам си бил виновен", на негово място щяхте да изревете много по-рано и силно от колегата... Някъде упоменато ли е, че плаката е сменяна, а не е оригиналната? Той длъжен ли е да знае, че няма такива оригинални табла до 340? Не мисля... Ако "кирчето" беше казал "абе, така и така, това табло е преправено, не е така оригинално", тогава съм съгласен, колегата си е виновен... но при положение, че не е, не виждам какво му скачате??

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пет 26 апр 2013 13:58

Аз не знам колко трябва да е заблуден човек да си мисли че оригинално има километраж на голф до 340 км/ч :mhihi :mhihi
Това да не е совалка, хахаха.

Аз се намесих защото лично го гледах това табло да го купувам, но се отказах защото ми се видя тъпа идеята да набия табло до 340 км/ч в кола за няма и 10 000 лв.
Иначе всеки имащ се за фен и за поне малко наясно с материята на Голф 4 платформата ще знае че това табло е къстъм правено и няма как да е оригинално и съответно за да работи коректно трябва малко повече от обичайното обучение на ключа.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 26 апр 2013 14:36

Независимо от това кой за какъв се има, продавачът по всяка една сделка е длъжен да обяви всички особености на стоката, която продава, включително дали е реплика, преправяне, неоригинална или както искате разбирайте. Или може би в обявата пише само за разбирачи - голфаджии, които познават всички видове табла, излизали серийно производство?

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пет 26 апр 2013 14:43

Следейки темата се натъквам на следното развитие:
Tipsy написа:И понеже аз не ги разбирам толкова нещата

feniksgod написа:За разлика от теб аз нещата при таблата малко или много знам как стоят.

RoadRunner написа:Твърдиш, че имаш големи познания в областа на таблата...

feniksgod написа:Къде съм твърдял, че имам големи познания в таблата ???

MK4 написа:Иначе всеки имащ се за фен и за поне малко наясно с материята на Голф 4 платформата ще знае че това табло е къстъм правено и няма как да е оригинално и съответно за да работи коректно трябва малко повече от обичайното обучение на ключа.

Автора вече веднъж е сменял табло с различни показания в скоростта и би трябвало да се досеща, че само с обучение не става.

И една мисъл извън темата:
Модераторите не толерират потребители с повече от една регистрации, а в същото време има хора от търговския сектор с по няколко регистрации. Или той човека си плаща значи може?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 26 апр 2013 15:05

Хмммм кои са тия с повече от една регистрация?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 26 апр 2013 16:34

Самият факт, че някой е търговец във форума, който многократно купува най-различни части с цел печалба при продажба на двойна и тройна цена и постоянно си регистрира нови никове, за да заобикаля правилата го прави айде не измамник, но със сигурност НЕКОРЕКТЕН.

А когато вече продава и стоки като премълчава съществени характеристики, които не могат да се видят на снимка, тогава вече може да се нарече и измамник, както явно е в случая.

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Пет 26 апр 2013 19:45

:mhihi :mhihi :mhihi
Ей някой да ме накара да се смея тея дни истински. :biggrin

Това е най-доброто решение просто. Няма да си тровя нервите за едно пусто табло, признавам че първите 24 часа ги трових де. Ако минат нещата както трябва, минат ако ли не, ще ми е обица на ухото.
Може да минат месеци, докато пак събера пари, тъй като останах без работа преди няколко месеца, НО ще го оправя това табло ЩЕ ГО НАПРАВЯ работещо и перфектно. Обичам предизвикателствата, казвам го това тъй като доста хора ми казаха, че таблото по-добре да го хвърля и да си сложа старото оригинално. Няма пък да се откажа, дадох R32+200лв. ще го направя пък какво ще да става. ФЕН съм и това е, точно фенщината ми е проблем, заслепява ме понякога зверски. След Крушуна пък, толкова заслепен бях, че дето се вика не обърнах внимание когато светна резервата :icon_lol .
Сега след размисли се сетих, защо @RoadRunner, ме обвинява може би. ДА, вярно е че съм помогнал на някои колеги от форума с колите им. ДА, вярно е че съм им правил диагностика и прочие, НО нито пари съм им искал нито съм твърдял, че съм ГОСПОД.
Винаги казвам, ако искаш професионална диагностика Порше Изток, там могат да ти го гарантират. Аз гарантирам, че съм ФЕН. Ако си чул от някой именно, че съм му правил диагностика и съм му помогнал, мисля че беше редно да попиташ взимал ли съм пари за услугите си и твърдял ли съм, че съм професионалист.
EDIT: Дали съм видял, че таблото е до 340km/h и съм се замислил дали отчита правилно, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ казвам НЕ ЗНАЕХ, че няма такова табло. Мислех, че просто са пуснали R32 с такива табла, а и друго ако някой ме беше видял с какъв кеф бях отишъл там......., просто всичко очаквах да е наред. Все пак форумен колега.

Поуката за мен към хората които четяха историята или ще я четат. Гледайте какво купувате внимателно, фенове сме но сред нас има и търговци. Те не се интересуват, че сте сложили нови оригинални стелки от vw :icon_lol и прочие....... и когато нещо остане недовидяно от Вас по време на сделка/покупка после нещата както виждате може сериозно да се вгорчат и за Вас и за търговеца.
Аз за мене си направих извода, а той е "доверие никУмУ". Искам да забравя тая случка и това е. Не ми се занимава повече да си припомням, че съм доверчив. Не искам да слушам, как съм опитвал да помогна на някои хора, и други да ме плюят затова.
Финала е, че трябва да получа плаки от Киро, дето таблото да работи правилно, ако пък не ги получа ЧЕСТНО написах вече ПИСНА МИ.

Ще помоля за ключ, че темата отдавна излезе, от това за което беше.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 26 апр 2013 20:42

feniksgod написа:ПИСНА МИ.

Ще помоля за ключ

Независимо какъв ще е изхода - пиши на някой от екипа да отключи, моля :c020

Върни се в “ОФФ-Топик - други”