Гаранция за стоки от ибей?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Stif
Автомобил:
Двигател:

Гаранция за стоки от ибей?

Мнениеот Stif » Вто 30 апр 2013 7:23

Как стои въпроса за стоки, закупени от ибей, става въпроса за такива например като телефони,различни уреди и т.н.? Нека колега, вещи в темата да споделят.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Гаранция за стоки от ибей?

Мнениеот xploda » Вто 30 апр 2013 8:33

Mного зависи от самия продукт, производител и продавач.
Пример - взимаш китайски таблет за 100лв. баш от Хонг Конг. Да кажем имаш 1г. гаранция. Става фал. Искаш да го върнеш, ама требе да го пратиш в Китай чак, в смисъл връщането е за твоя сметка. Цената да го пратиш дотам, застрахован, препоръчан и т.н. няма да ти хареса и ще се откажеш.
Пример 2 - взимаш си айпад от Великобритания. Те си имат международна гаранция и ако стане фал няма нужда да го пращаш обратно, можеш да го занесеш в сервиза в София.

Друг е въпроса, че хубавата(струваща си парите) електроника в ибей си е на същите цени, както и тук или ако има разлика тя е нищожна...но това е друга тема за разговор :smile

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гаранция за стоки от ибей?

Мнениеот mirror » Вто 30 апр 2013 13:37

въпроса с гаранциите от ebay.com/uk/dе и т.н. е доста сложен(гаранционните условия трябва да са упоменати в обявата)но в общи линии е както е описал колегата;)
за Китай:
в момента връщам един таблет в Китай(focalprice.com)за ремонт и изпращането струва около 20лв. за моя сметка и предполагам и връщането ще платя аз :biggrin
за белите държави:
за съжаление на повечето фирми гаранцията е локална и важи само за държавата в която е закупен уреда освен ако изрично не е упоменато друго!
в ebay.co.uk/de продавачите искат връщане на стоката за замяна или връщане на парите ако в обявата пише че уреда има гаранция ;)
от Англия (ebay.co.uk)съм печелил мишки и клавиатури на Мicrosoft (3 години международна гаранция ако представиш документ за покупката) с 2 мишки имах проблеми и ми ги смениха тук!
пример за едната:
http://www.microsoft.com/hardware/en-us/help/support/how-to/mouse/use-sidewinder-x8-mouse
преди 2 години спечелих на търг това чудо на техниката от линка горе за 70лв.(140лв. в Бг)мишката беше "refurbished" (употребявана и върната от купувача)
пристига мишока и ... не бачка :scare3 продавача веднага предложи замяна или връщане на парите ако я върна обратно!
но аз реших да пробвам с обаждане в офиса на Microsoft в София и о чудо гаранцията важи в цял свят :deal поискаха снимка на фактурата която ми е изпратил продавача и снимка на серийния номер за потвърждение на гаранцията и след ден ме уведомиха че гаранцията е валидна но нямат мишката в наличност в Бг и ще трябва да почакам да намерят такава :) след седмица куриер ми я донесе в нас директно от централата на Microsoft в Германия и всичко за тяхна сметка :bowdown много съм доволен от обслужването им :exclaim

Върни се в “ОФФ-Топик - други”