Неприятна случка с банкомат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Re: Неприятна случка с банкомат

Мнениеот bread1978 » Съб 23 мар 2013 11:35

И на мен ми се случи да натисна 400 лв и да не ми пусне нищо... Натиснах "прекъсни", върна ми картата, след което проверих сметката си, която беше с 400 лв по-малко. Звъннах на телефона, изписан на банкомата,питаха за егн, адрес на банкомат. Не бяха въобще изненадани и казаха, че след 1 час парите ще си бъдат пак на сметката, което се и случи :smile
Става дума за Булбанк (и банкомата беше техен). Така че мисля, че няма да имаш проблеми. Успех, колега! :th_up

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 23 мар 2013 11:45

dlug написа:Естествено че пишеш молба до банката и си търсиш парите. Не е първият подобен случай, оправя се. Най-глупавото, което можеш да направиш в случая е да си сипеш студена вода (както съветва колегата по-горе)

И аз съм ЗА, да пише молба, но това е станало преди месец.
Дано да не съм прав и да му върнат парите.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Съб 23 мар 2013 16:39

bread1978 написа:И на мен ми се случи да натисна 400 лв и да не ми пусне нищо... Натиснах "прекъсни", върна ми картата, след което проверих сметката си, която беше с 400 лв по-малко. Звъннах на телефона, изписан на банкомата,питаха за егн, адрес на банкомат. Не бяха въобще изненадани и казаха, че след 1 час парите ще си бъдат пак на сметката, което се и случи :smile
Става дума за Булбанк (и банкомата беше техен). Така че мисля, че няма да имаш проблеми. Успех, колега! :th_up

Същата случка, същата сума, само че картата ми беше кредитна на ДСК, а банкомата на Райфайзен. Изпоти ми се г**а, но след час баланса си беше ОК, без 5 лева такса от първото теглене. След случката винаги си пускам справка по баланса.
А иначе по темата на колегата - ако е имало видео наблюдение може да поискаш записите, как си теглил и какво НЕ си пъхнал в портфейла. На един познат така му сканират кредитната карта (с дневен лимит 400 лева) и в един момент получава 5 съобщения, че е теглил по 400 лева. Звъни в банката да му блокират картата, изтеглят записите от камерата пред банката и на записа се вижда човек с качулка, как си тегли 5 последователни пъти и си заминава, но така и не успял да ги убеди, че това не е той, а лимита бил прехвърлен поради някакъв бъг в системата и често се случвало да имаш възможност да теглиш над лимит :censored2

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Пон 25 мар 2013 11:06

И 5 стотинки да са пак си търси правата,че ние все така се примиряваме и след време се чудим защо сме на този хал. Както те могат да те търсят като си длъжник, така и ти ги търси като си потърпевш! И сумата е важна, но по-важни са принципите!!! Успех. :love.vwclub

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 25 мар 2013 18:13

моя случай е от преди 5-6години с Пощенска банка, става дума за 460лв
Писах 2 или 3 жалби, ревизия на банкомата и си ги платих като поп

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 25 мар 2013 19:47

Мдаа днес ходих до банката и там ми извадиха разпечатка в която пише "забравени пари" това от банкомата е дошло.Демек парите са въстановени още веднага след като са направили отчета на банкомата нз на колко време го правят.Иначе бях се подготвил за най лошото но определено в банката ме изненадаха както със бързина така и с отношението към проблема за което мога само да им благодаря :)

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Пон 25 мар 2013 19:51

Размина ти се студената вода, сега можеш да пиеш по някоя бира заради доброто развитие на случая :beer

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пон 25 мар 2013 22:09

Ами супер, точно така трябва да се прави :th_up , не да се примиряваш и да те :wild

Потребителски аватар
jarmy
Автомобил: Volkswagen Golf 1.9 sdi
Двигател:

Мнениеот jarmy » Пон 29 апр 2013 16:15

Мой приятел отиде да тегли пари от банкомат с качулка,просто не се сети да я махне...Беше смешно,защото изглеждаше все едно ще краде пари :mhihi

Последна промяна от Pichaga на Пон 29 апр 2013 18:02, променено общо 1 път.
Причина: това мнение какво общо има с темата?!?!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 30 апр 2013 21:05

Имах такъв случай с банкомат на Алианс и картата на съпругата ми. Извади по-малко пари. Обадих се по тел на стикера на банкомата. Направили са ревизия и след 1-2 дни ми се обадиха ,че парите са върнати на сметката . / бях с пълномощтно от съпругата ми/

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 30 апр 2013 21:11

Същият го ядох вчера с банкомат на ДСК. Върна ми картата и след 5 мин чакане да му пусне парите (400лв) се рестартира. Веднага звъннах до банката и сега чакам ревизия на банкомата. Правили ги веднъж седмично. Ще видим след празниците дали ще има развитие ...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 30 апр 2013 21:21

brum написа:Същият го ядох вчера с банкомат на ДСК. Върна ми картата и след 5 мин чакане да му пусне парите (400лв) се рестартира. Веднага звъннах до банката и сега чакам ревизия на банкомата. Правили ги веднъж седмично. Ще видим след празниците дали ще има развитие ...

Добре би било да изчакаш пълното рестартиране да не би да извади парите че ако в този момент някой мине и амин :surprised

brum

Мнениеот brum » Вто 30 апр 2013 23:42

Чаках, 5-6 минути след това. Точно като се рестартира и почна да работи нормално още бях пред него и говорех по телефона с ДСК :) .

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Чет 02 май 2013 7:55

Точно исках да пиша за ДСК. Сега банкоматите им са с някакъв нов софтуер и явно още е омазан. Имайте едно на ум като теглите от техен банкомат! :a045

brum

Мнениеот brum » Вто 21 май 2013 14:55

Разгеле, 22-23 дни по-късно парите са ми върнати. Като приказвах с call центъра им в началото разбрах, че ще ги върнат до седмица. На 3тото обаждане разбрах, че срока е 20 дни. Но споменаха, че при техен банкомат нещата са по-бързи. Е да, ама дори при техен банкомат пак отидох на над 20 дни ...

Та от сега ще се старая да тегля само от АТМ-и само по клоновете им. Поне там се надявам да са по-надеждни.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”