Добри хора и техните дела в ежедневието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Добри хора и техните дела в ежедневието

Мнениеот ak_47 » Чет 05 юли 2012 13:20

Здравейте,

отдавна все се каня да пусна подобна тема. Имаме си тема за идиотите на пътя, за дебилията в администрацията, пълно е с теми за измамници. Общо взето все черногледи и депресиращи теми. А много често ми се е случвало някой да ми окаже някаква малка помощ, нещо на пръв поглед незначително, обаче цял ден ти е останало добро настроение. Та идеята е , тук да е място за споделяне на такива случки от ежедневието - непознати хора, които по някакъв начин са ви помогнали, упътили, накарали са ви да се чувствате по-добре. Общо взето прояви на човечност, които са ви направили приятно впечатление.

Та моите случки от днес : трябваше да паркирам около Ректората ( на Софийския ) и спрях на място за което не бях сигурен дали е синя зона. Исках да си пусна смс за паркиране. Тъкмо до мен дойде от онези чичковци в жълтите жилетки дето проверяват колите. Аз го попитах дали е синя зона, и той супер, ама супер любезно ми обясни че е, също как да пратя смс( не че не съм пращал десетки пъти, ама той толкова старателно обясняваше ). А аз се бях настроил тъкмо за обратното - като ме види със СТ регистрация, ще почне ...

После имах работа с документи на едно "гише" в ректората, и там лелката беше невероятно любезна и усмихната. Направо да не повярваш. :applause: Освен това работеше много експедитивно.Свърших работа за нула време в обедната почивка.Как да не ти е кеф после. :banana

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Добри хора и техните дела в ежедневието

Мнениеот Haralampi » Чет 05 юли 2012 13:30

Идеята за темата е добра. Но няма как да не спомена тук Vladkо, макар и да има отделна благодарствена тема към него.
Той се вписва чудесно и в тази тема, тъй като когато ми оказа изключителна помощ преди време дори не се познавахме.
Няма да навлизам в подробности за случката, той може би ще си спомни, но тогава ме смая за дълго време напред и ме накара да се замисля дали аз бих бил до толкова отзивчив към напълно непознат, колкото той бе към мен!!

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Чет 05 юли 2012 13:40

Идеята за темата е супер, колега.
Ще я следя из късо. mhihi

Наистина е похвално да се споменават добрите хора и тяхните постъпки. Повече позитивизъм е необходим като цяло. :да:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 05 юли 2012 13:48

мисля че ще е хубаво - постовете в темата да не са свързани с хора от форума.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 05 юли 2012 20:12

нека и аз влея доза позитивизъм, макар че в момента съм точно на обратното мнение заради поредния бг абсурд в който се въвлекох :)
преди 2-3 месеца ми изгоря ГНП-то в Челопеч, на път за Сопот. Помолих първият срещнат да помогне да избутам колата в страни от пътя, той ми поиска да го почерпя за услугата ?! отсвирих го, след това се появиха хората на които искам да благодаря в темата :) Имена няма да посочвам, щото едва ли ще го прочетат, важното е че си имаме контактите. Помогнаха кой както може, един със съвет, друг с компания, но най-вече с това, че въпреки късния час организираха рапатрак, който да ме върне в София при това без да се възползват от зора ми. В бг все още има Хора, което е хубаво.

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Съб 07 юли 2012 1:31

Та незнам дали случката която ще я опиша е за тук но.. :) Та близо до работното ми място намерих регистрационен номер закачен на знак “СТОП“ (незнам защо някой го е закачил там е не просто да звънне в полицията).В момента който го видях реших да звънна на 112 защото макар и номера да беше СА знам през какви мъки ще трябва да мине собственика за да си оправи нещата.Та от там ме препратиха към РПУ-Шумен след което дойде патрулка и прибра номера.Естествено собственичката дойде след това да ми благодари но... поне се почуствах добре че съм успял да помогна на някой.. :oops:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 26 май 2013 12:21

Не знам, дали пиша в правилната тема. Но определено ВСЕ ОЩЕ има ДОБРИ ХОРА. От преди 1 час отивам до близката бензиностанция да заредя бензин. Имаше много коли, и вместо да чакам човека да ми зареди на бензиностанцията реших сам да го направя! Всичко точно, платих си на касата и като видях колко коли има направо се метнах на колата и да тръгна. Тъкмо излизам от бензиностанцията, и чакам движещите се по пътя с предимсвто да отминат, и някакъв мъж ми маха с рака, "Чакай чакай" и посочва към резервоара! Слизам от колата, и гледам капачката и капака не са затворени :redface :banghead Такъв срам. Благодарих на човека, и си казах, гледай човека заряза колата си за да ми завие капачката :bowdown "Както казват ВИНГАИ ИМА 1-ВИ ПЪТ" пиша това, за да го прочетат повече хора, и да станем мааалко по-добри един към друг! Лек и безавариен ден! :a045

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Нед 26 май 2013 14:11

Поздравявам колегата за темата страхотна идея :)
Записвам се да я следя и като има какво да разкажа да споделя че в момента не се сещам :(

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 26 май 2013 14:27

Отивам в сервиз за автоклиматици .Няма да пиша къде е за да не става реклама ,идеята на темата е друга.Та там наредени коли и си викам тука има да чакам.Но излезе една млада и симпатична жена и ми каза да вкарам колата .Бяха супер внимателни и любезни.Закачиха колата и я прегледаха ,всичко беше ОК .Когато попитах какво струва ,тя ми отговори -нищо!Извадих пари и викам ,не може така.Но така и не ми взе парите.И си викам ,гледай все още има добри хора които не са мошеници и търгаши.

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Нед 26 май 2013 14:34

Прибирам се една вечер преди много време с маршерутката и съм заспал бях много изморен :(
Слизам стигам блока ми бъркам няма ми го телефона :( Викам яко обрали са ме :(
Започнах едно търсене на някой познат да си набера тела и да видя какво става дали е исключен и прочие.
И дали да се обадя на оператора за да го спрят .
Звъня свободно после още 10 тина пъти така и пак нищо само свободно :(
На другия ден звъня дига ми един от шофер на маршерутка и ми вика да тук при мен е ела го вземи .
Вика ми цяла нощ звъня ама не е моя тел и не го вдигнах през ноща :)
Отидох видях се с човека даде ми телефона казах му дай да те почерпя за това което направи той отказа колкото и да бях настоятелен. Отново му благодарих и така се разделих с човека.
Да наистина има все още добри хора които са готови да помогнат или да съдействат с каквото могат.
Такива хора наистина са за :bowdown

Върни се в “ОФФ-Топик - други”