отдавна все се каня да пусна подобна тема. Имаме си тема за идиотите на пътя, за дебилията в администрацията, пълно е с теми за измамници. Общо взето все черногледи и депресиращи теми. А много често ми се е случвало някой да ми окаже някаква малка помощ, нещо на пръв поглед незначително, обаче цял ден ти е останало добро настроение. Та идеята е , тук да е място за споделяне на такива случки от ежедневието - непознати хора, които по някакъв начин са ви помогнали, упътили, накарали са ви да се чувствате по-добре. Общо взето прояви на човечност, които са ви направили приятно впечатление.
Та моите случки от днес : трябваше да паркирам около Ректората ( на Софийския ) и спрях на място за което не бях сигурен дали е синя зона. Исках да си пусна смс за паркиране. Тъкмо до мен дойде от онези чичковци в жълтите жилетки дето проверяват колите. Аз го попитах дали е синя зона, и той супер, ама супер любезно ми обясни че е, също как да пратя смс( не че не съм пращал десетки пъти, ама той толкова старателно обясняваше ). А аз се бях настроил тъкмо за обратното - като ме види със СТ регистрация, ще почне ...
После имах работа с документи на едно "гише" в ректората, и там лелката беше невероятно любезна и усмихната. Направо да не повярваш.