химично вещество NPD?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

химично вещество NPD?

Мнениеот mupk0 » Вто 18 юни 2013 9:28

Някой има ли си понятие от това вещество. Използва се в металургията. Вид радиационно лъчение и до там знам аз. Интересуват ме последствията върху човека при продължителна работа с него и докато заваряш железа третирани с NPD. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Re: химично вещество NPD?

Мнениеот Supawiza » Вто 18 юни 2013 21:20

mupk0 написа:Някой има ли си понятие от това вещество. Използва се в металургията. Вид радиационно лъчение и до там знам аз. Интересуват ме последствията върху човека при продължителна работа с него и докато заваряш железа третирани с NPD. Благодаря предварително :)

Имам чувството,че говориш за магнитно прахов тест за пукнатини в метала.
Ако е това няма радиация не се бой.
А иначе методите за проверка на заварката са:Рентген,Изотоп(това са с радиацията),пенетрант,ултразвук,магнитно прахов(MPI) и визуален.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: химично вещество NPD?

Мнениеот mupk0 » Вто 18 юни 2013 21:27

Supawiza написа:
mupk0 написа:Някой има ли си понятие от това вещество. Използва се в металургията. Вид радиационно лъчение и до там знам аз. Интересуват ме последствията върху човека при продължителна работа с него и докато заваряш железа третирани с NPD. Благодаря предварително :)

Имам чувството,че говориш за магнитно прахов тест за пукнатини в метала.
Ако е това няма радиация не се бой.
А иначе методите за проверка на заварката са:Рентген,Изотоп(това са с радиацията),пенетрант,ултразвук,магнитно прахов(MPI) и визуален.

Защото на пачките с железата от българия(не помня кой град точно) на тях си пише Опасно вещество: NPD :Д Стана ми супер интересно,а това което намерих в интернет е някви научни обяснения за лъчения,което ми се стори странно.Но пък знае ли човек.Нищо конкретно не открих и затова питах.Иначе благодаря за информацията....тепърва ги уча в момента(карам курс и успоредно с това всеки ден тренирам с CO-то :D )

Разбрах какво точно значи:
NPD в случая е абревиатура на No Performance Determined - неустановени експлоатационни показатели. Означава, че производителят не е декларирал тези показатели, а етикетирането по този начин е според някакво европейско изискване (регламент).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”