химично вещество NPD?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
химично вещество NPD?
Някой има ли си понятие от това вещество. Използва се в металургията. Вид радиационно лъчение и до там знам аз. Интересуват ме последствията върху човека при продължителна работа с него и докато заваряш железа третирани с NPD. Благодаря предварително :)
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Re: химично вещество NPD?
mupk0 написа:Някой има ли си понятие от това вещество. Използва се в металургията. Вид радиационно лъчение и до там знам аз. Интересуват ме последствията върху човека при продължителна работа с него и докато заваряш железа третирани с NPD. Благодаря предварително :)
Имам чувството,че говориш за магнитно прахов тест за пукнатини в метала.
Ако е това няма радиация не се бой.
А иначе методите за проверка на заварката са:Рентген,Изотоп(това са с радиацията),пенетрант,ултразвук,магнитно прахов(MPI) и визуален.
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: химично вещество NPD?
Supawiza написа:mupk0 написа:Някой има ли си понятие от това вещество. Използва се в металургията. Вид радиационно лъчение и до там знам аз. Интересуват ме последствията върху човека при продължителна работа с него и докато заваряш железа третирани с NPD. Благодаря предварително :)
Имам чувството,че говориш за магнитно прахов тест за пукнатини в метала.
Ако е това няма радиация не се бой.
А иначе методите за проверка на заварката са:Рентген,Изотоп(това са с радиацията),пенетрант,ултразвук,магнитно прахов(MPI) и визуален.
Защото на пачките с железата от българия(не помня кой град точно) на тях си пише Опасно вещество: NPD :Д Стана ми супер интересно,а това което намерих в интернет е някви научни обяснения за лъчения,което ми се стори странно.Но пък знае ли човек.Нищо конкретно не открих и затова питах.Иначе благодаря за информацията....тепърва ги уча в момента(карам курс и успоредно с това всеки ден тренирам с CO-то :D )
Разбрах какво точно значи:
NPD в случая е абревиатура на No Performance Determined - неустановени експлоатационни показатели. Означава, че производителят не е декларирал тези показатели, а етикетирането по този начин е според някакво европейско изискване (регламент).
Върни се в “ОФФ-Топик - други”