Подмяна на части в сервиз без знанието на собственика

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
stefan_doc

Подмяна на части в сервиз без знанието на собственика

Мнениеот stefan_doc » Чет 20 юни 2013 18:51

Не ми се е случвало, ама днес приятел сподели, че оставил колата си на майстор в некво софийско село и майсторът освен ремонта, според него му подменил и една читава част с нечитава /нямаща нищо общо с ремонта/. Звучи ли ви достоверно - на някого случвало ли се е подобно нещо - мисля, че майсторите общо-взето държат на реномето си. Даже ми е направило впечатление, че и колите пред тях, оставени за ремонт не се пиипат, поне в София.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Подмяна на части в сервиз без знанието на собственика

Мнениеот stefan4o » Чет 20 юни 2013 18:52

Твоят приятел защо е поверил колата си на "селски" майстор? Аз не бих го сторил, ако не е крайно наложително.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Чет 20 юни 2013 19:21

Мисля, че си е до човека, не до населеното място.
И аз съм си оставял предишната кола на майстор в провинцията, като съм си на вилата.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 20 юни 2013 19:35

Историята помни и много трагични случаи! На бащата в далечната 2001 година, когато купи кола, след 3 месеца се повредиха скоростите, и откара колата в един сервиз в града. Колата седя 2 месеца, без да се оправи, накрая отидохме да си вземем колата, и не искаха да ни я дадат! Стигна се и до разправии, бяха ни сменили и акумулатора, и със триста зора и заплахи си взехме колата НЕ НАПРАВЕНА, та много трябва да се внимава и нищо не трябва да ви учудва в днешно време! :no

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Чет 20 юни 2013 19:42

Случва се навсякъде даже и в официалните сервизи. Преди 2 години един ми сподели че дал на жена си да закара лизингова кола в официалния представител за смяна на масло и като се върнала била и с подменени дискове втора употреба. :mrgreen

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 23 юни 2013 15:21

Типичен трик на някои майстори и нищо учудващо колега. Манталитета на повечето е изкривен спрямо нашите понятия за честност. За думата "реноме" не си и помисляй.
Казвам ти го от голям опит защото едно от заниманията ми са резервните части и знам как се извиват ръцете на клиента ако дойде със закупени от него части. Доскорошен мой партньор реши да се изхитри и да ме отстрани, като доставчик. След като известно време пробутваше боклуци за много пари и имаше изревали загуби клиенти и сега съжалява. :neutral

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 24 юни 2013 10:02

Колега blade84, като споменавате случка, станала в официален сервиз, при официален представител, преди 2 години, на жената на Ваш приятел, хубаво е да кажете и къде е станало, номера на автомобила, къде е този сервиз, за да му се потърси отговорноста. Данните са запазени в компютрите на сервиза, кой е приемчика, кой е работил и колко време е работил по автомобила.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 24 юни 2013 10:34

stefan_doc написа: Звучи ли ви достоверно - .

Масова практика е да се поддържат, "на склад", наръч ползвани боклуци изостанали от невзели си ги клиенти.
До момента в който дойде кола, на която те се "сменят" поради "необходимост" и преценка на майстора.
Всъщност човека получава "наръча" и бива помолен да го заплати.
Интервенция по колата дори не е правена: главно става дума за ролки, ремъци, кабели, свещи...и клиентска доверчивост.
В големите сервизи имат витрини: стоиш с кафето и си наблюдаваш колата.
Като цяло темата ти виси във въздуха, колега. Както вече казаха: кой е "сервиза", какво е "подменено" ?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 24 юни 2013 18:50

От днес една интересна статия... "" Автомонтьор тайно предаде за скрап колата на клиентка""

http://www.dnesbg.com/krimi/avtomontyor-tayno-predade-za-skrap-kolata-na-klientka.html

, това горното автоматично омаловажа въпроса ти :stumm :stumm :stumm

Върни се в “ОФФ-Топик - други”