Кадърно училище за кучета в София, къде?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Кадърно училище за кучета в София, къде?

Мнениеот yarek » Чет 04 юли 2013 9:52

Ситуацията е следна. Подарихме малък Бигл на една наша позната. Тя никога не е гледала куче. И сега изпада в паника че не може да го гледа (въпреки че оревала света че иска такова куче). Не можала да спи цяла нощ, кучето много шумно било и съседите щели да правят проблеми.... и едни такива.

Въпроса ми е къде в София има хубаво училище за кучета, да могат да обяснят на човека как се гледа въпросната порода, някви тънкости в обучаването. Каква среда трябва да осигури за да кучето се чуства максимално добре. Психологическа подкрепа на самата собственичка че гледа живо куче у тях

Ето я и красавицата

Изображение

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Re: Кадърно училище за кучета в София, къде?

Мнениеот lubecku » Чет 04 юли 2013 10:29

Изключително активна порода, много хора се отказват от тях точно в най трудния за кучето период,
нека смени зъбките и минат още 3 4 месеца и няма да си познае кучето.
Училищата работят на един принцип или бой или ако е много малко глад, няма какво да се лъжем казвам го в прав текст.
Кутрето сега расте ,какво иска тя от него да е робот, точно в най детската си възраст е няма как да стане :mhihi
Най много го мъчат зъбките в момента, сменили ги веднъж се усеща огромна разлика, после това куче за да не ти ходи на пук иска внимание, обгрижване и контакт, от типа кучета е които търсят хора не други себеподобни !

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Чет 04 юли 2013 10:35

lubecku написа:Изключително активна порода, много хора се отказват от тях точно в най трудния за кучето период,
нека смени зъбките и минат още 3 4 месеца и няма да си познае кучето.
Училищата работят на един принцип или бой или ако е много малко глад, няма какво да се лъжем казвам го в прав текст.
Кутрето сега расте ,какво иска тя от него да е робот, точно в най детската си възраст е няма как да стане :mhihi
Най много го мъчат зъбките в момента, сменили ги веднъж се усеща огромна разлика, после това куче за да не ти ходи на пук иска внимание, обгрижване и контакт, от типа кучета е които търсят хора не други себеподобни !

Бой или глад в училищата?
Американците на това му викат "булшит" :biggrin
За училищата за които поне аз знам, такова нещо не знам да има.
Всичко е културка.

Аз лично мислех да записвам кучето си на такова училище, но реших сам да се справям с това.
За сега нямам големи ядове. Колега, посъветвайте вашата позната да почете в Интернет. Там има много полезна информация. Не мисля, че има нужда от училище.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 юли 2013 10:57

yarek написа:Ситуацията е следна. Подарихме малък Бигл на една наша позната. Тя никога не е гледала куче. И сега изпада в паника че не може да го гледа (въпреки че оревала света че иска такова куче). Не можала да спи цяла нощ, кучето много шумно било и съседите щели да правят проблеми.... и едни такива.

Тая вашата позната такъв таралеж си е вкарала в гащите, че и е бедна фантазията. Ето я хубавицата на кумовете:
Изображение

Луди са по целата глава и много трудно се дресират. Кума е стар кучкар ама и той е вдигнал ръце от това щурото. А да го гледаш в апартамент е пълен абсурд, това е ловджийска порода и иска много движение!

Водиха я на училище ама ефекта беше минимален.

Последна промяна от radi_nrj на Чет 04 юли 2013 19:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Чет 04 юли 2013 17:14

Клетка icon_idea

Трябва и една клетка и повече време с кучето. С клетката се постига изключителен успех при възпитанието на кучето. То я приема като свое местенце , своя стая. Има писано много в нета за възпитанието чрез клетка icon_idea. Отделно няма да изяде апартамента :Mr Green Fun защото в един момент това кученце ще започне да прави бели - къде по-малки ( да изяде някое цвете , обувка , тапет ) къде по-големи ( да изяде лаптопа )

За шума - пълен игнор на кучето. Нека си скимти или плаче. Да не му се кара или да го успокоява. Само отваря вратата ( ако кучето е затворено и не е в същата стая ) и минава покрай него без дори да го поглежда. Има писано много в нета icon_idea и този метод работи ( на мен ми отне 4 дни да се справя с този проблем )

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 04 юли 2013 20:15

yarek,
не искам да съм лош пророк, но твоята позната няма да задържи кучето.
Всяко малко пале, а под пале разбирай докато стане поне на 6-7 месеца, създава много грижи и ядове. Но точно, защото е най-сладкото куче на света в тази си възраст каквото и да направи му прощаваш.
Никога не съм давал кучетата си на училище. Може би е моя грешка, но в момента не съм ти полезен да препоръчам някой.
По този повод звъннах на мой приятел (собственикът на Бичмо от филма Стъклен дом :icon_lol ) за мнение. Оказа се, че и той не е ползвал такива услуги, но поне ме информира, че големите кучешки училища вече не са зад хотел Хилтън, а се организират в Ловния парк, пак в София.

Малко да се върна на темата с палето. В този си период кученцето си е точно като човешкото бебе. Спи, събужда се, пишка, тича, играе, после пак изведнъж се уморява и заспива. И точно като при децата това е с много голяма честота в денонощието. Така че подготви твоята позната за безсънни нощи поне до 5-тия месец на кучето.
Лошото е че много хора си мислят, че домашния любимец е плюшена играчка и можеш да си поиграеш с нея само като ти е кеф. Кучето си иска 24 часов ангажимент и мисъл за него, поне докато порасне. За мен това е минимум една година като възраст.
Другото нещо е че си избират породата, харесали я в парка или в някой филм, но изобщо не се запознали с нейната специфика. Пример моя познат, който си взе Джак ръсел с идеята, че било дребно куче и се разхожда лесно. Само дето тази порода иска по 10-15 км тичане на разходка. И това поне два пъти дневно. Спирам, че стана като конско. Не искам да порицавам никой!

Та в заключение.
1. Ако кучето е ваксинирано с всички ваксини и може да излиза да го грабва със себе си и в събота/неделя да отиде до Ловния парк. Да не се срамува и да се заговори с инструкторите. Да пита за всичко.
2. Докато е още малко кученцето твоята позната много внимателно да осмисли дали оттук насетне и то доста години ще трябва да се съобразява и да жертва личното си време за ангажиментите си към него. Ако не е готова, търсете овреме човек, който ще иска да се грижи за него и знае как да го прави.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 04 юли 2013 20:44

Проблема, е че бигълите са щури по природа. Това куче има достатъчно енергия да гони заек и да го измори, смятай нататък какво става ако го оставиш на затворено пространство. Нашата вече слуша и даже изпълнява команди, но само за момент да я оставиш и вече мисли каква беля да ти направи. Дистанционните са надъвкани, жена ми вече има ново зарядно за телефона и все благодарение на това животинче...

Просто за първо куче на човек без грам опит е голяма грешка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”