Работа и живот във Варна...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re: Работа и живот във Варна...

Мнениеот xploda » Пон 15 юли 2013 9:47

nurv написа:Колеги променихте темата

Затва написахме офтопик :mhihi То и аз винаги съм договарял моето, но около мен примери за "цакани" колкото щеш, като има и немалко нестуденти :mhihi

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа и живот във Варна...

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 15 юли 2013 15:40

xploda написа:
mladvampirTDI написа:....

.....

Колега, аз знам какво очаквам - човека да покаже, че му се занимава. Университета, особенно в БГ не дава конретни и спечифицни знания. Дава начин на мислене, дава подход и обща култура (или поне това се очаква). Ако човек иска да е успешен в моята област - ИТ, трябва да се труди сам. Това което съм описал е минимума, на който да се стъпи. Едва ли очакваш работодател да седне да те учи на основата! Стажа е за да надградиш знания и да натрупаш опит.
Колкото до това което съм описал - за да получи знания (основни) в тези няща, на човек му трябва не повече от месец занимавка в свободното време (можеш ли да повярваш, че на интервю за стаж в JAVA програма, идват хора, който не знаят как се пише JAVA програма - не знаят mаin метод, не знаят как да компилират извън Eclipse).

BTW Никога не гледам от къде е кандидата, къде живее и така! А да, аз си намерих човек - завършил втори курс, но мотивиран, развивал се извън университета и знаещ доста над средното ниво на завършили вече. От Любимец мисля че каза после че е!

И пак да кажа - това са съвети. Всеки решава дали да си седне на Д-то и да се подготви или цял живот да мрънка.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”