Здравейте,
Може би на доста хора се е случвало usb-flash паметите да са заминали в небитието. Някои по-предвидливи или не са сахранявали важна информация на тях или редовно са си правили някакъв backup. За мое съжаление, аз не се оказах сред тях, когато моя usb-flash, съдържащ важна за мен информация, реши да си тръгне. Флашката за щастие (може би) не си е тръгнала напълно, защото щом се постави в usb-то (на кой да е компютър) операционната система "казва", че е открила нов хардуер и след това, че това е usb-hub ... но само толкова. По всичко личи, че usb контролер/интерфейса на флашката работи. Въпросът ми е: знаете ли сервиз, който се занимава с подобна дейност (софтуер или някакъв друг начин) да се опитам да си "спася" информацията? Да, наясно съм, че ако е "заминал" memory-чипа всичко свършва до там, но все пак информацията (на която нямам никакво резервно копие) ми е доста важна и лично за мен си струва опита да потърся начин да я възстановя. Ще бъда благодарен за всеки съвет и препоръка.
спасяване на полу-развален USB FLASH
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пиши в гугъл "usb flash data repair" или "usb flash data recovery" и виж някое от туулчетата дали няма да се справи. Примерно открих това - http://recover-usb-drive-data.usb-drive ... chive.org/
Тъй като не съм ползвал такъв туул, най- добре някой ако е ползвал да даде съвет кой е читав.
Тъй като не съм ползвал такъв туул, най- добре някой ако е ползвал да даде съвет кой е читав.
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
Знам, че е смешно, ама аз имам едно USB, на което чипчетата с памет са на цокъл (след разглобяване) - така едно и също устройство се пуска в няколко разновидности 128MB, 256MB и 512MB.
Провери дали няма някакъв механичен дефект (т.е. паметта да е излязла от цокъла в следствие на удар/изпускане).
Ако не - пробвай да пуснеш само устройството - без памет в него и след това го извади, сложи паметта и пак пробвай. Моят проблем така се оправи веднъж.
Ако паметта не е на цокъл, а запоена -
Провери дали няма някакъв механичен дефект (т.е. паметта да е излязла от цокъла в следствие на удар/изпускане).
Ако не - пробвай да пуснеш само устройството - без памет в него и след това го извади, сложи паметта и пак пробвай. Моят проблем така се оправи веднъж.
Ако паметта не е на цокъл, а запоена -

- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
Върни се в “ОФФ-Топик - други”