Удебеляване на стена на тераса

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Удебеляване на стена на тераса

Мнениеот plamski3 » Вто 13 авг 2013 17:56

Привет, колеги!
Става въпрос за панелен блок. Терасата е част от блока т.е. не е изведена навън. Стената на терасата е около 2-3 см. Дограмата е винкел. Цента е да се удебели стената, за да се монтира ПВЦ дограма. Всички тераси под и над мен да с дограма (под мен са с пвц или алуминиева).

Това което е ясно е, че ще се удебелява с Итонг 7,5 или 10 см. И че терасата ще се използва за простиране и прибиране на гумите за колата и затова ще трябва да си направя изолация. Тук въпроса е външна , вътрешна или и двете? (апартамента не е краен).

Трябва ли да си правя изолация на пода и тавана?

Моля, хората които са се сблъсквали с подобен проблем или разбират от този занаят да ми дадат съвет, как да подходя.

п.п.: Терасата ще се строи от мен и един приятел. Ако изолацията е вътрешна ние ще я правим, но ако е външна - някоя фирма.

Благодаря!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Удебеляване на стена на тераса

Мнениеот hooligans » Вто 13 авг 2013 18:03

Под теб и над теб ако са отопляеми няма нужда от изолация на пода/тавана.
Вътрешната изолация ще ти "изяде" част от помещението и за това е по-добре външна.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Вто 13 авг 2013 18:04

И аз минах по този път. Взех си итонг 10 см., като преди да иззидам налепих изолация от вътре на парапета и след това зидане. На пода сложих фибран, мрежа(тънка) и направих замаска. Най-евтиния итонг може да го намериш в сладовете на Топливо АД! Ако решиш да взимаш от посочения от мен склад ми драсни едно ЛС да видя дали може да ползвам отстъпка и да ти дойде по тънко!

Поздрави!

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Вто 13 авг 2013 18:15

hooligans
Не съм сигурен до колко се отопляват, но миналата зима беше студено на тази тераса, както и в кухнята до нея. За отнетото пространство - не мисля че ще ми е голям проблем 2-5см. Дали е външна или вътрешна питам заради мухъла и задушаването на стените.

liderass
Преди колко време строи стената? Имаш ли проблем с влагата и мухъла? Защо изолацията е между тухлата и парапета, а не отвътре? Днес ходих до топливо за 7,5 см ми казаха цена 2,20 , а в една друга фирма гледам, че е на 1,86 (но не знам дали е с ДДС)

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 13 авг 2013 21:27

В Топливо си е дебело, а и всеки техен склад е "сам за себе си". БГ франчайз :mhihi кво да правиш?!

Външна изолация ще е по- уместна и достатъчна. За пода- ако имаш мегдан може, но за тавана е по- скоро задължителна. Изолирай добре местата където може да се получи термомост и да развие мухъл(пр. парапета и другите железа, фуги и т.н.). Можеш и да махнеш парапета, но го замести с пояс.
Изпитвай, а не само да питаш, хората които ще ти правят изолацията. Не пести от качествата на топлоизолацията/системата и от работата.

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Вто 13 авг 2013 21:53

plamski3 написа:hooligans
Не съм сигурен до колко се отопляват, но миналата зима беше студено на тази тераса, както и в кухнята до нея. За отнетото пространство - не мисля че ще ми е голям проблем 2-5см. Дали е външна или вътрешна питам заради мухъла и задушаването на стените.

liderass
Преди колко време строи стената? Имаш ли проблем с влагата и мухъла? Защо изолацията е между тухлата и парапета, а не отвътре? Днес ходих до топливо за 7,5 см ми казаха цена 2,20 , а в една друга фирма гледам, че е на 1,86 (но не знам дали е с ДДС)

5 години колега и няма никакви проблеми с мухъл и влага! Да не бъркаш Топливо АД и Сдружение топливо? Две различни фирми са!Утре ще ти дам цена на итонга в топливото!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”