Също така имам една забележка, която може би е вече късно да се отстрани, но по принцип да се има предвид. При изброяването на образователните степени да се добави и "доктор", за да е по-адекватен изборът
Помощ за въпросник за дипломна работа
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Помощ за въпросник за дипломна работа
На мен пък анкетата ми хареса от чисто статистическа гледна точка. Заването на сходни или подобни въпроси намалява възможността за допускане на грешка. Ще ми е любопитно Мартин да сподели резултатите от анализа после.
Също така имам една забележка, която може би е вече късно да се отстрани, но по принцип да се има предвид. При изброяването на образователните степени да се добави и "доктор", за да е по-адекватен изборът
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
+1
И на мен ще ми е интересно да видя резултата от анкетата. Също - ако правилата на университета, в който се дипломираш го позволяват - може да публикуваш и цялата дипломна работа
И на мен ще ми е интересно да видя резултата от анкетата. Също - ако правилата на университета, в който се дипломираш го позволяват - може да публикуваш и цялата дипломна работа

Georgi Vutov написа:Едвам издържах да го попълня.... по средата се препотих и изнервих направоооо ебахти анкетата .. разтреперих се само като прочетох едни и също нещо 20 пъти...
иначе +1
Да, този метод не малко хора изтормози и почти всеки втори не довършва въпросника. Можеше по-кратичко да бъде май.
Надявам се, че ще има полза от този допълнителен зор (:
Мерси!! :)
POLOver написа:+1
Милата написа:На мен пък анкетата ми хареса от чисто статистическа гледна точка. Заването на сходни или подобни въпроси намалява възможността за допускане на грешка. Ще ми е любопитно Мартин да сподели резултатите от анализа после.
За резултатите няма да е проблем. Трябва да помисля за форматът, че цялата дипломна може да стане около 100-на страници, но ще проверя дали може да се публикува и цялата (предполагам, че няма да има ограничения от университета)
Чудех се за образователните степени, дали съм забравил нещо (: (явно това е било)
Иначе, MaxDiff се казва метода :)
Всъщност са 13 атрибута в 13 комбинации (в групи по 4)
И така човек може да сравни всяка характеристика/атрибут с останалите 12.
На теория би трябвало да работи по-добре от използването на отделна скала (от 1 до 5 примерно) :) за всяка характеристика (пр. "Ниско съдържание на СОЛ"=4 от 5)
И тези 13 комбинации се повтарят два пъти: Веднъж за "нормално купуване", а после за "здравословен избор"
Много благодаря за помощта! :)
Върни се в “ОФФ-Топик - други”