Къде мога да си поръчам текстилен брезент?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Къде мога да си поръчам текстилен брезент?

Мнениеот zfa159 » Пон 02 сеп 2013 14:18

Здравейте :)
Става дума за следното нещо - искам да си поръчам 2-3 парчета текстилен брезент (не PVC) с размери около 3 на 6-7 метра.Поразрових из гугъл и намерих само една фабрика,която се занимава с такива брезенти,ама не благоволиха нито да си вдигнат телефоните,нито да ми отговорят на мейл-а,който им пратих. Предполагам,че все някоя от фирмите,които правят покривала все още се занимава и с такъв брезент,ама нямам никакви познати в този бранш... Някой ако има идея или познат,който се занимава с такива неща,да пише :)
:beer

Потребителски аватар
joritoto
Автомобил: VW PASSAT 5.5
Двигател: AVF 2001

Re: Къде мога да си поръчам текстилен брезент?

Мнениеот joritoto » Пон 02 сеп 2013 15:03

zfa159 написа:Здравейте :)
Става дума за следното нещо - искам да си поръчам 2-3 парчета текстилен брезент (не PVC) с размери около 3 на 6-7 метра.Поразрових из гугъл и намерих само една фабрика,която се занимава с такива брезенти,ама не благоволиха нито да си вдигнат телефоните,нито да ми отговорят на мейл-а,който им пратих. Предполагам,че все някоя от фирмите,които правят покривала все още се занимава и с такъв брезент,ама нямам никакви познати в този бранш... Някой ако има идея или познат,който се занимава с такива неща,да пише :)
:beer

Здравей, пробвай с това http://bgarmyshop.weebly.com/10571042106610561046104510581045-10571045.html :beer

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 02 сеп 2013 15:03

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 02 сеп 2013 18:05

Единствено "Рилски лен" - но дали още работи и съществува не знам. Последните ми контакти са от 2010г./ и тогава нямаха производство, а разпродаваха складви наличности/.

did
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE 1996

Мнениеот did » Вто 03 сеп 2013 15:23

Колега, не знам за каква цел ти е, но брезент с ширина 3 метра няма да намериш.
Може би си по запознат от мен, но нека да припомня.
Брезента основно бива два вида:
-ленен - цвят бял и екрю.
-памучен - цвят бял, черен, зелен или син. Цветовете се получават след боядисване във фирмата производител.
От двата вида се произвежда в различни дебелини като мярката е грам на единица площ.
Произвеждат се и други комбинирани видове /гумирани, апретирани и т. н./
Стандартно се произвежда на топове с ширина от 80 см. до 150 см.
Най масово се използва с ширина 100 см., но имай в предвид ако е с цвят ширината леко намалява при боядисването и реално е около 98 см.
Така, че мисли за шиене от 2-3 ширини.
Не мога да ти помогна с фирма производител, но на с ЛС ще ти изпратя номер на човек с който съм контактувал и купувал брезент за служебни цели. Цената според дебелината и ширината по спомен е 5 - 10 лв.
Друг вариант освен Армия и Полиция е Държавния резерв. Чрез стоковите борси /София, Русе, Пловдив/ се продават различни материали включително и брезент, но процедурата е много тромава. Ако те интересува какъв е начина пиши на лични.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”