Акция на проверки от полиция

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Re: Акция на проверки от полиция

Мнениеот Black-diamant » Съб 21 сеп 2013 9:15

Обаче ми е яко смешно как се крият по храсталаците, като някакви прокажени и как дебнейки, изскачат оттам, хаха

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Съб 21 сеп 2013 10:10

Black-diamant написа:Аз също се интересувам защо шапкарите продължават да спират произволно избрани лица за РУТИННА ПРОВЕРКА, като това им беше забранено? Мен също ме спират често, проверяват ми документите и се разделяме по живо по здраво. Но нали вече нямаха право да го правят? Защо продължават? Да не би вече да имат право?

Отпадна това правило с акциите. Поне аз така зная. И по-добре, за мен това беше простотия. Аз нямам нищо против да спират на поразия и да проверяват, естесвено, за не ми се заяждат за простотии. Мен често ме спираха преди, но за по 20-30 сек., само да ми видят документите. Аз съм твърдо ЗА такива рутинни проверки. :smile

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Съб 21 сеп 2013 20:26

Много от нас гледат шапкарите като обикновени хора но познавам и виждам на улицата много хора дето ги е страх сякаш ако ги спрат 100% са на глоба пък в същото време всичко им е наред.Според мен не е проблем да спират на произвола коли но както каза колегата да не се правят на пичяги.Да не забравим ,че ние им плащаме заплатите за да ни пазят и прочие.

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Съб 21 сеп 2013 20:43

Ключовата дума е "пазят". Вместо да си изпълняват това задължение, обхождайки зададените им райони грижейки се за сигурността на хората живеещи там, те седят в храсталака и дебнат за телефони и колани минаващите коли. За това според мен охранителна полиция не трябва да има толкова много правомощия от към регулация на автомобилното движение, защото просто не си изпълняват истинските задължения да ни пазят/охраняват.

Потребителски аватар
boqn92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boqn92 » Съб 21 сеп 2013 20:55

:th_up

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Съб 21 сеп 2013 21:28

Аз съм твърдо за проверките, но закона нека важи за всички.
В нашия малък и хубав град е честа практика да си спират само обикновените хорица. Определена група от хора, богаташи или просто познати на служителите, не биват спирани дори и при явно нарушение на Закона за движение по пътищата. Никога съм нямал нищо против проверките, всичко ми е изрядно и си спазвам правилника...

Ще дам един пример с един познат. Беше взел от приятел БМВ 5-ца. Момчето не е от моя град и случайно влезе в забранена улица, където имаше полицаи. При вида на тая сравнително нова и скъпа кола, познайте дали го спряха? МНе...

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Нед 22 сеп 2013 8:23

Онзи ден си карах по главен път Е-79 и на едно място имаше ограничение на скоростта 60 км/ч. Аз карах с около 65 км/ч, при което през цялото време някакъв огромен джип ми се лепеше на бронята, мигаше присветваше с фаровете и накрая реши да ме задмине на непрекъснатата линия. 100 метра по-надолу имаше патрул и го спря, въпреки че беше с някакъв скъп джип. Но вече дали са го санкционирали или пуснали, не знам.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 23 сеп 2013 17:58

В София, след 12 часа нощем, до сега не ми се е случвало да изляза с кола и да не ме спрат... с буркани винаги.. кво им правя не знам.. оръжие имаш ли.. криминално проявен ли си... без да ги предизвиквам изобщо... кхххх омръзна ми ...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 23 сеп 2013 19:18

offside написа: За това според мен охранителна полиция не трябва да има толкова много правомощия от към регулация на автомобилното движение, защото просто не си изпълняват истинските задължения да ни пазят/охраняват.

Ами тогава за какво са сума ти охранителни фирми ??? Вс е навързано.

Потребителски аватар
gstg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstg » Пон 23 сеп 2013 19:29

коланите са за да ни пазят а като гледам как карате до като си говорите по телефона ако вземат д а го направят силно платено ще хвърлите и колите.
ох тоя таблет.. :mhihi

Последна промяна от gstg на Пон 23 сеп 2013 20:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 23 сеп 2013 19:33

gstg написа:@$!&№*$№%^%№)(%!№&%*(^№%$":>?<^Е№@%№*+

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”