Скорости Shimano? Разлики
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Re: Скорости Shimano? Разлики
Определено палцовите/обикновенни/ команди са по-удобни.
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Още един глас за палцовите. Карам MTB от 15 години и повярвай ми истината е в палцовите. Превключват много по-точно и бързо и не отхлабваш захвата на грипа докато го правиш. Въобще не се колебай - палцови !
Много зависи и къде ще караш - ако е в парка , 1 път в седмицата и "врътките" ще ти свършат работа.
Много зависи и къде ще караш - ако е в парка , 1 път в седмицата и "врътките" ще ти свършат работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако някой купува велосипед за дете, без участието на детето, имайте предвид, че превключването с лостчета може да е трудно за по-малките деца, а това, с участието на цялата длан е по-лесно!
начи никой не оспорва предимствата на палцовите и това, че са по-добрите команди като цяло, НО ако колелото се използва от време на време за напретенциозно каране (или от деца, както казва мършавия) не виждам защо трябва да се плаща по-високата цена задължително. А и от дадените две снимки, комбинираната команда с лостчето е доста неудобна за употреба. Лостчето за вдигане на предавката е разположено над командата и над спирачното лостче, та пробвайте го ... жената е с подобни и знам какво е, самата тя не ги харесва. На бащата грипшифта ако му го сменя с друго, ще спре да кара колелото сигурно. Така че тези предавки си имат своето приложение и само заради тях не винаги е необходимо да плащаш n-стотин лева повече за покупка на колело.
Но тъй като и питащият не е уточнил за какво му трябват, бързият отговор е палцовите, да.
Но тъй като и питащият не е уточнил за какво му трябват, бързият отговор е палцовите, да.
- onion
- R.I.P
По-висока цена?! Ревошифта е 20 лв. , палцовите са 35 (най-евтините)... колосалната сума от 15 лв. ги разделя. И това при положение, че палцовите са комбинирани със спирачка , а ревошифта са само команди.
Аз карам доста време с такива комбинирани и хич не е неудобна за употреба. Даже напротив. С палеца натискаш долното , с показалеца горното ... хората са измислили топлата вода :)
Аз карам доста време с такива комбинирани и хич не е неудобна за употреба. Даже напротив. С палеца натискаш долното , с показалеца горното ... хората са измислили топлата вода :)
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Асерата е 35лв. Аливиото е около 45лв. Деорето 65-70лв.
Дори и Асерата си вършат идеална работа за крос-кънтри и няма нужда да се набутваш със скъпи команди.
Дори и Асерата си вършат идеална работа за крос-кънтри и няма нужда да се набутваш със скъпи команди.
Първо това са цени за 1 бр. Второ най-евтиното колело с алтус команди дори, е два пъти по-скъпо от това с ревошифт, за асера, аливио, деоре и на горе да не говорим. Въпросът е заслужава ли си, и такова колело ли търси scuba. Командите, които е показал в първият пост са ревошифт и някво турней, така като го гледам, а това е най-ниския клас. И в него аз не мога да кажа твърдо коя е по-добрата поради причините, които споменах. И двете са same shiFt :)
- onion
- R.I.P
Моите палцови са едни от най-евтините шимански и вече доста време си вършат работата безотказно.
- plamen_kolev_94
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ARL 2002
- Контакти:
Здравей колега,
ако си със спирачки с челюсти няма значение с какви команди си.
Но ако си с дискови е по-добре да си с палцови, които не са комбинирани, защото се иска много по-голямо усилие за натискането на спирачката..
Колеги - съгласни ?
ако си със спирачки с челюсти няма значение с какви команди си.
Но ако си с дискови е по-добре да си с палцови, които не са комбинирани, защото се иска много по-голямо усилие за натискането на спирачката..
Колеги - съгласни ?

- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
Тц, несъгласен - Да, ако си с дискове е по-добре да си с отделни команди и лостчета, но не заради усилието (при дискови то е по-малко отколкото при в-брейк), а заради самото лостче на спирачката, което при масовите комбинирани команди е предвидено да е за вбрейк и е леко неудобно да се ползва с дискови спирачки - с този лост за цяла ръка, ако си с дискови спирачки(изключвам разни промакси и други "подобия" на спирачки) и стиснеш лоста с цялата ръка смятай си направил предно салто от раз...
По темата - карал съм и с трите вида команди и съм с 2 ръце за палцови команди и отделни лостчета за спирачки, след тях са комбинираните, ама при падане се чупи хем лоста, хем и командата, а ревошифтовете не заслужават да се карат дори и на колело от метро...
По темата - карал съм и с трите вида команди и съм с 2 ръце за палцови команди и отделни лостчета за спирачки, след тях са комбинираните, ама при падане се чупи хем лоста, хем и командата, а ревошифтовете не заслужават да се карат дори и на колело от метро...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”