Има ли колеги-полицаи?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
daka-93
Автомобил: Татко Мобил
Двигател: AWT

Re: Има ли колеги-полицаи?

Мнениеот daka-93 » Съб 14 сеп 2013 16:04

Дефакто си бил съден ?

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 14 сеп 2013 16:15

Момчета,малко :offtopic но общо взето е по темата :)!Бихте ли ми казали как е възможно (или какви са вариантите),купувайки скутер от Ваш колега от Варна,регистриран,с талони,номера и т.н. и идвайки момента за пререгистрация в КАТ Сливен,където се водя на отчет да ми се заяви,че моторчето е за издирване от Италия и хоп-на наказателния паркинг,а аз с пръст в устата :eek !Сега 30 дена проучване,ала бала и шанса да го видя отново май май е малък... :exclaim Въпроса е,как...?Говорих с него-каза,че всичко си е минало по реда-канали,номер рами,двигател (нов внос 04.2012)!Възможно ли е да е минал метър покрай службата си и да не е прегледано как трябва...?От друга страна,ако знае,че е за издирване-едва ли ще си рискува службата,продавайки го на друг...!Такива ми ти работи,колеги по коли :) :beer Някакви идеи,чисто информативно...?Също-ако примерно прибегна до адвокати,дела и т.н. ще му навреди ли това на службата...?Далеч съм от тази мисъл де,но въпроса е все пак в крайна сметка да си взема парите или поне част от тях или най-добре да ми върнат моторчето в крайна сметка!Благодаря Ви предварително ако нещо знаете по тези казуси,явно е често явление в нашата държава на абсурдите... :rolleyes

П.С.Абе случайно дали го познава някой,форума е голям и силен-казва се Григор Сотиров,набор 79,ж.к. Трошево...?Питам не за друго,а дали има вероятност да ме е метнал за службата си по телефона,защото всичко се организира по този начин-чрез мобилна връзка....всичко беше коректно УЖ,но все пак няма да ме учуди и този момент :c010

Последна промяна от RadoShopa на Съб 14 сеп 2013 16:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 14 сеп 2013 16:31

Единствения начин е, Италянеца, който е пуснал мотора за издирване, да отегли жалбата и си взимаш моторчето! Друг начин е, по съдебен път! :banghead

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 14 сеп 2013 18:58

Я провери тук, дали се издирва моторчето:
http://coordinamento.mininterno.it/servpub/ver2/SCAR/cerca_targhe.htm

Също и тук:
https://www.nicb.org/theft_and_fraud_awareness/vincheck

За пред КАТ. Искай да видиш от коя дата е пусната молбата за издирване на автомобила/мотора.
Италианците обичат този номер: Продават колата и след като е вече в Бг и регистрирана, я обявяват за открадната. Двойна печалба - от продажба и от застраховка.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 14 сеп 2013 21:11

Аххх....имало начин значи :smile Много важна информация/сайт е това,нали повечето кочини оттам ги взимаме...!Ето какво излезе:

Risultato ricerca del TELAIO: ZAPM2400000002493
Dati pervenuti dal 01/01/2002 al 11/09/2013

Targa

BY38519 (Posteriore)

Telaio

ZAPM2400000002493

Modello

RUNNER

Fabbrica

GILERA

Tipo

MOTOVEICOLO

Per il telaio ricercato risulta una denuncia di Furto inserita in data 18/04/2009
presso COMMISSARIATO CITTA STUDI di MILANO (MI)

С други думи-издирва се от 2009 :exclaim Излиза,че 3 години е било покрито някъде и изведнъж 2012 се регистрира във Варна,при положение,че вече е пуснато за издирване...как минава тогава през КАТ?Т'баси..... :icon_lol Благодаря много за помоща,научих нещо ново,надявам се и всичко... :th_up

П.С. В другия сайт излиза,че не се издирва.....а сега де?!? :11

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Нед 15 сеп 2013 13:00

Издирва се!
Вторият саит е повече за коли.

И когато са го регистрирали, също се е издирвало.
И още нещо. Може от този, който си го купил, въобще да не е полицай. Защото истинският полицай знае какво го чака, ако го хванат в далаверка. Не вярвам да е луд!

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 10 окт 2013 21:37

kiril_bulgaria написа:Издирва се!
Вторият саит е повече за коли.

И когато са го регистрирали, също се е издирвало.
И още нещо. Може от този, който си го купил, въобще да не е полицай. Защото истинският полицай знае какво го чака, ако го хванат в далаверка. Не вярвам да е луд!

Разгеле,върнаха го!!!Бих 600 километра заради това...!Интересното е,че статуса на скутера е все още същия-ЗА ИЗДИРВАНЕ!!!Чакаме Италиянците някога да го отпишат....а дотогава-ни мое,ни на стар собственик....мираж! :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”