Какво означава "гуми с увеличен грайфер"?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Re: Какво означава "гуми с увеличен грайфер"?
Еми нормално, такситата и маршрутките са най-големите утайки на пътя. Дано някой ден почнат да ги глобяват и да има по-често някой да им чупи ръцете, за да спрат да се мислят за недосегаеми на пътя. Колкото до гумите.. има всякакви тънкажи с цел да е без пари за милия българин, понеже ще спести 200лв да ходи в дискотеката да се налива до припадък и да мята салфетки вместо да си купи нещо, което може и да му спаси живота в разни сутиации.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Преди години един колега, караше Ауди 80 1.8 пълна инжекция, със нископрофилни гуми! Само, че бяха изтъркани до мазно! И аз го бъзиках да вземе една вилица и да им направи шарки
А той ме викна в неговия гараж и ми показа, подобна машина и как можел да си направи грайфери на тези износените гуми
Направо щЪ умрЪ, такова нещо не бях виждал, но нищо ново! 

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
groznika написа:Колеги,
трябва да ви уведомя, че с тази тема ми събрахте очите, всички точки, хвърлихте ме в гъбите, оставихте ме с пръст в уста и в общи линии седя като препикано мушкато, гледам и не вярвам на ушите си!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Наистина ми е изключително непонятно как някой ще си нареже гумите на колата...![]()
Това за бакшишите и маршруткаджиите направо не искам да си го помислям![]()
![]()
Баце, аз мога да отида да му ги нарежа с кеф :D
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=323561
Архивите са живи, ма нема кой да търси ...
В една от сериите на West coast customs нарязаха гумите на една от колите в някакви ненормални шарки
Архивите са живи, ма нема кой да търси ...

В една от сериите на West coast customs нарязаха гумите на една от колите в някакви ненормални шарки

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
През далечните 85-88г.съм карал с такива гуми.В Монтана имаше поне трима гумаджии,които имаха такива машинки за издълбаване на каналите на грайфера,предимно на летни гуми/че е по-лесно/.Но времената бяха такива,че западни марки гуми имаше само в Кореком и...по тир-паркингите на Е79.Схемата беше следната-взимаш един чифт гуми от тираджията за скромните 60-80лв.Караш едно лято на Ладата.За зимата надяваш Видинките с вечния грайфер,а летните...на гумаджията,да ги нареже за другото лято.Сега,от дистанцията на годините ми е смешно и чудно,как съм се доверявал на такива гуми...Но тогава...на 20г.не съм мислел какви последствия може да има шофирането с тях...Важното беше да имат грайфер и да пише на гумата нещо различно от култовото Vida-Sport.
Но това беше по Татово време...
А днес...явно майстора си има клиенти,дали таксита,дали маршрутки,дали други...Интересно ми е как ги рекламира пред евентуален купувач?
Но това беше по Татово време...
А днес...явно майстора си има клиенти,дали таксита,дали маршрутки,дали други...Интересно ми е как ги рекламира пред евентуален купувач?

- icotoooo
- Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
- Двигател:
Гумаджията в близост до вкъщи нарязва гуми срещу 7-10лв за брой,в зависимост от трудността на шарката.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”