Въпрос относно скъсан менискус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос относно скъсан менискус

Мнениеот icoico » Чет 16 яну 2014 22:27

DrugiaBliznak написа:...

Хайде бе :mhihi Един е Футболистът и д-р Т.Г. е неговият пророк :mhihi Между другото, като бивш пациент на д-р Хубенов отпреди почти 10 години държа да отбележа, че като подмине човек четиридесетака изведнъж всички стари травми, операции, счупвания и прочее шитня излизат наяве :a045 Много ми се иска навремето да съм имал повече акъл ма на... :dummy

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 16 яну 2014 22:37

Смятам, че много бързате. При мен е изваден целия вътрешен менискус и до пълното сгъване на крака ми отне поне 3-4 месеца, може и повече да беше (без никаква рехебилитация).

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Чет 16 яну 2014 22:45

Приятели от доста време на сам като клякам до долу , и дясното ми коляно има едно пукане когато започна да се изправям само при изправяне няма болки само едно пукане гадно , по скоро като скърцане някой имал ли е този проблем . :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 17 яну 2014 9:40

DrugiaBliznak написа:
dlug написа:Понеже ме мъчи нездраво любопитство-ще споделиш ли къде са ти правили артроскопията на теб и кой е полубога, който е правил на Б.Б. (че и него не съм го разбрал)

Сигурно Токуда или Горна Баня

Не, не съм смятал че е някъде там. По скоро въпросът ми беше дали е при някой от Мазнейков, Георгиев или Хубенов в България или някой чуждестранен специалист го е оперирал. Оказа се, че е Георгиев :smile

bobi_golfa написа:Приятели от доста време на сам като клякам до долу , и дясното ми коляно има едно пукане когато започна да се изправям само при изправяне няма болки само едно пукане гадно , по скоро като скърцане някой имал ли е този проблем . :bowdown :bowdown

Не искам да те плаша, но това са абсолютно същите симптоми като при мен, и аз се чудих какво толкова ми пука в коляното докато при едно изправяне след изпукването ме заболя, коялното се поду и не можех да го сгъвам и...ясно е от темата.
Да, за сгъването ще почакам още малко, предполагам че е рано да се притеснявам като прочетох за опита, който имате

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 17 яну 2014 10:30

dlug написа:Да, за сгъването ще почакам още малко, предполагам че е рано да се притеснявам като прочетох за опита, който имате

Сам прецени дали проблема ти е психологически или физически, но според мен би трябвало да го сгъваш дори и с болка.
Психическия проблем не е по-малък. При мен проблемът е да спра да компенсирам било при клекове, колело, хокей etc. Трябва целенасочено да се стремиш да не компенсираш. Обърни внимание когато караш колело дали не натискаш основно със здравия крак icon_idea Хубаво е да се консултираш, дори и да не е с Хубенов (знам какво е чакането там).

За колегата с пукащо коляно: иди се виж на лекар, че скъсания мениск не е кой знае каква беля, но ако не се оперира на време стават поражения в/у хрущяла, което вече е сериозна беля. Аз съм с 2ра степен износен хрущял. При 3та се появяват оголени части от костта и т.н. Резултата е адски болки и ходене с бастун, а лечението трансплантация с цел да ходиш горе долу и забравяш спорт и т.н.

Един въпрос към оперираните:
Имате ли/имахте ли подутина на мястото, където е оперирано коляното? Имам предвид малките дупки/разрези?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 17 яну 2014 10:39

Аз имах подутини точно на двете дупки, и на пипане стояха твърди (като топчета). Постепено почти изчезнаха подутините и твърдостта на пипане и сега има съвсем малка видима разлика и на пипане се усещам съвсем малко.

Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Мнениеот DrugiaBliznak » Пет 17 яну 2014 14:22

Аз имам до ден днешен след 8 години леко по-надуто коляно ,но на мен ми е правена пластика.
Исках да ви препоръчам така наречените ортези,понеже са доста ефективни по време на спорт.
Ето един сайт,от който планирам да си купувам,понеже за всичките 8 години от операцията ми до сега не съм имал нужда,понеже спрях всякакъв усукващ коляното спорт(с изключение на кикбокс,но съм го спрял за сега).
Не искам да рекламирам сайта,просто ми изглежда надежден,но все още нямам впечатления за продуктите им.
Ето сайта :
http://www.muellerbg.com/products.php?cid=19

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Пет 17 яну 2014 15:27

в щаско е към 60-70 долара ХГ80

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Пет 17 яну 2014 19:05

след интервенцията имах около 20на дена на срязавете, но никакви оттоци по коляното
сега ми трябва въображение къде са белезите от срязовете :th_up

ще вземем да си спретнем един артроскопски клуб :mhihi

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Сря 29 яну 2014 11:18

group® написа:Един въпрос към оперираните:
Имате ли/имахте ли подутина на мястото, където е оперирано коляното? Имам предвид малките дупки/разрези?

Тези "подутини" или "топчета" са сраствания, които по време на рехабилитацията трябва да ти ги стриват, мачкат или разлепят (доста болезнен процес :a045 ) :newsm66

Върни се в “ОФФ-Топик - други”