Нова Година в Истанбул?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Нова Година в Истанбул?

Мнениеот BuGmaN » Чет 28 дек 2006 0:37

Та понеже малко късно остана време за някаква организация за Новогодишно парти, а офертите които имам не ме впечатляват се замислям да се натварим с гаджето на бусчето и да отпрашим да празнуване в Истанбул - от Бургас не е много-далеко, а и пътя не е лош, та има ли някой с впечатления от там и от пътуването, интересува ме по-скоро финансовия проблем, такси по пътища, митници, цени на гориво там и т.н., къде и как може да празнуваме там и такива неща, всяка подробност би ми била полезна. :roll: :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Нова Година в Истанбул?

Мнениеот chefito » Чет 28 дек 2006 6:46

Малко офф ще ми е мнението, щото последно бях в Истанбул преди 3 години. То беше веднъж и завинаги. Ако случайно не си ходил там иди веднъж колкото да го видиш като град и толкова. На мен лично никак ама никак не ми хареса. Огромен град. Много движение. Никаква почивка. Прекрасни магистрали и вътрешни пътни артерии. Ниски такси по пътищата и много ама много цигани. Все едно си отишал в гетото. Втори път там не стъпвам. Ако съм на твое място бих потърсил някой бг курорт.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Чет 28 дек 2006 9:24

такси по митниците няма освен за дезинфекция, горивото е с близо 1 левче отгоре, ако седнеш на най-обикновенно ресторантче и хапнеш скромно с наши пари под 30-40 лв няма да оставиш хотелските такси там са по-скъпи от колкото в БГ, ако нямаш определено място където да празнуваш, моята препоръка е да НЕ ходите, нощно време улиците са много опасни, но това не означава, че през деня не са! ако се правите на туристи и сте сами 100% сте изгоряли! ако сте група и имате тамушен човек, който да ви води няма проблеми, но иначе сами, аз не ви препоръчвам да ходите

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нова Година в Истанбул?

Мнениеот shenko » Чет 28 дек 2006 9:29

chefito написа:и много ама много цигани. Все едно си отишал в гетото. Втори път там не стъпвам. Ако съм на твое място бих потърсил някой бг курорт.

колега тези не са цигани, а кюрди(малко са по гадни от циганите) :lol:

Потребителски аватар
Mackata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнение

Мнениеот Mackata » Чет 28 дек 2006 9:30

Много смела постъпка ще е ако отидеш така.
Цена под 60 евро за стая няма ако не си с фирма в сносен хотел.
Истамбул три дискотеки - Андромеда, Паша Диско и ХайЛайтс.
Ако нямаш клубна карта си приготви по 20 долара на калпак.
Малко уиски 25 грама - 7,5 долара.
Много е скъпо в Турция.
За 3 дена там оставих 2000 долара.....сещай се тук за 3000 лева как и каде ще се размажеш.
Весело посрещане.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 28 дек 2006 18:03

Бях последно в Турция преди месец. Бензин 95 е към 2.70 лв (в момента курса лев - лира е грубо 1:1), газта е към 1.60. На границата вече няма файда да се налива бензин, защото на връщане се набутах (без да погледна цената) на 95 за 80 евроцента. Все пак, ако решиш да наливаш на границата, то задължително трябва да минеш през Капитан Андреево, защото на Лесово няма бензиностанции, няма и Duty Free. Ако решиш да си купуваш цигари и алкохол имай в предвид, че не бива да си купуваш от българската страна, защото в турско ще ти ги вземат. Трябва да си купиш от турските магазини, там ти взимат паспорта, дават ти една бележка какво си купил. Всеки път ограничението за брой стекове е различно, един път разрешават по 2, друг път по 3 стека на човек. Отделно от това имаш право на 1 бутилка алкохол и до 40 мл парфюм на глава. В обратна посока пак е хубаво да си купиш от турската страна, защото в българско има 1 или 2 мизерни караванки, където продават много малко цигари и все боклуци. Имаш право на 1 стек цигари, 1 бутилка алкохол и до 40 мл парфюм.
Ако си решил да ходиш в Турция самостоятелно имай в предвид, че ще ти трябват доста парици - само да те чуят, че говориш чужд език и сметките навсякъде стават поне двойни! Не говориш ли турски си плащаш за мурафета:P Още повече, че там никъде няма да видиш обявени цени - най - много да видиш върху пакет слънчоглед или фъстъци. Все пак успех с пътуването и приятно изк(А/Я)рване! :)

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 28 дек 2006 18:36

:horror: :closed: :014: Май моментът не е подходящ за рискови екскурзии, мерси за отговорите, весело посрещане. :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 28 дек 2006 18:49

Рискува екскурзия ДА., но в никъв случай Турция.

Италия, Испания, Франция..... :banana

Потребителски аватар
divna_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divna_ » Чет 28 дек 2006 22:47

Аз от 7 години ходя на море само в Турция и съм много доволна, но ходя организирано на х-л 4*+ и не бих заменила за БГ.
Ако си направиш резервация за х-л от БГ е по-евтино отколкото там на място :wink:
А иначе както там можеш да похарчиш 2000 за 3 дни, така и тук можеш зависи къде, как и колко........
Весели празници!

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 29 дек 2006 9:07

divna_ написа:Аз от 7 години ходя на море само в Турция и съм много доволна, но ходя организирано на х-л 4*+ и не бих заменила за БГ.
Ако си направиш резервация за х-л от БГ е по-евтино отколкото там на място :wink:
А иначе както там можеш да похарчиш 2000 за 3 дни, така и тук можеш зависи къде, как и колко........
Весели празници!

за това няма спор, там нещата са други вече + това техните 4* отговарят на нашите 5-6 :lol:

Потребителски аватар
lucifer_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lucifer_pl » Пет 29 дек 2006 21:29

Въпреки че е късно и аз да си кажа. Бях там за 8 ми декември и си изкарах много добре. Опрделено като чуят друг език ценита са по дуги ( 8 лв малка наливна бира в дискотека) на почти всички магазини няма цена защото има пазарене от обявеното пон на полвина трябва да свалят ( кожено яке първоначална цена 150 $ купено за 80$ приателката ми взе две от 520 $ на 200$) при златото нема пазарлък и при хранителни продукти. Спокойно можеш да си говориш на български анг. почти никой не разбира. Немаш преоблеми с парите $ евро лира всичко се взема.

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА !

Върни се в “ОФФ-Топик - други”