Проблем с регистрация на туристическо ремарке

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Проблем с регистрация на туристическо ремарке

Мнениеот Gazaro_wow » Вто 18 фев 2014 18:47

Здравейте колеги :flag_bulgaria
Днес си купих туристическо ремарке за лек автомобил, с него има голям, малък талон, гражданска, платен данък и технически преглед. Прехвърлихме го при нотариус чрез покупко-продажба, прибирам се в града и отидох до КАТ да му сменя номерата с Кюстендилки. А преди 7 години стария собственик го е регистрирал с Благоевградски. Та в талона пише номера на шасито ,а на самото ремарке има две дупки на които с нитове е била захваната метална пластина на която е писало номера на шасито, но сега липсва :horror От КАТ ми казаха ,че без този номер не става да се пререгистрира. Какво да правя, някакви идеи ? Утре ще ида пак да се разправям.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Re: Проблем с регистрация на туристическо ремарке

Мнениеот ivchoto » Сря 19 фев 2014 22:19

Единствения ти шанс според мен е ТЕХНОТЕСТ.Нека и други колеги по запознати да кажат.

Потребителски аватар
npu3pak
Автомобил: VW Passat B6 4Motion
Двигател:

Мнениеот npu3pak » Сря 19 фев 2014 22:27

Колега, огледай се, някъде трябва да е набит номера. Не е само тая табелка. Дано предишните собственици не са го пребоядисвали "20 пъти" и да е останала някъде под боята. Рамата на ремаркетата обикновенно е с малко символи.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 19 фев 2014 22:39

имах подобен проблем с ремарке до 750кг ,внос от франция(тук табелка няма до тези кг)и ми казват в кат че знаят за тази регламентация ,но нищо не могат да направят-съответно боли ме фара че не искат да ми регистрират ремаркето-има си френски трети номер (който се прави свободно) и не ме интересуват "въпросите свързани с пари в бг законодателство";на всяко спиране от контролните органи имаме няколко приказки повече и въпроса се приключва дотам.ЕС законите важат и за България и поне засега вратичка има да се дупят властимащите по законен начин
п.п ако се наложи подобна алтернатива пиши на лични

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Сря 19 фев 2014 22:45

Вчера 5-6 механика от КАТ го гледаха и ми казваха къде да свалям боята с шкурка на половината ремарке му свалих боята и никъде няма номер :banghead това е втора ръка боя по него и с лупа го гледаха на всякъде и няма никъде щампа. И на мен ми се струва доста тъпо само на една "ламаринка" да е номера. Днес ми казаха ,че има комисия към КАТ която го проверява и може да набият нов номер ,но днес не успях да мина много работа имали утре пак ще ида да видя какво ще стане.

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Чет 20 фев 2014 20:29

И така... Днес говорих с шефа на КАТ и каза ,че е невъзможно да се регистрира без да има номер на шасито. Единствения начин е да се свържа с производителя само той може да щампова номера. Звънях до "Технотест" казаха ,че проблема си е в КАТ те да се разберат. Пусках молба за обжалване и днес ми върнаха решение ,че отказват да го регистрират. Звъннах на човека от който го купих и ми каза да му го върна ,върнах му го той щял да си пренабие номера и да го продаде на някой друг. :)
П.С Възможно е да се регистрира без номер на шасито (в талона се пише ,че липсва) все пак имам всички документи ,но не попаднах на точния човек в КАТ.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 20 фев 2014 20:52

Аз преди 2 години си реших същия проблем с нещо подобно на това http://blitzguard.com/bg/element/810 или http://www.thispay.com/catalog/index.php?act=viewCat&catId=333 Мисля се сещаш за какво ти говоря и какво да правиш.

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Чет 20 фев 2014 23:36

nero написа:Аз преди 2 години си реших същия проблем с нещо подобно на това http://blitzguard.com/bg/element/810 или http://www.thispay.com/catalog/index.php?act=viewCat&catId=333 Мисля се сещаш за какво ти говоря и какво да правиш.

Сещам се ,но вече го върнах на човека. И това трябваше да направя първо и след това да ходя в КАТ ,след дъжд качулка.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 20 фев 2014 23:44

Gazaro_wow написа:
nero написа:Аз преди 2 години си реших същия проблем с нещо подобно на това http://blitzguard.com/bg/element/810 или http://www.thispay.com/catalog/index.php?act=viewCat&catId=333 Мисля се сещаш за какво ти говоря и какво да правиш.

Сещам се ,но вече го върнах на човека. И това трябваше да направя първо и след това да ходя в КАТ ,след дъжд качулка.

Ако го вземеш пак, направа го и отиди в КАТ, няма да те върнат и ще си минеш.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 21 фев 2014 11:34

off На моето ремарке номера е набит /фабрично/ като се гледа срещу посоката на движение долу ниско на профила на около 5 см от ъгъла .

Върни се в “ОФФ-Топик - други”