Колеги попаднах в задънена улица...
Преди 5 години купихме дворно място, имаме нотариален акт, плащали сме данъци 5 години както си му е реда. Проблема, е че сега се боря да си вкарам ток. Обаче в общината към която се води , се оказва , че едно време мястото си е принадлежало на друг човек. Одържавено е. След което се намира желаещ да го купи, ползва го около 5 години, след което го продава на мен. Сега обаче текат процедури по връщане на земите и се оказва , че земята която е купена от общината, в последствие продадена на мен се води на трето лице , което е първия собственик.
За сега не се е появил да предяви претенции или да ни накара да напуснем имота му но сигурно и това ще стане.
Какви са ми опциите, при положение, че съвсем законно общината ни е продала земята като ничия, а сега в поземлена комисия искат да върнат земята на първия собственик.
Нужда от съвет за собственост на дворно място
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: Нужда от съвет за собственост на дворно място
това с тока какво значение има?
Ти си го купил от Х, ползвал си го /владял добросъвестно/ 5 години, продавача ти го е купил от общината като общинско и го е владял ХХ години. Какво връщане, какво възстановяване? Искови молби за собственост нали няма вписани. Вие сте добросъвестни спрямо някакъв бивш собственик, от който е отчуждено. Освен това мисля че всякакви срокове с искания за възстановяване са изтекли. Пиша от тел. и не мога да проверя в момента, но ако необезпокоявано си го владял над 5 години ти си и собственик освен по силата на продажбата и по силата на придобивната давност. Тук може би има някакъв друг проблем ....
Ти си го купил от Х, ползвал си го /владял добросъвестно/ 5 години, продавача ти го е купил от общината като общинско и го е владял ХХ години. Какво връщане, какво възстановяване? Искови молби за собственост нали няма вписани. Вие сте добросъвестни спрямо някакъв бивш собственик, от който е отчуждено. Освен това мисля че всякакви срокове с искания за възстановяване са изтекли. Пиша от тел. и не мога да проверя в момента, но ако необезпокоявано си го владял над 5 години ти си и собственик освен по силата на продажбата и по силата на придобивната давност. Тук може би има някакъв друг проблем ....
Re: Нужда от съвет за собственост на дворно място
проблема е , че сега за да може да се прокара ток, се иска скица на дворното място , на мое име, обаче след подаване на заявление към общината, към която е зачислен имота, такава ми бе отказана на основание, че самия парцел попада в територия , която не е в регулация и , че за да може да се издаде скица трябва да има заповед от областния управител, за регулация на цялата местност. А когато отидохме в поземлена комисия, ни обясниха , че собственика по документи е трето лице от което е отчуждена някога земята.
...но ако необезпокоявано си го владял над 5 години ти си и собственик освен по силата на продажбата и по силата на придобивната давност...-това съм го чувал , но на кой закон мога да се позова.
...но ако необезпокоявано си го владял над 5 години ти си и собственик освен по силата на продажбата и по силата на придобивната давност...-това съм го чувал , но на кой закон мога да се позова.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”