Картинг в закрит паркинг
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Картинг в закрит паркинг
Вие наистина ли мислите че този картинг е отворен ей така на своя отговорност без да е съгласуван с каквито институции трябва ? Това не е като някоя мутра да си вдигне триметрова ограда и басейн в имението без никакви разрешения :) Нали ако не дай боже стане нещо на тази писта и се окаже че е незаконна доста хора ще гризнат дървото !
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Всичката ни е наред че "пистата" на технополис да мисля. Да си правят кефа и това е, като се отрови някой недай боже ще го мислим явно така се дава ход на нещата.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Stivi написа:Вие наистина ли мислите че този картинг е отворен ей така на своя отговорност без да е съгласуван с каквито институции трябва ? Това не е като някоя мутра да си вдигне триметрова ограда и басейн в имението без никакви разрешения :) Нали ако не дай боже стане нещо на тази писта и се окаже че е незаконна доста хора ще гризнат дървото !
А ти сигурен ли си, че някой е измерил нивото на замърсяванията във въздуха там?
Zerga3GT написа:Просто е по лесно да се оплачеш във форума от колкото да си мръднеш пръста за нещо.
Пиша във форума за да видя какво мислят другите. Не е невъзможно да се направи подобна обществена услуга без някой да е получил нужно разрешение или да се е поинтересувал от някакви норми и изисквания. На пръв поглед всеки си мисли, че все някой е оформил нещата както трябва. Възможно е например в Русе помещението и вентилацията да са доста по-различни, но тукашният организатор чува че "може" и си казва - и аз ще си намеря подобен паркинг наоколо. Фактът е, че много силно се усещат изгорели газове. Ако се дишаше спокойно въобще нямаше да се замислям подходящо ли е мястото.
Моля ви ,не се излагайте с некомпетентни и сочещи колко ви е багажа становища на база "Аз мисля".Всеки един ЗАКРИТ паркинг е проектиран спрямо броя парко места и Аспирацията към тях!.В случея се вземат за база всичките парко места със запалени автомобили на тях.Сами си направете сметката 50 автомобила или 4-5 200 кубикови картинги какви вредни емисии изпускат.Някой беше написал че се разчитало на циркулацията на въздуха през входа ........Колега погледни нагоре има Аспирация!Няма база за сръвнение.Спрямо картинга в Стара Загора на нашят във В.Търново височината на помещението е 2 пъти по-голяма....може да се разходите и да се надяваме да уцелите ден в който всичките там 7 картинга бръмчат едновременно!Относно дали е съгласувано с някой ? Кой някой ? Собственик е Технополис а не общината!Което ще рече "Частна Собственост".Мислите ли че фирма като Технополис наскоро закупила веригата Практикер ей така туко ще си създават проблеми!
Господи прибери си версиите....
Последна промяна от Pichaga на Сря 23 апр 2014 17:36, променено общо 1 път.
Причина: първо мнение и се наби на очи! Съобразявай се! На мен Техношит не ми плаща, така че....
Причина: първо мнение и се наби на очи! Съобразявай се! На мен Техношит не ми плаща, така че....
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Чакай ве чак пък и вересиите да прибира. Мери си малко приказките, всеки има право да мисли.
Има разлика между кенеф наблъскан с 2Т микс и автомобил с евро 5/6 дето можеш да им дишаш от ауспха. Но ти явно си наясно.
Боли ме за веригата, магазина, паркинга им и какво са купили и какво са продали.
Малко подробности на английски.
Lubricatиng oil is less combustible than gasoline, some
of the oil that is mixed with gasoline will survive tobe
emitted in the exhaust. This is further worsened locally as
engine oil mixed is up to twice the manufacturers
recommendations (4%). It is estimated that particulate
emissions from a single 2-stroke motorcycle is comparable
to those from a diesel truck or bus. PM, particularly the finer
ones, are associated with respiratory problems.
С няколко думи, един двутактов мотоциклет извърля емисий колкото Дизелов автобус/Камион
HC emissions result from the elements of the air-fuelmixture that fail to burn in the engine due to leakagethrough the exhaust port, weak compressing causing partial combustion and misfiring(About 30% of the fuel comes out of the exhaust un-burntin 2-stroke engines)
30% от горивото излиза не изгоряло(от там е специфичната миризма на двутактовия мотор)
Засяга дихателната система, ограничава зрението(заради пушека) и вреди на растителността.
Има разлика между кенеф наблъскан с 2Т микс и автомобил с евро 5/6 дето можеш да им дишаш от ауспха. Но ти явно си наясно.
Боли ме за веригата, магазина, паркинга им и какво са купили и какво са продали.
Малко подробности на английски.
Lubricatиng oil is less combustible than gasoline, some
of the oil that is mixed with gasoline will survive tobe
emitted in the exhaust. This is further worsened locally as
engine oil mixed is up to twice the manufacturers
recommendations (4%). It is estimated that particulate
emissions from a single 2-stroke motorcycle is comparable
to those from a diesel truck or bus. PM, particularly the finer
ones, are associated with respiratory problems.
С няколко думи, един двутактов мотоциклет извърля емисий колкото Дизелов автобус/Камион
HC emissions result from the elements of the air-fuelmixture that fail to burn in the engine due to leakagethrough the exhaust port, weak compressing causing partial combustion and misfiring(About 30% of the fuel comes out of the exhaust un-burntin 2-stroke engines)
30% от горивото излиза не изгоряло(от там е специфичната миризма на двутактовия мотор)
Засяга дихателната система, ограничава зрението(заради пушека) и вреди на растителността.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
zerg написа:Моля ви ,не се излагайте с некомпетентни и сочещи колко ви е багажа становища на база "Аз мисля".Всеки един ЗАКРИТ паркинг е проектиран спрямо броя парко места и Аспирацията към тях!.В случея се вземат за база всичките парко места със запалени автомобили на тях.Сами си направете сметката 50 автомобила или 4-5 200 кубикови картинги какви вредни емисии изпускат.Някой беше написал че се разчитало на циркулацията на въздуха през входа ........Колега погледни нагоре има Аспирация!Няма база за сръвнение.Спрямо картинга в Стара Загора на нашят във В.Търново височината на помещението е 2 пъти по-голяма....може да се разходите и да се надяваме да уцелите ден в който всичките там 7 картинга бръмчат едновременно!Относно дали е съгласувано с някой ? Кой някой ? Собственик е Технополис а не общината!Което ще рече "Частна Собственост".Мислите ли че фирма като Технополис наскоро закупила веригата Практикер ей така туко ще си създават проблеми!
О, велики, бързо връщай вересиите, че се излагаш много

Какво викаш, като е частна собственост не се съгласува с никой?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”