Еуратек => никога повече

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Еуратек => никога повече

Мнениеот apa6o » Нед 06 юли 2014 21:55

Току що се сблъсках с прекрасната българска действителност или по-точно как НЕ се прави бизнес.
Предисторията:
Поспестил съм някой лев, търся си кола. В четвъртък вечер попаднах случайно на тази обява - http://www.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi?id=11404374985977597 . Обадих се на номера, макар и да беше късно вечерта, вдигна ми учтив човек, поговорихме си. На следващия ден рано сутрин бях в центъра на Еуратек. Огледах колата, харесах я. Реших, че искам да я купувам. Колата е с регистрация, преглед, гражданска, каско. Валидни до март 2015. Човека, който е дилър на конкретния автомобил не беше там, показа ми я негов колега.

Същинска част:
Днес се свързвам с дилъра на автомобила. Знае, че утре искам да я взема. Искам да я взема на лизинг за една година, защото е безлихвен, а и не ми се дават толкова пари в брой. Питам колко пари трябва да нося за първоначална вноска и оформяне на документи. Тук следва изненадата - трябва да си нося пари за ново каско. Щом искам да взема автомобила на изплащане - трябва да сключа каско към Алианц, като старото (направено в Армеец), ще бъде анулирано. Даже ми беше казано, че трябва да се чувствам много щастлив, тъй като преди време щели да ме накарат и нова гражданска да направя. Един вид - трябва да се чувствам много щастлив, задето искат да ме изнудят да платя само 900, а не 1200 лева, за нещо, което вече е платено от предишния собственик на автомобила.

Развръзка:
Дреме ми за тия 1000 лева, с които искат да ме изклатят. М**ната им! М**ната им и на Еуратек и на Алианц. Ако това е отношението им към клиенти - опити за пладнешко изнудване, да са живи и здрави, но аз клиент няма да им стана дори и за без пари. Макар и още в петък да споменах, че искам да взема автомобила на лизинг, естествено, никой не ми спомена, че ще трябва да благоволя да ги спонсорирам с прилична сума пари, защото са "много готини".

Последна промяна от apa6o на Пон 07 юли 2014 10:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Еуратек + Alianz => НИКОГА ПОВЕЧЕ

Мнениеот hooligans » Нед 06 юли 2014 22:03

Нека позная, представителството в квартал Надежда?
:mhihi

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Нед 06 юли 2014 22:05

Същите :th_up

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Еуратек + Alianz => никога повече

Мнениеот Vizor » Пон 07 юли 2014 8:46

Сега остава да направиш всичко възможно за да може да разберат всички как са те отказали от купуването на автомобила. Аз лично бих се срещнал с управителя и бих му обяснил защо НЯМА да си купиш автомобил от тях, а от друго място.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 07 юли 2014 8:50

а, управителят много добре ги знае тия работи :) имам чувството, че тия представителства правят повече кинти от продажбите на старите коли, отколкото от новите. Изкупуват коли на половината от пазарните им цени, калкулират си някакви хиляди левове ремонти по техни цени, и после ги продават доста над пазарните цени.

Една кола може ли да бъде застрахована на 2 места ? (Може би поради тази причина ти спестяват ГО-то, но за КАСКО-тото не знам :))

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пон 07 юли 2014 9:30

Точно на там вървим :wink

До сега слушах как една "много грамотна" дама от лизингов отдел (телефон 0886 901 061) си позволи да ми покрещи по телефона :gruebel
Тия хора нещо не са добре, струва ми се. Когато тактично намекнах, че ако още един път ми повиши глас, с нейния началник ще водим един неприятен разговор, малко се поспря, но...

Все пак от нея получих потвърждение, че НЕ Е НЕОБХОДИМО да се анулира полицата по каско на автомобила, след като има такава.

Отделно господин дилъра и с него си поговорихме по телефона, при което му заявих в много прав текст, че искам да ми прати документна обосновка, защо трябва да правим нова полица по каско. Познайте - почна да мотоляви, че бил на обучение и не бил могъл сега, но по-късно щял да го направи...

След информацията от лизингов отдел ми предстои разговор с началството на цялата тая пасмина "търгаши".

Да се чувстват поздравени :)

ПП: Попитах господин дилъра дали ще вземе комисионна за евентуалната новата полица и познайте - не отговори :mhihi

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 07 юли 2014 9:38

Запали колата и ходи на място се разбери вместо да си хабиш нервите с някакви смотове дето не знаят какво работят

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 07 юли 2014 9:42

Колега, само не разбрах в цялата история къде е намесена "Allianz"? Някой от Алианц да дойде да ти каже, че ТРЯБВА да си направиш ново каско при тях? Автомобила е собственост на Еуратек и те решават къде да има застраховка автомобила. Също така като застрахователен дилър Еуратек ще вземат комисионна от това. Още нещо -Еуратек не работи само с Алианц...
П.П. Ако не искаш да ти казват къде и дали да си правиш застраховката изтегли един потребителски кредит, плати си колата кеш и може да си правиш каквото искаш с нея - дори може да си я караш без никаква застраховка.

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пон 07 юли 2014 9:57

Алианц бяха намесени снощи от господин дилъра. Той каза (ще перефразирам) - "Лизинга ни е през Алианц и понеже ако каското е в друга фирма, те могат да откажат плащане, затова трябва да се направи каско в Алианц".
Да, ама не - според това, което разбирам след разговорите си с останалите хора в Еуратек, лизинга е собствен (на Еуратек) и намесването на Алианц е по-скоро поради (предполагам!) по-голямата комисионна за съответния служител.

Ако се зачетеш - мен ме дразни некоректното отношение на хората в Еуратек към мен, като краен клиент. Ако тази информация не ми беше спестена още в деня на огледа, а напротив, да бяха обяснили по нормален начин, сега нямаше да я има темата, а аз щях да имам кола.

ПП: Ако искам да тегля потребителски кредит, няма да го тегля за 10 годишна таратайка :wink

Последна промяна от IvanMan на Пон 07 юли 2014 17:34, променено общо 1 път.
Причина: Не цитирай предишното мнение!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 07 юли 2014 10:31

и все пак колегата е прав, Алианц нямат общо с приказките на някъв си дилър в Еуртек, защото по начина, по който си кръстил темата, човек остава с впечатлението, че те са те "извозили" нещо.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Еуратек => никога повече

Мнениеот Vlad777 » Пон 07 юли 2014 12:18

Когато се ползва лизинг, автомобилът е собственост на лизингодателя до момента на изплащането му и съответно той избира къде да застрахова автомобила. Така е при всеки лизинг, независимо от компанията - аз поне не съм чувал до сега някой да има право на избор къде да му е каското или на каква цена да е. Просто така се процедира навсякъде.

Затова аз предпочитам да намеря парите и да платя кеш и после колата да си е моя и да не се съобразявам на кой какво ще му щукне.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 07 юли 2014 12:21

А това "Проверени употребявани автомобили" което слагат в обявите на такива официални дилъри когато продават коли втора употреба трябва да се чете като "пали и се движи" :mhihi Понеже доста отдавна оставях една кола за продажба на такова място /Ситроен C2 новичък ама възстановен след лек челен удар/ и на другия ден беше обявен в сайта на дилъра с прословутото "проверен",кога и какво са му проверявали остава голяма загадка :screwy

Потребителски аватар
apa6o

Мнениеот apa6o » Пон 07 юли 2014 14:52

Хахаха, имам развитие - след ескалация до мениджмънта на Еуратек се оказа, че... хмм, ми то май могло да не те накарат да платиш 1000 лева, за нещо, което е вече платено :gruebel Ти да видиш, неочаквано :mhihi

На въпроса - дали бих желал да отида, за да сключим договор и да купя колата, отговорих, че са успели да съсипят един ден от живота ми, благодарение на собствената си некомпетентност, поради което се съмнявам да имам желание да съм техен клиент сега или в близко бъдеще :th_up

ПП: До скоро се колебаех дали не искам новата Октавия :neutral

Върни се в “ОФФ-Топик - други”