Въпрос относно завеждане на кола в общината

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Въпрос относно завеждане на кола в общината

Мнениеот pepstroi » Вто 05 авг 2014 19:42

Така здравейте като за начало,писна ми да се разправям с тея от обшината, писна ми от тая тъпа държава та ситуацията е следната:
Миналата година купихме една мазда нов внос.Отивам регистрирам я в кат с контракта от холандия и никви проблеми.Както никога реших тая кола да е изрядна отвсякъде отивам в общината да я регистрирам.Попринцип си знам че там освен да ти дигнат кръвното нема кво да стане ама за кво отидох.... та отивам аз август месец влизам в стаята документи в срок и аха да я регистрирам и тая ми вика отиди и преведи контракта на легализиран превод и мене като ми кипна викам ти чуваш ли се кви ми ги говориш в кат не са ми искали превод ти ми искаш и тя вика не ме интересува и аз и викам адиос мочачос живи и здрави ваще малоумщини немат край.
Та заради нея не я регистрирах в срок та са отивам вече когато не съм в срок а в глоба. викам аре 20 лв ще прежала и днеска тея ми викат че не ми треело превод (щото им казах че щом в кат не са ми искали и на тех нема как а им преведем),а че ми треело копието от еко таксата и мене ми кипна ввикам къде го пише ве къде пише че треело копие от еко таксата от преде никъде не го пише викам не стига че заради вас ще плата глоба даже каза тая че ще е 50
та въпроса ми е кво да права ето го закона:

При регистрация на моторно превозно средство:
Декларация по чл.54 от ЗМДТ
Документ за придобиване / Договор и/или Митническа декларация/
Копие от големия талон на КАТ
Квитанция или платежно нареждане за платения 2,5 процентов данък при прехвърляне
Квитанция или платежно нареждане за платения данък върху превозното средство
Решение на ТЕЛК /при МПС до 117,64 кw и обем на двигателя до 2000 куб.см./

Обаче закона гласи:
Общинските служители имат право да изискват и други документи на основание чл. 12 ал.1 ,т.7от ДОПК.
което фактически е
7.изисква и събира оригинални документи, данни, сведения, книжа, вещи, извлечения по сметки, справки и други носители на информация с цел установяването на задължения и отговорности за данъци и задължителни осигурителни вноски, както и нарушения на данъчното и осигурителното законодателство; изисква заверени копия на писмените документи и заверени разпечатки на данни от технически носители;

кой е прав и кой е крив имат ли право а ми искат това копие от еко таксата яд ме е че заради техните тапотии колата като не е в бг от къде да им зема това копие в право ли са да ми го искат

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Въпрос относно завеждане на кола в общината

Мнениеот nurv » Вто 05 авг 2014 22:57

В коя община е това, че на мен в Младост преди два месеца ми регистрираха колата с договора за покупко-продажба от Германия без превод? Нещо повече има, според мен, за да се заяждат така. Отделно, че ти ЕКО таксата си я платил преди регистрацията в КАТ. Къде ти е документа?

pepstroi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepstroi » Сря 06 авг 2014 3:10

документа е на майната си община надежда ще го набавя документа но за мене не са прави и за това искам компетентно мнение щом го няма указано имат ли право да ми го искат по този 2рия член >

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 13 авг 2014 8:44

Според мен са та те върнали за "авторитет", т.е. защо да ти свършат работа като могат да те върнат. В БГ държавните и общински чиновници са нещо уникално. Като постъпиш в тази система първо има обучение как да се е*аваш с клиента. Оградили са се с безброй документи, които те самите не разбират за какво ги искат. Обаче колкото повече дцокументи има около чиновника, толкова по- нужен е за системата. Те пречат и за въвеждането на електронни услуги. Ако се въведе компютър за тях това е съкращение. В този случай какво пречи например след като е регистрирана в КАТ да се появи в базата данни на общината, за която е издадена регистрацията???

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 13 авг 2014 14:25

ila написа:...какво пречи например след като е регистрирана в КАТ да се появи в базата данни на общината, за която е издадена регистрацията???

Какво пречи... Ами то системата на КАТ не може да ти каже какви неплатени фишове имаш (нещо, което преди го имаше) - справка от тях от тяхната система. А ти ми говориш за свързаност м/у КАТ и общини (всички в БГ). Това е ултра сложно упражение поне в български условия. Трябва обществена поръчка, да я спечели "наша" фирма и да се намерят едни 40-50 милиона лева (системата може да струва 30 хиляди на фирмата-изпълнител, но звучи достатъчно "сложно" за да се откраднат от държавата 50 милиона). После следва писък "откъде толкова пари" и хайде пак с хартиите и гишетата.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”