Топлофикация-София, новата наредба, може ли да се откажем ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
ila
Автомобил:
Двигател:

Re: Топлофикация-София, новата наредба, може ли да се откаже

Мнениеот ila » Пет 10 окт 2014 16:12

silent написа:много се краде колега ...и никой не се интересува от това ...всеки казва нас не и интереува вие се опраяйте по междусъседски...е как да стане това като няма закон съд държава ...освен да се изтрепиме....това е проблема и никой не дава вариант за решение. а решението е много просто.
1. Задължително дистанционо отчитане.
2. Задължително пломбиране на всички радиатори с пломба с номер и сурови санкции пр разпломбиране
3. Създаване на т.нар.топлинна полиция. Няколко екипа които да обикалят в денонощен режим с термо камери и да следят дали се краде топло.
4. Ефективни присъди за доказана кражба на топлинна енергия. Не знам защо да откраднеш ток вода парно е нещо различно от това да влезаш ваеки месец в магазина , да си напазаруваш за едни 200лв и да си излезеш без да платиш.
5. Създаване на законово основание да може да бъде напрравена проверка при съмнение за залоупотреба от проверяваш екип съвместно с домоуправителя. При отказ за достъп да се приема че се извършва кражба...Както ако откажеш проверка за алкохол се приема че си пил.
Някои ще кажат че някои от написаните неща не са демократични...но според мен андрешковщината само с бой по кратуната ще може да се преодолеее....В моя вход в началото и края на отоплителния сезон чувам тропане като от монтаж и демонтаж на радиатори но никой не го е еня за това какво става. Тали наистина е така не зная но имам съмнения и няма към кого да се обърна за да се направи проверка.

Много си радикален колега! :icon_lol Добрин ще ти заключи темата

Върни се в “ОФФ-Топик - други”