От Мтел ни предлагат договор да си сложат антена

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Сря 17 яну 2007 14:24

ACCELERATOR написа:Много хора си мислят, че е вредно, но истината е, че ако антената е на покрива на твоя блок е далеч по-малко вредно, отколкото да е на съседния блок, и да имаш пряка видимост към антената от прозореца си примерно.

Точно така! Аз съм разпитвал един дето се занимава с тези работи и той каза че надолу няма излъчване. Но в хоризонтална посока има доста голямо. Ако я сложат срещу тебе ще е доста по голямо излъчването.

Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Сря 17 яну 2007 14:24

Колега batetony67,
кой си ти?Ще се окаже че сме колеги а не се познаваме!
Значи така,аз се занимавам от няколко години точно с това,или поточно с инсталирането на базовите станции в помещенията.Облъчването е нищожно ако воопще го има,примерно един телефон който ти седи на ухото докато говориш те пържи много повече!
Единственото излъчване го има от релейките,и то ако се намираш непосредно пред тях,тогава може да се поизпържиш!
Да ви кажа що няма излъчваня.
На блока антените се монтират или на ъгловите на покрива или на високо жере по средата на тавана,секторите са в 95% 3 щото една антена покрива 120 гр.
така,значи всичките те се насочват да раширяват сигнала околу точката кадето са монтирани.Под самите тях няма как да се получи сигнал понеже както писах погоре те го разпространяват навън.Ако съществува някаква опасност воопще,тя ще е поголяма за тези околу блкока кадето се намира БС.И този блок не получава сигнал от антените на него ами от следващата най-близка такава.Под самите антени се получава един вид мрътва точка.
Дано съм бил полезен!
Това е от техническа гледна точка,за другото немога да ви кажа нищо.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Сря 17 яну 2007 18:51

Слагаи хич не го мисли , нашия домоуправител доста се позамогна откакто имаме антена на тавана :lol:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Сря 17 яну 2007 20:09

Един съвет.Ако ти (или вие) не се съгласие заради лъчите ,то съседите ви може и да не им пука много.И така пак ще си имате лъчение и то безплатно :)

Така ,че ти си прецени.

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Сря 17 яну 2007 20:12

Не виждам отзиви от подателя на темата, че взе да става любопитно.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 17 яну 2007 20:27

batetony67 написа:Не се изказвайте неподготвени, аз работя точно това. Най-вредно е облъчването ако си до 50 см. пред антената, по-малка доза, много по-малка /безвредна/ ако си на разстояние до 30 м. ...

:kef: Хубаво е, когато мненията се изказват от хора, които са в час, а не да стоим и да гадаем "вредно ли е" или "не". Баба ми така навремето не искаше да си пуска кабелна телевизия, защото се носеше слух, че нещо вредяло ...

Скоро четох статия в доста авторитетно издание и се твърдеше, че няма доказателство GSM технологията да влияе по какъвто и да е начин на здравето на хората. Изследването беше много скъпо и поръчано от Европейската комисия - който се интересува, да се разрови из нет-а, неможа да го няма публикувано онлайн. Та там извода беше - може би телефоните и клетките влияят по някакъв начин на хората, обаче със сигурност не е върху физическото им здраве.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Чет 18 яну 2007 10:28

В момента изучвам предложения от Мтел договор. Сигурно ще пиставя още въпроси.
Благодаря на всички колеги за отговорите! Смятам, че вече ме насочват в правилната посока.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”