студентска практика на МОН-непреведени пари

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

студентска практика на МОН-непреведени пари

Мнениеот nebeto » Съб 22 ное 2014 0:59

Привет.Знам,че с тази тема изобщо не съм за този форум,но то и няма форум за моята дилема.Същността на моята дилема е следната.
Изкарах платена "студентска практика на МОН",всичко по документи е наред,практиката ми официално приключи месец юли и от тогава си чакам парите да ми ги преведът.По принцип до 30 работни дена трябваше да ми ги преведът по банков път,но до днес аз не ги получих.Интересува ме някой имал ли е подобен проблем и съответно как се е справил.Питам понеже изобщо няма да са ми излишни едни 480лв.

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Re: студентска практика на МОН-непреведени пари

Мнениеот boyan.chav » Съб 22 ное 2014 6:40

Аз изкарах такава практика и нямах проблем с превеждането на парите. Увери се, че номера на IBAN-а ти е точен и имаш успешно потвърдена практика в електронната система от теб, ментора ти и преподавателя, който отговаря за теб. Без трите потвърждения няма успешно завършена практика. Графика ти също трябва да е попълнен на 240 потвърдени часа. За всеки университет си има отговорник по програмата, потърси твоя.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 22 ное 2014 8:57

И аз карах такава практика преди точно 1г. Колегата е прав трябва да имаш успешно приключена потвърдена практика. Може и във фирмата която си карал да се обадиш да попиташ защото те също печелят пари от твоя гръб. Един друг колега пък имаше превод след около 45дена. Аз официално приключих практиката 24октомври. Парите ми бяха преведени на 11-12ноември. Късно следобед малко преди 17часа :screwy

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Съб 22 ное 2014 10:17

Зависи от кой университет си. Ако си от ТУ-Варна ще почакаш още малко , държат си парите на лихва :Mr Green Fun
От ВИНС например им ги преведоха за нула време,но в техническия аз например чакам 3ти месец вече , а има хора който чакат от МАЙ месец.Говорих с екипа на студентските пракити и все ме уверяваха , че няма как да не са ми превели парите при положение , че те са ги превели по университетите. Последното което ми отговориха преди 1-2 дена е "Здравейте,

При колегите от ТУ - Варна имаше системно забавяне на плащанията на стипендии и възнаграждения по проекта. Предприети са всички възможни стъпки за подобряване на организацията им, ще си получите парите в най-скоро време."

Надявам се да съм ти отговорил :)

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Съб 22 ное 2014 20:00

да точно за ТУ-Варна иде реч,ще почакам и тази седмица дали няма да ги преведът,ако не ще отида в университета да поговоря с отговорниците.
Благодаря.

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Съб 22 ное 2014 20:20

Ще трябва да се разходиш десетина пъти... Аз поне ходих 7...
Това което ми обясниха на мен от счетоводството е, че са изхарчили парите и се молели на министерството да им пуснат парите, преди да бъдат изплатени. Понеже министерството ВЪЗСТАНОВЯВА вече ИЗРАЗХОДВАНИ средства, тоест първо от университета ти превеждат парите, а от министерството им ги плащат след представяне на не-знам-си-какво..
Така че ако им нахалстваш малко, се раздвижват.. Стискам палци :th_up

Върни се в “ОФФ-Топик - други”