Началото на края на дизелите, истината за замърсяването

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Началото на края на дизелите, истината за замърсяването

Мнениеот dobrin » Сря 03 дек 2014 21:46

Никой не може да забрани автомобил, който отговаря на допустимите по закон еко норми. Незивисимо дали е бензин или дизел. Така че хубава дъвка сте задъвкали, ама няма смисъл от нея.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 03 дек 2014 22:17

Предполагам на първо време ще въведат зелени зони и ще отлюспят дизелите под стандарт Евро 5 от големите градове, както наскоро направиха дойчовците. Лошо нЕма, оборот на икономиката... :rolleyes

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Сря 03 дек 2014 22:21

Те пък като въведоха тия зелени зони...все едно е станало по зелено. Напротив...стана тъмно кафяво. :ca010

Потребителски аватар
de4o07
Автомобил: VW Golf 5 GTI
Двигател: BWA 2006

Мнениеот de4o07 » Чет 04 дек 2014 7:27

Аз се чудя циганите що бръмчат с каруци а тя ква била работата,

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 04 дек 2014 11:44

Факти:където живея от 1 януари 2015 ДИЗЕЛОВИ автомобили над 10 годишни ,както и такива под тази възраст но с под Евро4 норма няма да могат да влизат в централна градска част /което е зона с около 3 км радиус-абе направо си е целия активен регион другото са жилищни зони/.От 2017 изискванията стават за Евро 5 и така.....Официалното обяснение ли-Евросъюза така каза.
Изключения ще има за автомобили над 25 годишна възраст с категоризация ''ретро'' автомобил,както и за инвалиди.
Специално в Париж още преди много месеци навсякъде ограничиха скоростта на движение на 30км/ч.Но франсетата са друга работа,те цял живот си мачкат населението с една или друга форма на данъци и такси.Проблемът за нас като обикновени хора е че това започва да обхваща цяла Европа.Май и ние сме вътре.
Тъй като 2 от колите си ги карам тук на БГ номера /те са и най-евтините и стари/ официално ме предупредиха че имам право да ги карам до 6 месеца ако ще се измъквам всеки път че съм турист.Вариантите са или да си платя всички видове налози и като влезе това за ограниченията в сила и още една такса за това че ще карам в центъра,а съм с чужди табели и няма как да ми забранят.... или да си ги закарам обратно,защото като гледам за 4 години ще ги платя още веднъж.
Та няма значение какво е официалното и реалното обяснение за всички тези рестрикции-много ясно че е за пари.Но важното е че ще е факт и ще става и по зле.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 04 дек 2014 11:51

jordanpar написа:Вариантите са или да си платя всички видове налози и като влезе това за ограниченията в сила и още една такса за това че ще карам в центъра,а съм с чужди табели и няма как да ми забранят.... или да си ги закарам обратно,защото като гледам за 4 години ще ги платя още веднъж.

Или да си купиш една 25 годишна Голф 2-ка и да си „ретро“. :mhihi

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Чет 04 дек 2014 11:54

Тия хора в Европата направо са се побъркали. :gruebel :screwy :thumb_down

jordanpar написа:Факти:където живея от 1 януари 2015 ДИЗЕЛОВИ автомобили над 10 годишни ,както и такива под тази възраст но с под Евро4 норма няма да могат да влизат в централна градска част /което е зона с около 3 км радиус-абе направо си е целия активен регион другото са жилищни зони/.

Това си е чиста дискриминация.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 04 дек 2014 12:09

за да не си помисли някой ,че само дизелите са ''лошите'', час паркиране вече е твърдо около 2,40-2,60 евро.Когато вкараш монетата за 4 евро,следващите минути започват да се трупат много по-бавно спрямо темпа на трупане на монетите.Над 3 часа не можеш да платиш при предварително платените апарати за паркиране или става безумно скъпо,в повечето молове паркинга също е платен.Едни ще кажат-тенденцията е да се откажат малко по малко хората от личния транспорт и да ползват екологичния,бърз и ефективен обществен такъв.Да,ама не,казвам аз,просто броя на личните автомобили които са необходимост а не лукс е много голям и това е един хубав начин да смучат данъкоплатеца още и още напълно законно забулени зад хубавите теории за глобалното затопляне ,замърсяването и какво ли още не.
Като е вредно забранете от утре колите в цял свят бе!само бизнес транспорта да остане.А не пак да се разделят хората на бедни и богати,на собственици на скъпи и евтини автомобили,на платежоспособни и не.Разбира се че каквото и да си говорим става въпрос за пари.
Нелепо е последните 10 години гигантите в автомобилостроенето да насочват развитието си главно в дизеловите двигатели,да се плащат едни пари под масата на високо ниво в ЕУ относно еконормите,реалните разходи на гориво и екологичния ефект за да се мълчи по тези въпроси и изведнъж,когато процента на дизеловите коли в Европа сигурно е около 75% всички да си стиснат ръцете и да кажат-айде сега да почнеме да тупаме брашняния чувал наречен прост и глупав данъкоплатец.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 04 дек 2014 13:03

Ами моя голф е на 24 години , така че след една година влиза в графа "ретро" и нямам проблеми :mhihi . А сега сериозно - евросъюза няма да съществува още много дълго време , той ще се разпадне според мен. Освен това в България това няма как да се случи , тъй като подобни автомобили са твърде много и това значи , че трябва едва ли не 50% от автомобилите да бъдат дискриминирани, хората ще излязат на протест и няма да го позволят - взе да се пробужда българския народ! Тези норми от евросъюза да ни ги пробутват като направят евростандарт! - с евро заплати , евро условия и тогава да ми ги разправят тези небивалици.За да не ме обвините в пристрастие към ВАГ групата ще спомена един от еталоните ми за дизелов автомобил - това е Мерцедес 124-ка 2,5 - дизел - е това нещо не могат да го забранят нивга! То ще надживее и тези , които ги коват тия глупави закони вероятно.

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Чет 04 дек 2014 13:13

jordanpar написа:...

Капитализъм(ако не се лъжа) се нарича всичко това. Ненапразно в САЩ и много други с всеки изминал ден се появяват все повече и повече и хора, и движения и разни други против това държавата да е кукла на т.нар. "бизнес" и да цака нормалния човек за сметка на дебеловратите. Жерар Депардийо защо се отказа от френското си гражданство и го смени с руско? Щото от 10мил. заработени, трябваше да даде на "държавата" 7-8млн. данък. Не помня сега точно 70 или 80% беше данъкът и данък лукс ли, данък богатство ли как се наричаше. Същото и с Уесли Снайпс и една камара холивудски звезди. Почти всички, ако не всички в някакъв етап са били съдени за tax evasion. Избягване на данъци на български т.е. не плащат данъци. Айде там процентите не са 70-80, ама не са и 10 да кажем. Което си е напълно нормално. Намерил си начин да правиш лудите пари, но държавата те цака с абсурдни проценти. Обикновено колкото повече печелиш толкова повече плащаш. Аз с моята нормална работническа заплата се нервя, като за световно, задето ми удържат толкова, пък ако правя милиони не знам. Не сметки на Кайманите и BVI, ми даже и на Марс ще си изнасям парите само и само да не плащам измислени данъци и да пълня гушата на фидосова, павлова, пеевски и подобните им китюзи.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 04 дек 2014 13:18

Ехе.Дойдохте си на политическа вълна и тук.То верно,че те измислят законите....

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 04 дек 2014 13:32

nsfw написа:Аз с моята нормална работническа заплата се нервя, като за световно, задето ми удържат толкова, пък ако правя милиони не знам. Не сметки на Кайманите и BVI, ми даже и на Марс ще си изнасям парите само и само да не плащам измислени данъци и да пълня гушата на фидосова, павлова, пеевски и подобните им китюзи.

Е, тия цигани, араби, негра нали някой трябва да ги храни?
Вчера една такава с 4 :exclaim чавета ми иска огънче. Наплодила 4 мангалчета пък пари и за цигари има. :censored2

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Чет 04 дек 2014 14:29

LILO&STICH написа:Ехе.Дойдохте си на политическа вълна и тук.

Сори, не можах да се сдържЪ, като шайката от рекламата на бисквитки орео и "малко" се отплеснАх, ама...

НарКол написа:Е, тия цигани, араби, негра нали някой трябва да ги храни?

То има много начини да го направи даденото правителство на дадената държава. Плюс това нали се сещаш, че ако ти хващат по 1000лв. на месец няма да дадат 900 на джанго и да си оставят 100. Ще е по-скоро 50 за джанго, 950 за тях, от следващите 2х1000 удържани 0 на джанго, всичко за тях и т.н.

Иначе ми е точно през кОра за тези изброените + мързеливите млади пишлемета на борсата със средно и нулев опит, ама с претенции за 1500лв. стартова заплата чисто :banghead

Сори пак за офтопика :redface

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 04 дек 2014 15:51

:12 Браво за политическите и расистки коментари. Резултатът е
:lock

Върни се в “ОФФ-Топик - други”