Началото на края на дизелите, истината за замърсяването
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Началото на края на дизелите, истината за замърсяването
Никой не може да забрани автомобил, който отговаря на допустимите по закон еко норми. Незивисимо дали е бензин или дизел. Така че хубава дъвка сте задъвкали, ама няма смисъл от нея.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Предполагам на първо време ще въведат зелени зони и ще отлюспят дизелите под стандарт Евро 5 от големите градове, както наскоро направиха дойчовците. Лошо нЕма, оборот на икономиката... 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Те пък като въведоха тия зелени зони...все едно е станало по зелено. Напротив...стана тъмно кафяво. 

- de4o07
- Автомобил: VW Golf 5 GTI
- Двигател: BWA 2006
Аз се чудя циганите що бръмчат с каруци а тя ква била работата,
Факти:където живея от 1 януари 2015 ДИЗЕЛОВИ автомобили над 10 годишни ,както и такива под тази възраст но с под Евро4 норма няма да могат да влизат в централна градска част /което е зона с около 3 км радиус-абе направо си е целия активен регион другото са жилищни зони/.От 2017 изискванията стават за Евро 5 и така.....Официалното обяснение ли-Евросъюза така каза.
Изключения ще има за автомобили над 25 годишна възраст с категоризация ''ретро'' автомобил,както и за инвалиди.
Специално в Париж още преди много месеци навсякъде ограничиха скоростта на движение на 30км/ч.Но франсетата са друга работа,те цял живот си мачкат населението с една или друга форма на данъци и такси.Проблемът за нас като обикновени хора е че това започва да обхваща цяла Европа.Май и ние сме вътре.
Тъй като 2 от колите си ги карам тук на БГ номера /те са и най-евтините и стари/ официално ме предупредиха че имам право да ги карам до 6 месеца ако ще се измъквам всеки път че съм турист.Вариантите са или да си платя всички видове налози и като влезе това за ограниченията в сила и още една такса за това че ще карам в центъра,а съм с чужди табели и няма как да ми забранят.... или да си ги закарам обратно,защото като гледам за 4 години ще ги платя още веднъж.
Та няма значение какво е официалното и реалното обяснение за всички тези рестрикции-много ясно че е за пари.Но важното е че ще е факт и ще става и по зле.
Изключения ще има за автомобили над 25 годишна възраст с категоризация ''ретро'' автомобил,както и за инвалиди.
Специално в Париж още преди много месеци навсякъде ограничиха скоростта на движение на 30км/ч.Но франсетата са друга работа,те цял живот си мачкат населението с една или друга форма на данъци и такси.Проблемът за нас като обикновени хора е че това започва да обхваща цяла Европа.Май и ние сме вътре.
Тъй като 2 от колите си ги карам тук на БГ номера /те са и най-евтините и стари/ официално ме предупредиха че имам право да ги карам до 6 месеца ако ще се измъквам всеки път че съм турист.Вариантите са или да си платя всички видове налози и като влезе това за ограниченията в сила и още една такса за това че ще карам в центъра,а съм с чужди табели и няма как да ми забранят.... или да си ги закарам обратно,защото като гледам за 4 години ще ги платя още веднъж.
Та няма значение какво е официалното и реалното обяснение за всички тези рестрикции-много ясно че е за пари.Но важното е че ще е факт и ще става и по зле.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
jordanpar написа:Вариантите са или да си платя всички видове налози и като влезе това за ограниченията в сила и още една такса за това че ще карам в центъра,а съм с чужди табели и няма как да ми забранят.... или да си ги закарам обратно,защото като гледам за 4 години ще ги платя още веднъж.
Или да си купиш една 25 годишна Голф 2-ка и да си „ретро“.

- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Тия хора в Европата направо са се побъркали.

Това си е чиста дискриминация.

jordanpar написа:Факти:където живея от 1 януари 2015 ДИЗЕЛОВИ автомобили над 10 годишни ,както и такива под тази възраст но с под Евро4 норма няма да могат да влизат в централна градска част /което е зона с около 3 км радиус-абе направо си е целия активен регион другото са жилищни зони/.
Това си е чиста дискриминация.
за да не си помисли някой ,че само дизелите са ''лошите'', час паркиране вече е твърдо около 2,40-2,60 евро.Когато вкараш монетата за 4 евро,следващите минути започват да се трупат много по-бавно спрямо темпа на трупане на монетите.Над 3 часа не можеш да платиш при предварително платените апарати за паркиране или става безумно скъпо,в повечето молове паркинга също е платен.Едни ще кажат-тенденцията е да се откажат малко по малко хората от личния транспорт и да ползват екологичния,бърз и ефективен обществен такъв.Да,ама не,казвам аз,просто броя на личните автомобили които са необходимост а не лукс е много голям и това е един хубав начин да смучат данъкоплатеца още и още напълно законно забулени зад хубавите теории за глобалното затопляне ,замърсяването и какво ли още не.
Като е вредно забранете от утре колите в цял свят бе!само бизнес транспорта да остане.А не пак да се разделят хората на бедни и богати,на собственици на скъпи и евтини автомобили,на платежоспособни и не.Разбира се че каквото и да си говорим става въпрос за пари.
Нелепо е последните 10 години гигантите в автомобилостроенето да насочват развитието си главно в дизеловите двигатели,да се плащат едни пари под масата на високо ниво в ЕУ относно еконормите,реалните разходи на гориво и екологичния ефект за да се мълчи по тези въпроси и изведнъж,когато процента на дизеловите коли в Европа сигурно е около 75% всички да си стиснат ръцете и да кажат-айде сега да почнеме да тупаме брашняния чувал наречен прост и глупав данъкоплатец.
Като е вредно забранете от утре колите в цял свят бе!само бизнес транспорта да остане.А не пак да се разделят хората на бедни и богати,на собственици на скъпи и евтини автомобили,на платежоспособни и не.Разбира се че каквото и да си говорим става въпрос за пари.
Нелепо е последните 10 години гигантите в автомобилостроенето да насочват развитието си главно в дизеловите двигатели,да се плащат едни пари под масата на високо ниво в ЕУ относно еконормите,реалните разходи на гориво и екологичния ефект за да се мълчи по тези въпроси и изведнъж,когато процента на дизеловите коли в Европа сигурно е около 75% всички да си стиснат ръцете и да кажат-айде сега да почнеме да тупаме брашняния чувал наречен прост и глупав данъкоплатец.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами моя голф е на 24 години , така че след една година влиза в графа "ретро" и нямам проблеми
. А сега сериозно - евросъюза няма да съществува още много дълго време , той ще се разпадне според мен. Освен това в България това няма как да се случи , тъй като подобни автомобили са твърде много и това значи , че трябва едва ли не 50% от автомобилите да бъдат дискриминирани, хората ще излязат на протест и няма да го позволят - взе да се пробужда българския народ! Тези норми от евросъюза да ни ги пробутват като направят евростандарт! - с евро заплати , евро условия и тогава да ми ги разправят тези небивалици.За да не ме обвините в пристрастие към ВАГ групата ще спомена един от еталоните ми за дизелов автомобил - това е Мерцедес 124-ка 2,5 - дизел - е това нещо не могат да го забранят нивга! То ще надживее и тези , които ги коват тия глупави закони вероятно.

jordanpar написа:...
Капитализъм(ако не се лъжа) се нарича всичко това. Ненапразно в САЩ и много други с всеки изминал ден се появяват все повече и повече и хора, и движения и разни други против това държавата да е кукла на т.нар. "бизнес" и да цака нормалния човек за сметка на дебеловратите. Жерар Депардийо защо се отказа от френското си гражданство и го смени с руско? Щото от 10мил. заработени, трябваше да даде на "държавата" 7-8млн. данък. Не помня сега точно 70 или 80% беше данъкът и данък лукс ли, данък богатство ли как се наричаше. Същото и с Уесли Снайпс и една камара холивудски звезди. Почти всички, ако не всички в някакъв етап са били съдени за tax evasion. Избягване на данъци на български т.е. не плащат данъци. Айде там процентите не са 70-80, ама не са и 10 да кажем. Което си е напълно нормално. Намерил си начин да правиш лудите пари, но държавата те цака с абсурдни проценти. Обикновено колкото повече печелиш толкова повече плащаш. Аз с моята нормална работническа заплата се нервя, като за световно, задето ми удържат толкова, пък ако правя милиони не знам. Не сметки на Кайманите и BVI, ми даже и на Марс ще си изнасям парите само и само да не плащам измислени данъци и да пълня гушата на фидосова, павлова, пеевски и подобните им китюзи.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ехе.Дойдохте си на политическа вълна и тук.То верно,че те измислят законите....
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
nsfw написа:Аз с моята нормална работническа заплата се нервя, като за световно, задето ми удържат толкова, пък ако правя милиони не знам. Не сметки на Кайманите и BVI, ми даже и на Марс ще си изнасям парите само и само да не плащам измислени данъци и да пълня гушата на фидосова, павлова, пеевски и подобните им китюзи.
Е, тия цигани, араби, негра нали някой трябва да ги храни?
Вчера една такава с 4

LILO&STICH написа:Ехе.Дойдохте си на политическа вълна и тук.
Сори, не можах да се сдържЪ, като шайката от рекламата на бисквитки орео и "малко" се отплеснАх, ама...
НарКол написа:Е, тия цигани, араби, негра нали някой трябва да ги храни?
То има много начини да го направи даденото правителство на дадената държава. Плюс това нали се сещаш, че ако ти хващат по 1000лв. на месец няма да дадат 900 на джанго и да си оставят 100. Ще е по-скоро 50 за джанго, 950 за тях, от следващите 2х1000 удържани 0 на джанго, всичко за тях и т.н.
Иначе ми е точно през кОра за тези изброените + мързеливите млади пишлемета на борсата със средно и нулев опит, ама с претенции за 1500лв. стартова заплата чисто

Сори пак за офтопика

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”