Плащане на просрочена сметка за ток
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Плащане на просрочена сметка за ток
Преди малко получих на е-мейл-а писмо от EVN за просрочено задължение. Трябвало да се плати до 15.04.15г. Иначе щели да спрат тока след 2 дни. Това някаква нова услуга било с известяването. Въпросите са два: по принцип не го ли спират чак около 10-ти поне досега така е било, когато излезе следваща фактура? Другото питане е защо не може да се плаща с карта, чрез интернет банкиране, ако задължението е просрочено?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Плащане на просрочена сметка за ток
Тичай до пощата щот ще го спрат. Минах през подобно сага - плащам им с директен дебит, ма нещо системата се сринала точно кога не трябва и една сутрин в 7.30 тока спря. Начислиха и такса включване която след няколкомесечна битка възстановиха във вид на кредитно известие...
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Калоян Кирилов написа:Другото питане е защо не може да се плаща с карта, чрез интернет банкиране, ако задължението е просрочено?
Ей това и мене ме дразни много.Мине ли 25 число/забравям понякога/ и ми изчезва от epay.Пробвай директно от сайта им.Там не съм пробвал
когато задължението е просрочено, следва да се начислят лихви
онлайн системите (като интернет банкирането) не работят в реално време и не могат да ти сметнат лихвата в момента на поlучаване на парите от EVN.
няма ясен регламент в практиката за спирането на тока. При мен го спряха чак на третата неплатена сметка (след 3 м. и нещо).
онлайн системите (като интернет банкирането) не работят в реално време и не могат да ти сметнат лихвата в момента на поlучаване на парите от EVN.
няма ясен регламент в практиката за спирането на тока. При мен го спряха чак на третата неплатена сметка (след 3 м. и нещо).
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
Това ще е прецедент да ти спрат тока за една закъсняла фактура. Спират го поне при 2. Аз имам опит и с три неплатени и пак никой нищо не е спирал (ЧЕЗ).
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Зависи от натрупаната сума....
Поне за ЕнергоПро тя е 70 лв....
В обикновения случай, имаш срок до еди си кога, и на самата бележка пише, че 10 дена след изтичането на този срок, следва прекъсване...
Поне за ЕнергоПро тя е 70 лв....
В обикновения случай, имаш срок до еди си кога, и на самата бележка пише, че 10 дена след изтичането на този срок, следва прекъсване...
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
От евн спират и за 10 лв сметка - един съсед мина по тоя път. При това го спират дистанционно.
На циганите тока не го спират!!!
Имаше една хубава песничка "А защо ли защо ли?"
Няма нищо подобно на газовият монополист-доставчик Овъргаз или в София - Софиягаз. Фактурата излиза на 6 число и имаш само една седмица за плащане. Новата им система веднага почва да начислиява лихва и ако не се лъжа към 25 число ти дърпат крана.
Не случайно господинът Сашо Дончев е на "ти" с всички властващи от 25 години.
Този същият с един от най-скъпите автопаркове и с прословутите номера 1991.
Имаше една хубава песничка "А защо ли защо ли?"
Няма нищо подобно на газовият монополист-доставчик Овъргаз или в София - Софиягаз. Фактурата излиза на 6 число и имаш само една седмица за плащане. Новата им система веднага почва да начислиява лихва и ако не се лъжа към 25 число ти дърпат крана.
Не случайно господинът Сашо Дончев е на "ти" с всички властващи от 25 години.
Този същият с един от най-скъпите автопаркове и с прословутите номера 1991.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
И това какво общо имаше с въпроса?
Или викаш 'Ми то и газа се по жица тече!'?!?
Предполагам, колегата вече си е платил тока.
Впрочем, аз още не съм!
И различните Енерго-дружества имат различни политики - тук при нас, както спомена вече Жоро, режат веднага
Или викаш 'Ми то и газа се по жица тече!'?!?
Предполагам, колегата вече си е платил тока.
Впрочем, аз още не съм!
И различните Енерго-дружества имат различни политики - тук при нас, както спомена вече Жоро, режат веднага

Върни се в “ОФФ-Топик - други”