Въпрос относно НП,обжалвано в съда

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Въпрос относно НП,обжалвано в съда

Мнениеот toshara » Сря 29 апр 2015 20:02

Здравейте колеги.Преди месец пуснах жалба срещу НП в РС Варна,днес получих призовка с насрочена дата за дело,въпросът е - трябва ли отново всеки месец да ходя за заверка на НП,при положение че имам насрочено дело?Делото е след 3 месеца,нужно ли е в този период да презаверявам?Благодаря предварително. :smile

Потребителски аватар
mytko731
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно НП,обжалвано в съда

Мнениеот mytko731 » Сря 29 апр 2015 20:18

Презаверката е за акта ,а не за НП.Ако не го презавериш-глоба.Ако не си наясно с нещата потърси адвокат.
Най добре да е близък човек ,че и те са едни гадове

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Сря 29 апр 2015 21:03

AКТ вече няма,има НП.С което се кара 1 месец,но при подаване на жалба в съда как стоят работите?Карам си с него така до делото ли?Защото на гишето в КАТ ми казаха,че и за НП трябвало да ходя всеки месец за заверка,което за мен е безумие :horror
Адвокат няма да търся.Решил съм сам да се пробвам,ако се оправя-оправя.Имам достатъчно доказателства и доводи за делото,както съм споменал несъответствие на АУАН и НП.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Сря 29 апр 2015 21:27

Отиваш, заверяват ти го за 3 месеца и си караш. Поне преди години така правеха.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 29 апр 2015 21:31

Не знам как са сроковете, ама на това постановление не пише ли дати? Преди петнайсетина години на акта дето ми написаха имаше дата до кога е срока icon_idea

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 30 апр 2015 7:17

Отиваш в КАТ и на НП записват "Обжалва". След това няма нужда да бъде презаверявано, докато не излезе решението на съда.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Чет 30 апр 2015 20:54

На мен в кат ми отказаха заверка на НП, по закон в случая не са длъжни. Карах почти година с екземпляр от жалбата към съда, съответно входирана в съда и призовките. Три пъти ми отлагаха делото заради "добрата" работа на никополската полиция.
Колега ако по НП ти е голямо наказанието, вземи си адвокат, в противен случай рискуваш каквото и да представиш да те накажат затова че се защитаваш сам. Аз например доказах поправки в първичните им документи, представиха умишлено грешна схема на разположението на контролната точка /мястото на спиране/ и т.н. , но съда замете всичко. Да не говорим че съставителя на НП изобщо не се яви в съда. В решението си съда беше написал едни глупости, въпреки че аз след второто заседание внесох в деловодството на съда становището си с което впоследствие се оказа че съда в решението си твърди че ме е убедил в нещо, което аз категорично съм отрекъл в становището си, просто нямам думи за ................! Затова ако ти отлагат делата води си записки и завеждай становища да не се правят на неразбрали. Накрая за капак в решението пишат че липсата на ЕГН-то ми в НП не е от съществено значение. Просто глобата бе малка и не си струваше да наемам адвокат, сега осмисляйки всичко стигам до извода че съда ме е наказал затова че съм се защитавал сам, така че се подготви психически и смело напред.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”