Преди два дни ми се строши голфа на Руски паметник в 9 сутринта, точно на стеснението от Опълченска и блокирах движението.
Благодаря на двамата работници, които излязоха и ме избутаха в кръговото, където пречех по-малко.
Благодаря и на колегата push http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=194374 за бързата реакция, че ми намери комутатор да пробвам дали ще се появи искра, благодаря му и че ме изтегли до сервиза си и ми услужи с инструментите си.
Благодаря и на колегата ogi.73 http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=287703 за делкото на символичната цена от 15лв, обеща ми делко от работещ двигател, ама после се оказа, че това делко няма сваляне. Купих 3 делка от него защото не можеше да ми гарантира, че са изправни с уговорка да му върна двете излишни. Още първото се оказа читаво, ама проблемът ми се оказа скъсан ангренажен ремък, а не делко. Като му звъннах да му кажа той ме прекъсна, че няма проблем да му ги върна и трите.
Благодаря и на stefan4o http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=113942 за помощта по телефона докато слагах новия ремък, push го нямаше сутринта, а аз нямах представа къде трябва да са белезите и нямаше да се оправя без чужда помощ.
Благодаря на още няколко човека дето ми помогнаха да подкарам отново гоуфот.
Хубаво нещо е този форум.
ПП Благодаря и на Ханс, че ми е направил двигателя дуракоустойчив и че скъсан ангренажен ремък не е сериозен проблем и се решава с крупната сума от 11лв и няколко часа цапотене от аматьор.
Благодаря
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- geleznia1
- Автомобил: golf 4
- Двигател: 1.6 SR 98
Re: Благодаря
Нека има повече хора като тях

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Браво!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Сега вече знам, че и да ми се скъса ремъкът ще сложа новия и ще давам газ отново 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Браво на колегите
ОБАЧЕ във всяка приказка има едно обаче не е точно така със ремъка. Просто колегата е извадил късмет вярно че е дълбока горивната камера но масово удрят клапани така че сменяйте си ремъка както си е по предписание.За да няма после ама що така стана

ОБАЧЕ във всяка приказка има едно обаче не е точно така със ремъка. Просто колегата е извадил късмет вярно че е дълбока горивната камера но масово удрят клапани така че сменяйте си ремъка както си е по предписание.За да няма после ама що така стана

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
И в аутодатата пишело за ремъка сейфти нам си кво си - демек, че нямало опасност от скъсан ремък. Това ми го казаха няколко човека още преди да завъртя двигателя, ама и аз все още го приемам с известно съмнение. Ремъка е много евтин, труда за смяната също не е много, особено ако няма проблемни болтчета. Така, че послушайте колегата над мен и не отлагайте прекалено дълго тази смяна.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Браво на колегите!

Хубавото от цялата тази неволя е, че накрая всичко е завършило така добре. Все пак при смяна на ангренажен ремък, много е важно да се види в какво състояние е и опъващата го ролка. Навремето така един колега без малко щеше да счупи двигателя си от основен ремонт, при първото палене, само от блокиралата му (и то "нова") опъваща ролка. Затова от тогава разбрах, че опъващата ролка е един от най важните елементи за здравето на двигателя и всякакви компромиси тук, според мен си е неоправдан риск...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Огледах я внимателно, добре изглежда, добре се върти. ИНА произведена в Германия. Прецених, че е по-добре да не я сменям.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”