Оценки за балообразуване в ТУ- Варна

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Оценки за балообразуване в ТУ- Варна

Мнениеот Explode12 » Пон 21 сеп 2015 21:31

Добър вечер...От няколко дни почнах да се интересувам по-сериозно къде да кандидатствам след 12 клас и стигнах до СИТ в ТУ-Варна. Обаче нещо не мога да схвана какви оценки са ми нужни за балообразуването. ТУК пише обаче не разбирам в графа КОНКУРСЕН ИЗПИТ кои оценки се вземат? Всички написани или примерно тест БЕЛ и ДЗИ БЕЛ? За оценките по математика и физика от дипломата ми е ясно, само оценките от конкурсните изпити не са ми ясни, всички ли изпити трябва да мина? Може ли само с оценка от ДЗИ по БЕЛ примерно? Ако може да обясните по-просто ще съм много благодарен. Благодаря!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Оценки за балообразуване в ТУ- Варна

Мнениеот hooligans » Пон 21 сеп 2015 23:06

Каква е причината да питаш тук, а не директно в университета? Там ще са ти много по-полезни, макар и по телефона!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 21 сеп 2015 23:15

Искат ти 1 оценка от произволна матура плюс от дипломата оценките. :exclaim Влиза се вече с произволна матура. Матурата има силата и е равнопоставена на конкурсен изпит.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пон 21 сеп 2015 23:46

hooligans написа:Каква е причината да питаш тук, а не директно в университета? Там ще са ти много по-полезни, макар и по телефона!

hooligans, аз им познавам мурафетите и пак е трудно да изкопча нужната информация от тях. Вечно са в почивки(сега пак трябва да уточняваме някакви работи за подпис на дипломата от 1 седмица не мога да се свържа със секретарката на специалността).

За СИТ трябва да имаш перфектната диплома. Тая специалност я пуснаха точно аз като влязох в ТУ, но доста връзкари разбрах че влизат, останалите страшна диплома и 6-ца на матурата с която кандидатстват.(под диплома имам в предвид оценките по физика и математика) Това което се има в предвид във pdf-a е че можеш да кандидатстваш със оценката от предварителния изпит, редовния изпит, матура по математика, физика, БЕЛ или с тест по БЕЛ(за теста не съм сигурен, 2011 нямаше БЕЛ като опция).
А оценката от матурата е умножена по 1.9, не по 2, за да има някаква по-сериозна тежест изпита. Ако имаш оценки по-ниски от 5.5 по физика и математика в дипломата ще ти е трудно да влезеш в СИТ. Ако имаш някакви въпроси питай ме на лично, таман я завърших тая пародия на ВУЗ, ако трябва ще ударя едно рамо за инфо от секретарката във фронт офиса.

Последна промяна от hooligans на Вто 22 сеп 2015 18:45, променено общо 2 пъти.
Причина: Ника ми е hooligans.

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Пон 21 сеп 2015 23:51

Колега,навсякъде може да влезе.До такава степен са занижени критериите,че хора които не могат да си напишат имената стават студенти.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Пон 21 сеп 2015 23:56

Занижени са, неуки са, могат да влязат в университета... Но СИТ специално си остава тегава за влизане специалност, защото я водят нещо като елит... Аз можех да вляза на второ класиране със 23 бал(от 24), ама исках комуникации.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 22 сеп 2015 0:11

Traytor написа:А оценката от матурата е умножена по 1.9, не по 2, за да има някаква по-сериозна тежест изпита.

Айде бе. От къде на къде и от кога матурата е по 1.9, а не по 2? Матурите и конкурсните изпити ги приравниха!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 22 сеп 2015 0:28

Грешката е моя, не се замислих че информацията ми за множителя е от преди 4 години, изравнили са ги.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”