Мошеник в OLX.BG - Внимавайте !!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Мошеник в OLX.BG - Внимавайте !!!

Мнениеот инжектопляктор » Нед 27 сеп 2015 11:58

Bro0z3r написа:Оффф.. Самата програма си има опция за проверка за ъпдейти.

VAG COM от 2003 година ли? Няма такива опции. :mhihi

Bro0z3r
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот Bro0z3r » Нед 27 сеп 2015 14:14

Незнайно защо не се е цитирало мнението на колегата Zdravko Zankov..
Zdravko Zankov написа:Здравейте колеги!
Ще разкажа една случка с продавача от линка.

http://olx.bg/ad/vag-com-vcds-12-12-kabel-za-avtodiagnostika-vag-kom-12-12-vw-audi-skod-ID4mlcK.html#028a112c95

Гледахме негова обява за диагностичен кабел,ВАГ КОМ 12.12.
Обявен за цена 40лв.Изпращам парите на мой приятел,който отива на крак и купува кабела.Изпраща ми го,закачам си колата,работи.Отваря контролери,през ОБД работи,няма проблем.Закачам колата на приятел и греда,изобщо не чете нищо.
Звъня на въпросния "търговец",обяснявам му какъв е проблема.
Инсталирахме отново програмата,не станаха нещата.Пак му звъня,казва изпрати ми го обратно,ще го подменя.
Айде пак куриери,моя човек се разкарва отново.
Първо връзване,ОК,втори автомобил,греда.
Вече цената на кабелите е 35лв.
Обаждам му се отново и вече си признава,партидата е кофти,над 20 кабела са му върнати.Но имал нова читава партида,и цената е вече 45лв.
Ще ми доплатиш 10лв,и ти пращам новия кабел,обяснявам му,че съм купил кабела за 40лв.
Е да де,40лв,с куриера.
Куриер,друг път,както съм писал по-горе.
Та в крайна сметка имам вече трети кабел от въпросния "търговец",който ще тествам тия дни.
:death

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 27 сеп 2015 15:26

А за мен е неясно защо е нужно да цитираш цяло мнение от 1 страница.

Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Мнениеот Dagestan » Нед 27 сеп 2015 16:17

Аз изобщо не бих се занимавал с такива ментета. Ако ми потрябва в бъдеще VCDS кабел, ще прежаля 100лв. да си взема лицензиран от Склад66.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 27 сеп 2015 17:13

Dagestan написа:Аз изобщо не бих се занимавал с такива ментета.

За 1 диагностика на година(непрофесионална употреба) ще дадеш 100лв за кабел ли? Тия ментета съществуват и се купуват, защото не на всеки му трябва кабел, който да ползва ежедневно. А тия кабели не са ментета в смисъла на менте. Те са USB->serial контролери. "Менте" е за софтуера, който се ползва - защото не е оригиналният, който продава производителят със софтуера.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 27 сеп 2015 17:39

инжектопляктор написа: За 1 диагностика на година(непрофесионална употреба) ще дадеш 100лв за кабел ли?

Точно за това става на въпрос,непрофесионално,любителски,кола на приятел и т.н.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 28 сеп 2015 7:59

Zdravko Zankov написа:
инжектопляктор написа: За 1 диагностика на година(непрофесионална употреба) ще дадеш 100лв за кабел ли?

Точно за това става на въпрос,непрофесионално,любителски,кола на приятел и т.н.

Че то времето и нервите дето си ги загубил с тези кабели по 35лв струват повече от 100лв :a045

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 28 сеп 2015 9:44

По-добре се съберете 3-4 човека и си купете един качествен кабел на партия

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 28 сеп 2015 14:06

Stivi написа:Че то времето и нервите дето си ги загубил с тези кабели по 35лв струват повече от 100лв

Не 35лв. 19лв го взех VAG-COM кабела, който го имам. Пуснах го и тръгна. Никакви проблеми и ядове. Виж, докато търсих контролер USB-TTL за газовото, имах ядове. Взех един, чипът му беше дефектен, никой няма на RX линията. Значи, това са китайски кабели от знайни и незнайни производители. Просто предупреждавам, не разубеждавам някого. Имам 2 такива и ми работят. Не съм нито с възможностите, нито с желанието да купувам 2 кабела по 100лв. Има и по-добри начини да похарча парите. Ядосах се, че в сервиз ми искат 15-20лв да ми цъкнат колата с кабела на лаптопа и си взех за 19лв да си ползвам при нужда. А най-смешното е, че гледам как в сервиза работят с един мижав ELM327, ама съвсееем леееко клонинг. И дори ми казват - ааа, ама тя тая кола диагностика има ли? Нашата няма да я хване!?
Vlad777 написа:По-добре се съберете 3-4 човека

И като си го купя, всеки ден правя диагностики и взимам пари за това ли? То ако ще си правя сервиз, ще купя универсална диагностика за 1100лв, не кабел за 100лв. Напълно ви разбирам, но 100лв са си 100лв и е нецелесъобразно да ги дадеш за чиста проба любопитство. 3-4 човека с подобни автомобили нямам, то Vento-то ми е единственото наоколо в квартала. :mhihi Вместо 100лв за кабел, мога да си купя гуми или да си платя винетката за догодина, заедно с вноска за ГО.

Потребителски аватар
inspektora
Автомобил: Honda CR-V
Двигател: i_ctdi N22A2 2008

Мнениеот inspektora » Пон 28 сеп 2015 21:28

Bro0z3r написа:Оффф.. Самата програма си има опция за проверка за ъпдейти. Преди първото Свързване я пускате, влизате в настройките, давате въобще да не проверява за актуализации и готово! К'во като има Интернет на лаптопа?

+1
А голямата простотия на OLX-a е, че махнаха рейтингите и сега всичко е на сляпо. Писах има за това и ми отговориха бланкетно, че било с цел улесняване на продажбите??! Значи ebay и всички др. са глупави, че слагат рейтинги, а OLX-a са най-големите умници.
Иначе аз съм продал повече от двайсетина ненужни за мен джунджурии и всички купувачи са били доволни, т.е. зависи на какъв продавач ще попаднеш. Лошото е, че като няма рейтинг, нямаш никакъв критерий.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 29 сеп 2015 19:47

inspektora написа:....

+1

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 30 сеп 2015 7:36

Затова дублирайте обявите и в bazar.bg ,така ако купувача или продавача има там профил, ще може да се остави коментар и да се трупа рейтиг който да се ползва при нужда и в "продавалника"! А оправданието на OLX че са го направили с цел улесняване на търговията е такава тъпотия че и идиот не би им се вързал,просто искат да си измият ръцете ,и да не поемат никаква отговорност а само да гушат кинти :twisted

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 08 окт 2015 9:43

Това за рейтинга като цифри си е малко безмислено.Смислено става,ако си направиш труда да влезеш и прочетеш конкретно всеки коментар.Ето ви и пример.
Аз съм голям консуматор на ОЛХ/само купувам/ и не се замислям да трупам рейтинг.Обаче попадам на сопи и след негативен коментар от моя страна ми се връща също негативен?!!?И за 17 положителни само един отрицателен ти смъква 2%...
Да,има опция и разноски,и понякога простата сметка ти показва,че няма смисъл от връщане/евтини неща/.
Еконт процедират така-плащаш транспорта и тогава гледаш.Нормално е продавача да те натовари с двете посоки,все пак има случаи и случаи.Отделно цените им станаха дебели,отделно,ако продаваа ги викне до тях/вместо да се разхожда до офис/ и става непоносимо...и други тарикатлъци.
Спиди нямат тест.Може и тухла да получиш-плащаш наложения и отваряш,те не носят отговорност.
Лео Експрес съм ползвал-евалла,гледаш,плащаш и евтино взимат за куриерски.
И за финал да кажа,че тук от форума,като консуматор съм изял повече сопи,отколкото от ОЛХ.Каквито са потребителите там,такива и тук,с тая подробност,че няма рейтинг...Е,какво правим?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”