Какво ще кажете за Walther P22 ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Какво ще кажете за Walther P22 ?

Мнениеот Ludia » Чет 02 дек 2010 8:47

stivenj написа:Колеги от няколко месеца си купихВАЛТЕР 22,след като продадох Аркуса,та въпроса ми е ,досега съм стрелял все с помеднени куршуми,а онзи ден взех -динамит нобел но са с оловни върхове,чувал съм че много цапат цевта,после е мъка да се изчисти,някой има ли наблюдение върху този проблем,аз основно стрелям с чешки патрони,като съм на мнение ,че са добри за цената си ,но и тези взех на същата цена та реших да пробвам как се държат.Благодаря за мненията.

стрелях на едно стрелбище с динамит нобел. не знам точно кой модел бяха, но цапаха наистина много. И то не само куршума, а и самите газове омазаха всичко. За 300 патрона няма да ти казвам на какво приличаше пистолета. Пушеше адски много, отделно не презареди няколко пъти. Барута явно не им е качествен. А нарезите почти не се забелязваха с просто око след това :shock Много търкане с месинговата четка и изпадаха цели оловни стружки. Според мен не са добър избор....

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пет 03 дек 2010 22:02

Колеги търся пистолет валтер 22 ,втора употреба за мой колега ,ако знаете някой да продава дайте инфо да ги вържа,че той е много запален за тази марка.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Пет 03 дек 2010 23:42

Ludia написа:
stivenj написа:Колеги от няколко месеца си купихВАЛТЕР 22,след като продадох Аркуса,та въпроса ми е ,досега съм стрелял все с помеднени куршуми,а онзи ден взех -динамит нобел но са с оловни върхове,чувал съм че много цапат цевта,после е мъка да се изчисти,някой има ли наблюдение върху този проблем,аз основно стрелям с чешки патрони,като съм на мнение ,че са добри за цената си ,но и тези взех на същата цена та реших да пробвам как се държат.Благодаря за мненията.

стрелях на едно стрелбище с динамит нобел. не знам точно кой модел бяха, но цапаха наистина много. И то не само куршума, а и самите газове омазаха всичко. За 300 патрона няма да ти казвам на какво приличаше пистолета. Пушеше адски много, отделно не презареди няколко пъти. Барута явно не им е качествен. А нарезите почти не се забелязваха с просто око след това :shock Много търкане с месинговата четка и изпадаха цели оловни стружки. Според мен не са добър избор....

носим го всеки ден - лек,удобен,приятен! mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Съб 04 дек 2010 9:18

golfarata написа:
Ludia написа:

носим го всеки ден - лек,удобен,приятен! mhihi

:да:

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Чет 14 апр 2011 9:08

алооо, що забатачихме хубавата тема :lol: :beer

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 14 апр 2011 9:10

TURL написа:алооо, що забатачихме хубавата тема :lol: :beer

миии кво да пишеме, то да не е руско, че да търсим резервни части и консумативи :lol:

georgi staikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi staikov » Пет 17 юни 2011 13:08

колеги много благодаря за темата и коментарите вече и аз сам сигорен в избора си и нямам тарпение да доиде другата седмица и аз да си хвана пистолетчето в рачичка :lol: тогава определено вече ще изкажа мнениепо обсайданите вапроси :beer

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Пон 10 фев 2014 20:01

Няколко години по-късно да вдигна малко темата с малко въпроси и разсъждения на глас.
Заглеждам се по валтерчето от доста време, но както знаете всеки си хвали неговото. Имам приятел с москито, който си е доволен от него/след първоначално вработване когато е правил доста засечки/ сега нямал проблеми. Той пък имал приятел с валтер, който до последно си правил засечки. Друг познат също отрича валтера и ми хвали москитото, но пък той има москито за продаване и си мисля, че може и заради това да е.
На живо съм ги гледал и двато модела. Валтера ми е много по-красив, почти на половина по-лък и малко по-малък - играчка. Както беше казал продавача в магазина където ги гледах - ако ще взимаш нещо тежко по-добре си вземи нещо в голям калибър.
Чел съм темата няколко пъти, но все пак какво още може за се каже за валтера. Заслужава ли си? Продължава ли със засечките след първоначално вработване? С какви патрони си "довори" най-добре?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 11 фев 2014 15:05

Директно ти казвам - единствената марка патрони с която до сега нямам засечка е cci. Най-много ползвам cci minimag hollow point, в кутийки по 100бр.
Неприятното е, че по стрелбищата никъде не зареждат cci и се налага да стрелям с кво ли не, а с тях засича..
Предполагам с доработка от сорта смяна на пружината връщаща затвора, ще се оправи проблема, но лично аз не смятам да го правя. Реално засечката е в резултат на недостатъчно силен заряд, и или не изхвърля гилзата, или ако я изхвърли, явно не успява да бутне затвора до задна мъртва точка и съответно да въведе следващия патрон в патронника.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 12 фев 2014 20:31

На кратко ако го искам или да стрелям с cci или да свиквам със засечките

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 13 фев 2014 7:36

Общо взето да. Поне базирайки се на моя опит.
Вчера стрелях с Елей, и от 100патрона, само 2-3 засякоха, и то при стелба с една ръка.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 13 фев 2014 12:03

Потребителски аватар
radiboi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radiboi » Сря 06 авг 2014 20:54

Здравейте!
С каква смазка да се смазва оръжието,защото аз си купих спрей на "Сокол"?
И при закупеното от мен оръжие, втора употреба, ми прави впечатление , че като натисна мушката и като разклатя на ляво и на дясно затвора ми се струва,че луфта е голям?
Това проблем ли е ,относно точността на оръжието?
И още нещо. Направих една глупост и срязах дългата цев и я направих къса.
Но да ви кажа ,като разглобихме дългата цев, майстора забеляза,че цевта е пипана.
В смисъл превъртяла е резбата при патронника и е лепена за да се фиксира.
След срязването майстора направи нова резба, но в патронника резбата бе прецакана и при слагането и натягането на муфата на кожухчено ,което е от горе на цевта,цевта потъваше и се показваше повече от необходимото от към страната където влиза патрона при зареждане.
След като го видя, майстора отиде и лепна цевта за патронника на 3-4 места с телоподаващо, при което май според мен е от телоподаващото, се появи една малка пъпчица в патронника.
Казах на майстора и той я занули и сега почти на се вижда ,ама аз се притеснявам , че я има.
Патроните си влизат нормално ,стреля, но чат пат не може да изхвърля гилзата. Може би защото стрелям с български патрони,най вече.
Та може ли да ми каже някой тия всички проблеми по пистолета ми притеснителни ли са или да не се притеснявам толкова?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 25 сеп 2015 16:49

минала е някоя друга година след покупката ви - как е валтерчето днес - оставате ли все така доволни?
търся си нещо до този ценови лимит - 500-700лв

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 16 окт 2015 16:29

parno написа:минала е някоя друга година след покупката ви - как е валтерчето днес - оставате ли все така доволни?
търся си нещо до този ценови лимит - 500-700лв

аз да, след изстреляни доста патрони няма проблем по механиката. Единствено оксидацията по горната част на затвора избеля, но според мен е заради носенето в "скрит" кобур вътре в дънките.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”