Взех си Родвайлер! Как да го гледам :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Взех си Родвайлер! Как да го гледам :)

Мнениеот Insect » Нед 04 фев 2007 14:00

Песа е на 1 месец. Женски е, но незнам как да се справям с него.
Някой има ли информация за тия кучета?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Взех си Родвайлер! Как да го гледам :)

Мнениеот Ludia » Нед 04 фев 2007 14:02

Ивчо написа:Песа е на 1 месец. Женски е, но незнам как да се справям с него.

нещо безотговорно ми се струва това.защо първо не се поинтересува, за да прецениш дали ще можеш да се справяш?
информация в нета има много.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 04 фев 2007 14:03

Ивчо написа:...

Малко ротвайлерче, се гледа по-трудно от малко дете :(

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Нед 04 фев 2007 14:04

Ludia написа:информация в нета има много.

Нищо не намирам.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 04 фев 2007 14:07

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 04 фев 2007 14:18

първо можеше да прочетеш как да го гледаш, има си форуми има и ротвайлер клуб мисля и тогава да го вземеш. сега както си направил може да мъчиш себе си и кученцето. :?
иначе честито :wink:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Нед 04 фев 2007 14:33

те и двамата са малки ,ще се гледат взаимно,само дето кучето ще яде повече от момчето

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 04 фев 2007 14:55

здрасти, не е чак толкова трудно, колкото го изкараха тук. аз си взех преди 3 месеца един такъв мъник от колега, който даже и пише тук. както и да е. струва ми се доста малко си го взел, на месец е рано. аз го взех на 50 дни, а при тях за 10 дена има огромна промяна, растат много бързо. първото и най-важно е да отидеш за ваксина, а и там ще ти отговорят на много въпроси. предполагам има паспорт кучето? мисля на 45 ден трябва да се бие първа ваксина, но не съм сигурен, трябва да видя в паспорта на моя, но няма да е сега, че той е в колата. много е важно да си отговорен към ваксините, може да си позволиш закъснение до 2 макс 3 дни, не е препоръчително, но все пак не е фатално. една ваксина излиза макс 15 лв, не повече. не бива да го извежаш навън до след 3тата ваксина, понеже сега няма имунизация за нищо- имай предвид, че тези кучета са кекави, много са болнави и общо взето имат повече болести от хората. много са предразположени към болести на стомаха и особенно към някакъв вид гастрит или нещо подобно, от което умират за 2-3 дни ако не се вземат мерки. но това е по-натам, около 6 месец е най-опасно. просто имай предвид, че при всякакъв проблем трябва да си при доктора, особенно при стомашен. храненето в началото е малко объркващо, аз се чудес какво да го храня, то пък получава разстройство, смрад абе таковало си е таковата. не му давай мляко, не му давай сладко, нито кокали/сигурно си се сетил, но аз да кажа/. забрави храните от фантастико или пикадили или там каквото имаш в квартала, особенно докато е малко трябва да яде добра храна. аз лично го храня с пурина про план за мъници /purina pro plan for puppies/. килото е около 7,5 по магазините, някъде е и по 9 :shock , аз го купувам за 7. твоя сега няма да яде много, 100 грама на ден ще са му много. можеш да я киснеш във вода, за да лапа по-лесно, малко бавно се пой, но става. естествено аз само споделям за себе си какво правя, има и другио храни, които ги хвалят например royal canin. тя е към 9 кинта и нагоре. другото което му трябва е калции. специално за 2 те марки храни казват, че няма нужда от допълнително калции, храните си имат всичко. все пак е задължително да идеш на лекар още утре, той ще ти каже с какво да го храниш и дори ще ти го прдаде:). на мъника трябва да му е топло, направи му временно легло от един кашон и одеало, взему му някакви играчки има ги в зоо магазините, сега 2-3 дни ще е малко тъжен, може дори да скимти, няма да можеш да спиш, ако трябва го вземи при теб. пази го да не ляга на пода на течението. като за начало е това.
аз не съм големия специалист, това ми е 1 ротвайлер и всичко което съм ти написал съм го чул от доктор. влез в dog.bg и чети. дай и някоя снимка насам.

Потребителски аватар
dodi_brodi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dodi_brodi » Нед 04 фев 2007 16:40

разправията е много голяма.вече година и половина се борим е една женска.по добрия вариант е мъжкото.има сумати ваксинии задължително секи ден калций.най добре е да си намериш някой ветеринарен кабинет близо до вас в който и занапред ще си я водиш и там ще ти обяснят всичко на дълго и нашироко.при жсички случай няма да съжаляваш защото са невероятни кучета.успех:)

Потребителски аватар
snoopgod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snoopgod » Нед 04 фев 2007 16:43

Ивчо написа:Песа е на 1 месец. Женски е, но незнам как да се справям с него.
пич малко куче е като малко дете......това не е цвете!потърси в книжарниците има доста добри киноложки книжки!! 8)

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 04 фев 2007 17:08

Е сега ще видиш кон боб яде ли, магаре стока ли е и как се вика на ходжата пезевенк. Ха честито, ако усетиш, че не можеш да се справяш е по-добре навреме да му търсиш нов стопанин/ без мене, имам си пет/.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Нед 04 фев 2007 17:11

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

ПОЗДРАВИ БРАТО!!!!!!!
Аз имам родвайлер малък(35 кила) на 6 месеца, смени зъби, сега пубертет го гони!!!! :lol: :lol: Мноо здраве и само внимателно че това куче "чупи кости" , захапката му е много сериозна и наистина може да отхапе и да причини много демидж!!! Умната!!

И да не чувам мнения от сорта на: "Тия кучета са тъпи!!"

Не е вярно тъпи са стопаните!!!!! 8) Много са интелигенти и са подадтливи на дресура, моя съвет е обаче да не го даваш на такива школи, отгледай го сам!!! Аз имам много време и по ця лден с това се занимавам и наистина си е трудно и отговорно, но е и приатно свиква се привързваш се към него и след това няма да можеш да се отделиш от него!!!!
Евала за избора, поздравявам те пак!!:)
Един мноо полезен съвет:
- След 3 тия месец започни да му даваш КАЛЦИИ на таблетки , за костите и за зъбите, защото костите са му тежки за податливи към изкривявания, за да не ти е грозно кучето после ЗАДЪЛЖИТЕЛНО рябва да му даваш калциии, НЕ се притеснявай НЯМА предозировка, то изхварля количестото което не м уе нужно, изпикава го, Има един българск икалциии ама за да не е реклама пиши на ЛС и ще ти отговоря на всияки въпроси които имаш!!!

:) със Здраве!! :)

Това е преди 6 месеца!!!
На снимката е на 1 месец след първата ваксина! (Отговаря на името Бруно 8) )

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 04 фев 2007 18:38

Колега да ти е живо и здраво ,но защо се захващаш да правиш нещо без да си се информирал с какво се захващаш 8) ,това не е шега работа

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Нед 04 фев 2007 18:44

Благодаря на всички за отговорите. Преди да го взема знаех че е голяма отговорносрт, но реших да я поема.
И пак: Благодаря на всички за отговорите!
:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 04 фев 2007 20:27

Върни се в “ОФФ-Топик - други”