Слънчеви очила, UV

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Слънчеви очила, UV

Мнениеот escrime » Пет 22 апр 2016 14:22

Vizor написа:Има и евтини слънчеви очила в аутлета на цариградско зад метро. Цените на рейбаните са към 150-тина лева (50% намаление). На Луксотика не всички заводи са в Китай :)

Аз също пазарувам очила от там.
Доволен съм.
Нося слънчеви очила практически ежедневно, особено през зимата.

Последно имаше адски хубави цени за диоптрични очила и рамки Morgan.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Слънчеви очила, UV

Мнениеот gergeto » Пет 22 апр 2016 20:22

$100 написа:Това за маските на заварчиците - изисква се ниво на затъмнение, не съм сигурен дали значи пропускливост на UV. Не съм заварчик, но стъкло за заварки струва скромни пари. "Цифра" може да струва цялата маска заради самата маска и екстри. Стъклото с DIN еди колко си (7-13) струва примерно ... 1,10лв.

Точно това значи "нивото на пропускливост"-минимум UV лъчи в зеницата -за маските на заварчиците.Има си условно един спектър от лъчи ,вредни и необходими и според спецификата на работа тези лъчи пречат в един момент на здравето и трябва да бъдат ограничени с ЛПС.
Маската на заварчика може да ограничи количеството UV лъчи към окото, не да ги спре.Затова,колкото повече са "екстрите" в тази маска-по скъпа е тя,дори да е композиция от евтини материали+наложила се марка.Точно както слънчевите очила.
Всеки истински продукт си има конкретно предназначение.Маркова маска за заварчици струва пари,защото е постигнала максимален ефект с/у "осветяване " на очите след продължителна работа с електрожен,но не може да ти осигури защита с/у гама лъчи например.Е затова от комбинация от евтини компоненти може да се получи скъп продукт,който си заслужава парите.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”