Работа като куриер в DHL?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Работа като куриер в DHL?

Мнениеот kolbasara » Съб 23 апр 2016 18:31

Здравейте,поканиха ме на интервю за работа като куриер в dhl,някой дали работи там става въпрос за София да каже как е там,разбрах че се започва като нещо от сорта на склададжия оправяш пратки и т.н.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Re: Работа като куриер в DHL?

Мнениеот gergeto » Съб 23 апр 2016 19:56

Просто,ако си решил да си сменяш работата -опитай.Поне в софия имаш малко повече избор за работа.На мен моята работа също ми е писнала до краен предел... :thumb_down
Въпреки средната ми възраст и аз търся вариант да започна нещо ново.Каквото и да работиш ,обикновенно даваш всичко от себе си и в един момент ставаш много добър в професията.
Шефовете те приемат като даденост.Идва обаче един момент,когато си "изчерпан",уморен.
След теб идват младите със свежите сили и идеи и ти отиваш в ъгъла.
Съвет от мен: Не пропускай нито една възможност да си променяш работата и начина на живот.Не се задържай много на едно място-ще те "изсмучат" и ще те захвърлят.Търси и намери това в което си най-добър и се развивай.Дали новата работа ,която ти се предлага е добра, можеш да прецениш единствено и само ти. Не се влияй от мнения във форуми. :th_up

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 23 апр 2016 20:12

Много тичане, носене,опаковане,претоварване,работа по-график, цял ден си на педал, нямаш време за нищо, времето никога не стига.
В София шофирането, паркирането, разноса и събирането на прадки е ад, ако си и с бус :horror !!!
Нямаш ли някой познат куриер, без значение в коя фирма да ти обясни за какво става въпрос :biggrin
DHL както и останалите чужди куриерски фирми отдавна не са атрактивен работодател, като условия и заплащане.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 24 апр 2016 6:03

Внимавай и чети договора си, че DHL имат навика да си наемат франчайз, и тогава тии почти нямал нищо общо с тях

Потребителски аватар
kolbasara
Автомобил: Volkswagen Golf mk3
Двигател: ABF-Turbo

Мнениеот kolbasara » Нед 24 апр 2016 12:32

Имам приятел който работи там и е супер доволен добра заплата,13 даже и 14 заплата взе миналата година.Ясно ми е че ще се работи но работя от 12 години на сегашната си работа и нещо вече мо писна много пристотии изтърпяхме с колегите.Просто искам да разбра как е заплащането в началото като започнеш като помощник куриер и по колко часа се работи

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 24 апр 2016 13:14

Ми попитай го, щом работи там и го познаваш.
Заплатата ще е нещо от рода на 7-800лв. ако си на трудов договор, ако си нает като външен изпълнител най вероятно ще си на някакъв хонорар, заработка на разнесена и взета пратка. Най вероятно имат и някаква бонус схема на три месечие предполагам, ако разбира се си изпълниш таргет целите.
Не им знам точно финансовите схеми на dhl но от разговори с техни куриери, останах с впечатление че е като навсякъде, много работа-малко пари.
Щом ще ходиш на интервю, разпитай ги най подробно какво предлагат и какво искат като работа от теб, и не им вярвай много-много на изхвърлянията по-време на ин тервюто :smile

Върни се в “ОФФ-Топик - други”