Търся майстор на подови замазки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Търся майстор на подови замазки
Здравейте. Трябва да се изравни с циментова замазка част от пода на хола и спалнята на едно апартаментче, строено 1960г., но така и не можах да намеря майстор. Ремонтните фирми търсят по-големи поръчки и не им се занимава с такива малки обекти. Ако някой познава подходящ майстор, ще му бъда много благодарен за координати. Благодаря предварително.
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Re: Търся майстор на подови замазки
Пробвай с фаянсаджия.Обикновенно правят и замазка.Като част от пода имаш впредвид тънка замаска ли?Тогава ще трябва да е саморазливна.Ще можеш и сам да си я направиш.
Ще помисля, ама се страхувам, че няма да се справя - нямам нито мастар, нито пък опит. Трябва да се компенсира около 1.5 см. денивелация, а може да е и повече, и не знам дали ще стане с т.н. разливна замазка. Четох по разни форуми, че тя се използва само за много тънки замазки. Тъй или иначе, благодаря за съвета и вниманието.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
A какво ще слагаш в/у замазката? Щото посочената денивелация не е малка.Идеята е ако редиш ламинат например, да си намериш майстор за ламинат(независимо че и ти сигурно можеш ) ,който да ти направи замазката и след това да ти нареди ламинат,паркет или квото там смяташ да слагаш. Т.е. -комплексна услуга от-до. Иначе трудно би намерил някой майстор,сега в сезона на ремонтите който да си губи времето да "пуска майки",после да замазва цялостно под нивел и т.н.Сигурно говориш за не повече от 20-25 кв./м.
Е така по неволя и аз навремето се научих и да подмазвам ,и теракот да лепя и др.(не че съм майстор,ама колкото за вкъщи бива...)
Е така по неволя и аз навремето се научих и да подмазвам ,и теракот да лепя и др.(не че съм майстор,ама колкото за вкъщи бива...)
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Колегите са прави. В сезона трудно се намира майстор, особено за такива дребни неща. Осен някой пенсионер строител, може да се навие да ти я направи.
Но ти си знаеш, не е кой знае какво като изпълнение. Само да си сложиш майките, и да вземеш от някой дърводелец прав мастар, и си ти.
После след постилянето на замаската, я минаваш с моламашката там където искаш да я измазниш и си ти. Даже може да ползваш и терзия, за да си сигурен, че е право. АКо не е, продължаваш да слагаш от разтвора и да разтиляш. Все ще я погодиш. НО си иска време, и нерви.
И аз някои неща не можех да правя, но неволята ме научи да замазвам и окрайчвам прозорци.
Но ти си знаеш, не е кой знае какво като изпълнение. Само да си сложиш майките, и да вземеш от някой дърводелец прав мастар, и си ти.
После след постилянето на замаската, я минаваш с моламашката там където искаш да я измазниш и си ти. Даже може да ползваш и терзия, за да си сигурен, че е право. АКо не е, продължаваш да слагаш от разтвора и да разтиляш. Все ще я погодиш. НО си иска време, и нерви.
И аз някои неща не можех да правя, но неволята ме научи да замазвам и окрайчвам прозорци.
Росен
0889895056
Преди около година ми изравни 2 нива (с разлика от около 1см) със саморазливна замазка за 1 ден. В последствие и други работи ми свърши, много точен.
0889895056
Преди около година ми изравни 2 нива (с разлика от около 1см) със саморазливна замазка за 1 ден. В последствие и други работи ми свърши, много точен.
Да, става дума за около 15-20 кв.м. общо в двете стаи (по малко и в едната, и в другата). Просто на подовете има гърбици и донякъде вървят хоризонтално и към коридора тръгват надолу. (А в коридора са слагали теракотни плочки, които сега стърчат около 1.5 см.) Иначе отгоре има стар разсъхнат паркет, който скърца и трябва да се пренареди. Не ми се иска да го заменям с ламинат, защото все пак е масивна дървена настилка. Вече си намерих съвестен паркетчия, но той ме предупреди, че ако не се изравни пода, нищо няма да свършим и само ще си хвърля парите на вятъра. Тук горе колегата ми е предложил някакъв майстор и ще му се обадя да видя какво ще каже. Иначе ще викам и аз неволята и накрая ще се хвана сам, пък каквото мастар покаже!
Благодаря на всички за отзивчивостта!

моят ремонт беше същият. Майстори събраха паркета (те ми препоръчха този Росен бтв), Росен вдигна нивото, после първите наредиха и залепиха паркета. Стана перфектно на едно ниво с коридора и кухнята. Ако не успееш да вдигнеш нивото лесно, да знаеш че има и преходни лайстни, които без проблем обират разлика до половин см.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам до каква степен си навит да си направиш сам мазилката,но имай в предвид че щом апартамента е от 60-те ,при всички случаи трябва първо да си "заздравиш" пода с тънка циментова замазка,след това подходящ грунд и едва тогава същинските "майки" и замазката под нивел.Ако замазката ти няма стабилна основа,в/у която да се "захване",впоследствие под паркета може да се образува "кариера за чакъл".
Да ви кажа докъде го докарах. Обадих се на въпросния Росен и той се нави, но поиска сам да си махна паркета и хубаво да измета пода. Не мога да ви опиша какво преживях!... Под паркета имаше сигурно половин-един сантиметър строителен прах и, като започнах да го мета, се вдигна такъв грозен облак, че не се виждаше нищо на 15 см.! На всичко отгоре бях махнал и вратата, за да не пречи на майстора, и всичко в коридора и където имаше някакви пролуки побеля, все едно че е валял сняг! Бях станал като брашнен чувал и два дена храчих някакъв ужасен тъмносив секрет.... А боклука, който изметох, тежеше поне 20-25 килограма! Та ако накой се хваща с подобна работа, да запуши всички възможни пролуки, да си намери кислородна маска, и най-добре да се съблече гол, та после направо да може да влезе в банята.
Що се отнася до замазката, Росен първо грундира пода с някакъв розов химикал (като този, който плочкаджиите слагат на мозайки, но бил без пясък) и направи разливна замазка, която напълно заглади пода. Струва ми 120 лв. (40 за труд и 80 за материалите). Като изсъхна обаче, видях, че почти не е компенсирал наклона и го подгоних да дойде да си довърши работата. Дойде и подравни с още около един сантиметър, но този път с теракол. Сигурно не е равно, но поне е гладко и е близо до нивото на плочките в коридора. Допълнително не съм плащал. Та дотам го докарах. Дано не стане "трошилня на чакъл", както писа колегата преди мен. Описах всичко това, защото опитът ми може да ви бъде полезен. Приятен ден!
Що се отнася до замазката, Росен първо грундира пода с някакъв розов химикал (като този, който плочкаджиите слагат на мозайки, но бил без пясък) и направи разливна замазка, която напълно заглади пода. Струва ми 120 лв. (40 за труд и 80 за материалите). Като изсъхна обаче, видях, че почти не е компенсирал наклона и го подгоних да дойде да си довърши работата. Дойде и подравни с още около един сантиметър, но този път с теракол. Сигурно не е равно, но поне е гладко и е близо до нивото на плочките в коридора. Допълнително не съм плащал. Та дотам го докарах. Дано не стане "трошилня на чакъл", както писа колегата преди мен. Описах всичко това, защото опитът ми може да ви бъде полезен. Приятен ден!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
....I_P_P написа: Под паркета имаше сигурно половин-един сантиметър строителен прах и, като започнах да го мета, се вдигна такъв грозен облак,
Това е много фин прах ,трупал се с години и не се мете "на сухо",Трябвало е да го ръснеш финно с вода-примерно с пулвелизатор за цветя.после изчакваш да попие и пак,докато не си промени цвета в по-тъмно сиво.Тогава изгребваш с домакинска лопатка или квото ти е под ръка.Просто тоя прах е много фин и лек и лесно се вдига във въздуха и се вдишва и прониква в дробовете. Занапред да знаеш-прахоляк не се мете на сухо.Не са били прости нашите баби когато метяха с метлите че първо ги мокреха,разтръскваха ги по пода,както попа ръси с чемшира светената вода , и тогава метяха пода...

Иначе по темата-ако майстора ти е сложил от розовия грунд и после саморазливна,би трябвало да е станало относително здраво,вече дали е добре нивелацията -отделен въпрос.