Подут крак след удар

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Подут крак след удар

Мнениеот betaserk » Вто 19 юли 2016 10:16

Добре че снощи не ви прочетох мненията, че нямаше да мога да спя :mhihi Добре съм, бях се притеснил и затова писах иначе съм ок, благодаря ви за загриженоста, днес бях на моя познат, хирург е, няма страшно, сам съм се издънил, като съм сложил йод да стои на раната и ми се обели кожата, уж гледах в бърза помощ какво правят за да си го правя сам, а нищо не видях :Mr Green Fun Промиваха го с кислородна вода, после го промиваха с йод и после на марлята слагаха някаква черна паста, предполагам йод ацепт или както там се води. Аз съм сгрешил, иначе раната е ок, по добре се чувствам, затворена е, има нещо като малко гной, но познатия ми доктор/който е много добър лекар/не каза нищо, махна тая кожа която изгоря от йода, намаза ме пак с някаква паста и сложи една голяма лепенка и каза да отида при него след ден да го погледне пак. Та ок съм, подутото полека спада, ходя си малко с накуцване, но няма проблем, качвам стълби и всичко.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 19 юли 2016 10:44

:th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 19 юли 2016 11:35

Тази тема е достойна за милиционера...

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Вто 19 юли 2016 11:43

Ами ще ти остане един лош спомен и това е.Казах ти по-горе :млад си ,ще ти мине като на куче. :th_up

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 19 юли 2016 12:10

Стига сме го филмирали, ама вуйчо ми падна от тъборетка и крака му се изду. Отидохме в спешното в Димитровград- нищо му няма. Превързаха го и казаха студено и реванол. Да ама човека не може да ходи с тоя крак и се изду още повече. Отидохме в Хасково, айде на ренген, айде скъсан Ахилес. Операция, 45 дни в гипс до коляното, и вчера за капак има и тромб ! Тия неща не са за подценяване, има ли издуване задължително ренген да се види за какво става въпрос !!!
Важното е, че си се оправил :th_up

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 19 юли 2016 12:40

muns61 написа:Тази тема е достойна за милиционера...

На всяка манджа трябва да си меродия, ами уплаших се колега, човек понякога се нуждае от малко разбиране за да се оправи. Не пожелавам на никой да му се случи, все пак не всеки ден крака ми се надува като на извънземно и се уплаших, какво да ти кажа. Внимавайте, че за една секунда и живота на човек може да се преобърне наопаки, малко по наляво или надясно и скъсано сухожилие и щях да си куцам до края на живота си или ако беше паднало на пръстите ми, нямаше да са там сега. Точно за 1 секунда беше цялата работа.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Вто 19 юли 2016 21:16

Супер,че си по-добре. Не виждам какво странно има, че си пуснал тема, хубаво е,да се консултира човек, нали затова е форума все пак. :th_up дано са малко теми като тази обаче, че човек загуби ли си здравето, губи всичко.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Вто 19 юли 2016 21:36

betaserk написа:Колеги, много лошо си ударих крака, от 1 метър някъде ми падна едно стъкло голямо горе-долу 50х50 санта, доста дебело, уцели ме точно на сгъвката на 4-5 санта от пръстите, не се счупи стъклото, просто ме удари и ми направи една дълбока рана колкото половината на 1 стотинка. Целия ми крак е подут, кокалчетата ми не се виждат даже, ходих още като се ударих на бърза помощ, поляха го с кислородна вода и после с йод и го превързаха, започна да се подува и отидох пак на следващия ден, биха ми за тетанус и ми предписаха доксициклин и пак с кислородна вода и йод, снощи докато се къпах с найлон на крака се намокри и си го превързах сам, днес като махнах бинтовете цялата ми кожа е станала като мехур от йода. Утре ще отивам на един познат доктор да го види, първия ден пулсираше и без да ме е срам да си призная, плаках от болка, взех течен аналгин и не ме боли вече толкова много, но е много подут и има гной на дупката която стана от удара. Аз ще отивам утре сутрин, но все пак ако може да ме успокойте с нещо ще съм ви благодарен. Нали не може да стане нещо по лошо, мърдам си пръстите с малко болка, но мърдат, скъсани сухожилия няма, уж! Случвало ли ви се е такова нещо и как се оправихте.

С чист йод ако са те мазали, не мехур, а кожата ще си свалиш! Маже се с йодасепт (Повидон йод), а се превързва за оток с риванол. Не е трябвало да се къпеш, а пък ако толкова е било зор, продават се големи водонепропускливи лепенки, а не с найлон....
От цялата работа не става ясно КОГА си се срязал (това с "ударил съм се" няма да се получи), за ден гной не излиза.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 20 юли 2016 7:48

Извинявам се, че не обясних както трябва, все пак бях уплашен както споменах по-нагоре. Стъклото ме удари, от удара стана рана, все едно гилотина от парче квадратно стъкло, добре че беше дебело, ако беше по тънко можеше и найстина да продейства като гилотина. От удара и силата на стъклото се получи една голяма дупка с кръв, като мини кладенец беше. Аз сложих на една марля йод и си ги сложих да седи така, не знаех че така ставало от йод, сега като си помисля ясно си спомням как само ме промиха с йода и сестрата мажеше нещо на марлята, но в уплахата се обърках. Както и да е, по-добре съм за сега.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 20 юли 2016 9:45

Радвам се, че се оправяш , колега. Разминал си се с малкото зло. Грешката ти е, че си се опитвал да се самолекуваш, което и аз съм правил и съм съжалявал после. Сещам се веднъж ми се беше подул крака от преумора долу при глезена и си направих компрес със... йод :screwy . Абе чудя се какво ми пари, като свалих превръзката се уплаших- изгорено. Та колкото и да ни е зле здравната система, по-добре е да се ходи на доктор, та дори и само за успокоение, че няма нещо сериозно.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”