Предложение към админите на форума относно раздели

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Предложение към админите на форума относно раздели

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2017 10:01

Може и да съм давал това предложение, понеже съм с къса памет, ще моля да ме извините ако се повтарям.
А именно предложението е следното. По спомен в чуждестранни ФВ-форуми ми е правило впечатление, че техническите им раздели са подредени по по-добър, според мен, начин. Примерно - ФВ Голф/Джета първо поколение, ФВ Голф/Джета второ поколение, ФВ Голф/Джета седмо поколение и т.н. В руския форум има подредба по категории - кормилна уредба, запалителна система, окачване, двигатели и т.н. Информацията би била доста по-систематизирана и лесна за достъпване за всички нас. Не зная технически и времево, какво би било необходимо, за да се преоформят (евентуално) нещата в този вид.
Относно заглавията на темите - след като пускащият темата е описал проблема е ли е възможно на втори по-малък ред да се опише колата, годината и моторът, понеже се получава така, че символите за тема невинаги са достатъчни за това. А и при евентуално търсене предполагам би могло в самата търсачка да се търсят проблемите според колата и двигателя (ако за него има падащо меню с опции за избор на код), примерно. Аз ги споделям тези неща от ролята на потребител, пак казвам, не зная какво е нужно и доколко е възможно, за да се направи/преправи и дали си струва. Ако са нужни примери и идеи бих бил по-подробен. Особено в техническия раздел мисля, че би било доста добър вариант.
Благодаря за вниманието. :beer

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Предложение към админите на форума относно раздели

Мнениеот Pet_rov » Вто 07 фев 2017 17:07

По едно време се бях регистрирал в руския форум и на мен ми направи същото впечатление техническия им раздел - по уредбите на автомобила - окачване, двигател и т.н. Аз също съм на мнение, че такава подредба ще е по-полезна.

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Вто 07 фев 2017 20:20

Да, и аз имам същото впечатление... Ще е полезна една такава класификация.

Изпратено от моят SM-G900FD с помощта на Tapatalk

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 08 фев 2017 19:26

Може би ама надали.
Едва ли нещо ще се подобри . Може да се подобри само с моментално заключ1ване на теми пуснати не по шаблон и да се сложи някаква граница за пускане на тема от рода потребител с по-малко от 10 поста да не може да пуска тема.
Има много пуснати теми от начинаещи - това в никакъв случай не ги оправдава = да четат инфото при регистрация и да не цъкат като папагали ,че са съгласни. В много форуми при регистрация има зададено време , което докато не изтече да не можеш да направиш регистрация . /Това е с цел да се прочетат правилата а и да се спазват/.
Да с предложеното разьделяне от Стефанчо би било по- добре , но само , ако е за модели.
В 1 я руски форум /http://vwts.ru/vw..примерно двигател е компот от модели /Венто.Голф,Джета,Пасат .... и вс. други . Ходи и си търси проблем точно за твоя модел в пр. 150-200 стр тема .
Специално за ванове е добро разделението в Микроб а

Върни се в “ОФФ-Топик - други”